Usømmelige gymøvelser

Jeg kom nettopp hjem fra en treningsøkt og har enda ikke greid å riste av meg irritasjonen. Jeg har det med å gremmes over folks udelikate atferd når de bedriver fysisk fostring, men idag var jeg vitne til en "all time high".

Fordi jeg har lært noe nytt siden jeg begynte å trene kjørte jeg idag en runde med supersett, som i praksis innebærer at en ikke tar pauser mellom øvelsene. Jeg holdt på med en avansert kombinasjon av situps og rygghev på to ulike treningsballer, da en superdust kommer og tar den ene ballen. Jeg knurrer, men er altfor forsiktig av meg til å bite ham i hånden. Men så setter kronidioten seg på ballen og roterer underlivet...det så ikke ut som noe annet enn at han prøvde å bøte på en plagsom analkløe. Jeg tror mennesker som er mindre fintfølende enn meg ville finne dette litt udelikat.

Men den ekle mannen ga seg ikke med det: Etterpå la han seg nemlig på magen på den samme ballen og begynte å gnukke underlivet sitt mot den! Hvilke muskler han fikk trent på den måten vet jeg ikke nok om den menneskelige anatomi til å avgjøre, men det så mest ut som han drev på med noe en helst bør gjøre i enerom.

Enkelte mennesker har for lite hemninger. Basta.

Markedsføring til å spy av

1) Mc-Donaldsreklamen hvor en mor støvsuger opp hamsteren og betaler seg ut av det ved å sponse et happy meal på sønnen sin. Her snakker vi om barndomstraumer av dimensjoner - undertegnede klarte selv å kverke hamsteren sin i treårs alderen og det har satt varige spor. Budskapet om at en tur på en hamburgerkjede kan erstatte ett levende dyr (om enn en ganske patetisk eksistens som hovedsakelig består av løping i hjul og soving) er totalt moralsk forkastelig. Dessuten vet alle at det ikke er voksne som gjør barna glade ved hjelp av McDonalds, men omvendt. De voksne blir glade fordi de slipper å lage middag og å vaske opp etterpå, dessuten kan man pælme snørrungene inn på ballrommet etter at alle de unyttige karbohydratene er fortært slik at en får lest avisen i fred.

2) Alle reklamefilmene på Cartoon Network som er rettet mot jenter. I all hovedsak reklamer for den siste Barbiedukken eller Bratz. Disse reklamene er så kvalme at jeg får lyst til å knuse tv-apparatet. For det første er det en enerverende stemme som i et skrikende høyt toneleie forteller om hvor utrolig vakker og skjønn figuren du skal lures til å kjøpe er. For det andre presenteres alle produktene i en sukkersøt spyrosa ramme. Det er gjort undersøkelser som viser at reklamer rettet mot barn er veldig forskjellige: Jenter trenes opp til å bli konsumenter av produkter som i all hovedsak dreier seg om å forandre dem selv, mens gutters leker handler om å forandre verden omkring.  Underforstått kan ikke kvinner endre verden før de er ferdige med å sminke seg og sette opp håret. 

3) Den siste Libressereklamen hvor tusener på tusener av kvinner går i tog for å få bedre mensbeskyttelse. Hvis det er slikt som får kvinner til å demonstrere bør det foretas en kollektiv intelligenstesting av hunkjønnet. Når det er sagt har jeg en mistanke om at de svartkledde og designerbebrillede reklamemenneskene undervurderer kvinner i stort monn her. Egentlig en ganske fiffig videreføring av forrige punkt: Kvinner kan ikke endre verden før de er ferdige med å sminke seg, sette opp håret og demonstrere for bedre bind.

4) Er du lei av å sjekke hvert eneste plagg for flekker? Sier ikke mer...

Grow some f....... balls

En gang i tiden var definisjonene på en mann og en kvinne enkle. De er ikke det lenger. Og jeg er heller ikke så inspirert pt at jeg vil forsøke meg på noen.

Men det er fremdeles forskjeller som går utover at noen av oss har innovertiss, mens andre har utovertiss. Jeg setter pris på disse forskjellene og liker menns evne til å kalle en spade for en spade, manglende lyst til å skape intriger og at de ikke sutrer uten grunn. Desverre har jeg også møtt menn som har legemliggjort de verste "feminine" egenskaper på en særdeles usjarmerende måte.

Men noe som står helt klart for meg er at menn definitivt bør ha baller. Ikke bare i bokstavelig forstand, men også billedlig. Menn som er feige, unvikende og krumryggede har ikke gjort seg fortjent til ballene de faktisk er utstyrt med. Og balleløse mannfolk er det verste som finnes.

Når det er sagt syns jeg faktisk damer bør ha baller også, om enn bare i overført betydning.