Du er herved advart...24434-20En verden av små viktige ting

Jason 7


 
Jeg har ikke lyst til å bli barn igjen, men enkelte sider ved ikke å være voksen har sine sider. Barn får oppriktig trøst av substitutter for menneskelig kjærlighet og varme og sover godt med et kosedyr i armen som gir fra seg så mye trygghet at de ofte mister både øyne og pels. Penger er noe som kommer ut av en automat, og kjærligheten hos de som passer på deg er betingelsesløs og evigvarende. Fusingens regler gjelder uten diskusjon og du har fantasivenner som stiller opp når du føler deg ensom eller har behov for en litt mer interessant venn enn de du har i virkeligheten. Det sterkeste dopet du trenger er sukker. Du kan stille spørsmål som "Hva er den mest svieste sykdommen i verden?" eller  "Hvorfor har ingen funnet opp en værforandringsmaskin?" og forvente et seriøst svar. Alle ondter kan kysses bort og du bare vet at du både kommer til å reise til Saturn og jobbe med elefanter når du blir stor. Virkeligheten er et kjedelig parallellunivers bebodd av store mennesker (eller i tilfellet meg: Litt større mennesker aka mennesker du snart har en forhåpning om å rage over).

When I thought of daughters I wasn't expecting this but I like this more.


I anledning vaktmesterinnens fødselsdag

overrekkes følgende presanger innpakket i glitrende vakkert papir og med sløyfer så store som skyskrapere:

1.  Et stykk drømmemann med musker og et vakkert ytre som står i stil til vaktmesterinnens blendende skjønnhet. Han skal dessuten være passe nerd, skrekklig morsom og gjerne kunne stå på skateboard. Dessuten en som synes det er helt betimelig å spørre om sjans på papirlapp og som "utan tvekan" krysser av i ja-boksen.
2. En smertefri forflytting hjem til hjertet sitt og en inntekt som muliggjør hyppige flyturer sørover til hyttemøter og andre festligheter.
3. Velsmakende måltider hver dag, ingen hæler som brekker, ingen bad hair days og porselenhud i 20 år til.

n00bie me 2

Ikke så rart at jeg hadde problemer med dama (som jeg faktisk drepte til slutt). Når man er såpass av en amatør og idiot at man faktisk velger å gå helt feil vei, dvs gå til de vanskeligste fellene og fiendene før man er klar for det (både i forhold til bevæpning, evner og mentalt) er det ikke rart man blir slaktet som en slapp sild gang på gang. I den virituelle verden er nemlig utfordringene til en viss grad tilpasset tilervervede evner. Det er intet mindre enn genialt.

Jeg stemmer for at den virkelige verden blir slik også. Jeg skulle feks ikke ha debutert seksuelt før jeg var minst 20, og ihvertfall ikke fått min første kjæreste før jeg var minst 32. Privatøkonomi tror jeg ikke jeg er beredt til før jeg nærmer meg 60. Og skal livet ha andre vanskelige ting på lur ønsker jeg at de ikke dukker opp før ferdighetene mine står i et proposjonalt forhold til utfordringene, dvs at jeg har fått øve meg på mindre demoner først.

Spillutviklere burde altså få prøve å være gud litt, da ville vi fått en verden hvor små coladrikkende og pizzaspisende gutter med kublikk faktisk klarte å sjekke opp damer med slike rumper:

Slemme damen

Helligbrøde

Når de som lager Idol tar seg den frihet å spille to sanger av Nick Cave og en av Portishead  i et program som brødfør seg på elendige versjoner av Mariah Carrey, Whitney Houston, Ronan Keating og all annen møkkamusikk vil jeg påstå at det kvalifiserer for en seriøs Fatwa. Musikkterroister kan ikke møtes med annet når de gjør seg skyldige i å få ørevoksen til å vri seg i smerte i det ene øyeblikk før ørene blir massert med de deiligste toner. Man blir mer sårbar for ulyd på den måten.

Kvinnelig kommunikasjon

Utdrag fra tilnærmet autentisk msn-samtale. Enkelte navn er endret  av hensyn til personvernet.

I rollene er:

Mrs Singel 1: En vakker kvinne i sin beste alder. Interesser: All verdens ting som potensielt skulle gjøre henne interessant på kjønnsmarkedet. Omgjengelig, blid og utadvendt.

Mrs Singel 2: Omtrent som over.


Mrs Singel 2 (aka frøken håpefull): Veel...Han sender ut masse kjærestevibber....Fakta
Mrs Singel 1 (aka frøken realist):     Føøøøk. I hate that
Mrs Singel 2: Jeg vet. Dobbeltføkk.
Mrs Singel 1: Det er dårlig gjort. Og dobbelthytt.
Mrs Singel 2: Og trippelhytt.
Mrs Singel 1: Skikkelig dårlig deal. Og kvadruppelhytt.
Mrs Singel 2: Vet da faen. Krmf...
Mrs Singel 1: Krmf...?
Mrs Singel 1: Bra ord egentlig
Mrs Singel 2: Ikke sant? Egentlig en tastefeil, men jeg likte den. Mellomting mellom kremt og hmf liksom.
Mrs Singel 1: Seriøst bra.

(Liten pause som involverer diverse deling av filer, kaffedrikking osv)

Mrs Singel 2: Tilbake :)
Mrs Singel 1: Good! Hallo Baby!
Mrs Singel 2: Har tenkt på noe...
Mrs Singel 1: Jaaaa?
Mrs Singel 2: Hvis jeg er singel i et halvår til tror jeg at jeg kommer til å bli det resten av livet.
Mrs Singel 1: Pøh!
Mrs Singel 2: Er for mye føkkings styr :(
Mrs Singel 1: Åh - er du på den nå?
Mrs Singel 2: Er noe feil med dem alle
Mrs Singel 1: Jeg vet!
Mrs Singel 1 (aka optimist): BTW: Skal treffe Mr Nordnorsk Hunk i morgen....Han er dritsøt og veldig morsom. Dessuten oppriktig interessert i meg :D
Mrs Singel 2: Ahh - kult
Mrs Singel 1 (aka pesimist): Men jeg er redd for at han er en tjukkas med liten tiss
Mrs Singel 2: He he - eller med en tiss som er bøyd feil vei.
Mrs Singel 1:Ahh - Faen en sånn har jeg vært borti. That sucks!
Mrs Singel 2: Jeg vet baby!
Mrs Singel 1 ( aka optimist): Men han ser ikke sånn ut...
Mrs Singel 2: Jeg vet baby...Han er veldig søt.

-------------

(En dag senere)

Mrs Singel 1: Faen - jeg liker ham
Mrs Singel 2: Hurra og litt føkk...
Mrs Singel 1: Jeg vet. Hater det.
Mrs Singel 1 (aka betatt optimist): Men han liker meg også. Sier det hele tiden.
Mrs Singel 2: Det er bra! Må bare ha litt is i magen nå. Ikke overdrive liksom.
Mrs Singel 1: Jeg vet. Men det er vanskelig. Vil bare se ham igjen med en gang.
Mrs Singel 2: Klina dere?
Mrs Singel 1: Jaaaah....
Mrs Singel 1: Fniiiis
Mrs Singel 2: Kniiiis
Mrs Singel 2: Noe mere?
Mrs Singel 1: Neei. Holdt meg skikkelig kald. Men angra skikkelig da jeg kom hjem.
Mrs Singel 2: He he...
Mrs Singel 1: Hadde bare lyst til å dra ham med meg inn, skrelle av ham klærne og ha crazy monkey sex hele natta...
Mrs Singel 2: Føkk
Mrs Singel 1: Dobbelføkk.

--------

(noen dager senere)

Mrs Singel 2 (aka rasjonalisten): Hørt noe fra mr superhunk?
Mrs Singel 1: Nope....
Mrs Singel 1: Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Mrs Singel 2: That sucks. Men typisk.
Mrs Singel 1 (aka håpefull): Men han har det visst skikkelig travelt på jobben for tiden
Mrs Singel 2: Hate that!
Mrs Singel 1: Me 2
Mrs Singel 1: Og jeg har blitt mrs-crazy- sms-stalker-queen
Mrs Singel 2: Åh...nei....
Mrs Singel 1: Jeg vet
Mrs Singel 2: Det er ikke bra.
Mrs Singel 1: Men jeg liker ham...
Mrs Singel 1: altfor godt
Mrs Singel 2: Føkk
Mrs Singel 1: FøkkGjøremål på en nitrist dag

Sto opp veldig trøtt. Drakk kaffe og vann. Møtte hos legen som skulle ta blodprøver. Sykepleieren tok ti sånne reagensglass. (Ouch). Ble svimmel og kvalm. Gikk hjem. Spiste frokost. Sov to timer. Tenkte ut middag som bare kunne koste 13,50. Skrev blogg. Så på Glamour ( et år siden sist og ingen nevneverdig utvikling av plottet). Gikk ut. Tømte postkassen for regningene jeg ikke hentet i går. Handlet middag for 9,50 (poteter). Lagde middag. Spiste middag. Hentet dagens regninger fordi postmannen hadde forsovet seg og ikke kom før etter middag. Sov litt. Ble lurt til å skifte stømleverandør av to svenske dørselgere. Vasket opp. Så på idol. Fikk to frekke sms. Leste bok. Så på dokumentar om hardrockere. Skrev blogg. Og nå: Sove.

I morgen skal jeg både dusje og undersøke hvorvidt prozac hjelper mot januarnedstemthet. 

Bra sagt!

Det siste halvåret eller så har flere kvinner i Norge blitt drept av noen de har stått i et nært forhold til. I det som har kommet frem i etterkant av disse drapene har det stått klart at disse mennene på en eller annen måte har følt seg forsmådd eller sviktet av disse kvinnene og derfor har følt at å fjerne dem fra jordas overflate er en betimelig reaksjon.

Jeg har undret meg over hvorfor det ikke har vært skrevet mer i pressen om hvorfor menn reagerer på en såpass neandertalsk måte i forhold til emosjonelle tap. Når menn av en annen etnisk bakgrunn utøver vold mot kvinnene sine er avisene raske med å tolke det inn i en kulturell forståelsesramme, men i forhold til etnisk norske menn har det vært overraskende stille.

I dag kom det jeg har ventet på. Dagbladets Marie Simonsen skriver i Voldsmønster om drapet på den 16 årige jenta i helga og trekker akkurat de slutningene som jeg har undret meg over at ikke har kommet før. Hun mener at samfunnet stilltiende aksepterer at menn reagerer slik og at det derfor er et likestillingsspørsmål. Amnesty har med sin kampanje "Stopp volden mot kvinner" forsøkt å rette søkelyset mot at mellom 40-70% av alle kvinner som blir drept blir det av partnerne sine. I Norge oppgir 10% av kvinnene som ble spurt i en større undersøkelse at de hadde blitt utsatt for potensielt livstruende vold (som feks kvelningsforsøk) av mannen i sitt liv.

Så hva skal samfunnet gjøre med sine potensielt voldelige menn? Det har allerede blitt sagt mye om at det pedagogiske samfunnet svikter smågutter og at gutter ikke blir forstått på sine egne premisser i overfeminiserte barnehager og skoler. Kvinnene får altså sin del av ansvaret for at menns sjelsliv tydeligvis ikke fungerer helt som det burde. Men det aner meg at de som egentlig har et ansvar å ta her, nemlig mennene selv, ikke har spesielt lyst til å ta dette ansvaret før det er bedre betalt og mer verdsatt. 

Haram

Jeg tror noe av det verste jeg vet akkurat nå er at folk slanker seg. Slanking burde være forbudt ved lov fordi det svært sjelden virker og fordi det gjør en stor mengde mennesker sure og uberegnelige til enhver tid.

Forøvrig er jeg stuptrøtt i skrivende stund og ergo mindre intelligent.


Tuxedomoon

I går så jeg mine nittitallshelter Tuxedomoon på John Dee. De var egentlig ikke så aktive på nittitallet, men jeg hørte på dem da (litt sånn soundtrackaktig). Gjennomsnittsalderen til publikum var sikkert over førti og mennene på scenen var kanskje femti. Og jeg møtte faktisk en del bekjente som jeg ikke har sett på 10 år, de hadde alle fått mindre hår, mer underhudsfett og dyrere briller. 

 Og jeg finner frem de fine gamle lp'ene mine og hører på Pinheads on the MoveLoneliness og No tears.

Akkurat nå

...vil jeg gjerne kysses til snøen smelter under føttene og hjertet hamrer seg igjennom fire lag med ull.

Noe som impliserer at jeg finner noen som er kyssverdig og sannsynligheten for det er vel heller mikroskopisk.

Forsetter i anledning et utagerende kontemplativt år

I anledning fredag den 13 har jeg bestemt at i 2006 skal jeg:

1. Ikke løpe maraton
2. Forelske meg hardt og brutalt minst en gang, og gjerne gå skikkelig på tryne også (dvs bli grundig dumpa).
3. Elske rumpa mi hver dag
4. Ha mindre sex
5. Spise mange dekadente måltider
6. Le folk som virkelig fortjener det rett opp i ansiktet
7. Absolutt ikke lære meg noe unyttig som feks hardangersøm eller flisespikking
8. Hente frem mitt dramatiske jeg og generelt lage litt mer oppstyr
9. Bli generelt snillere mot levende vesener som feks potteplanter og hybelkaniner
10. Snakke med færre tullinger og smile til flere ikke-tullinger
11. Lære avkommet livsviktige ting som feks styltegåing og hvordan koke spagetti
12. Rydde opp i undertøysskuffen
13. Hekle mer og drikke mer

Tatt i betraktning at dette er fredag den 13. forsetter er sannsynligheten for at de ikke kommer til å bli overholdt umåtelig stor, men jeg liker å gjøre det vanskelig for meg selv!

Forsetter

Siden jeg ikke har tro på nyttårsforsetter bestemte jeg meg i år for å sette opp en liste over fredag den 13 forsetter. Jeg begynte på fredag, men fant ut at jeg like gjerne burde finne ut hva slags år det var i samme slengen. Dvs noe a la Barneåret i 1978 eller Kvinneåret som jeg ikke husker når var. Desverre sovnet jeg før jeg hadde bestemt meg og siden fredag har jeg vært mest opptatt med å stå på skøyter, spise lørdagsgodt og å pumpe opp bicepsene mine. Men i morgen tror jeg den fullstendig listen kommer. Inshallah.

Ukule ting som jeg må innrømme at jeg liker!

1. Lørdagspizza - den særnorske nasjonalretten som dukket opp på åttitallet, først som tilbehører til lørdagsunderholdningen på nrk senere som fancy innslag på ungdomsfest. Det totalt motsatte av italiensk pizza - her er det ikke et fersk basilikumblad å se, ei heller plommetomater eller buffallo mozarella, men derimot tykk bunn, masse tilbehør og revet ost.

2. Å røyke i senga etter sex - urharry og noe jeg gjør særdeles sjelden. Hvorvidt dette skyldes at jeg har sex sjelden eller har problemer med å finne sexpartnere med samme vulgære og uapettitelige interesser skal være usagt.

3. Å sitte udusjet iført den deilige svarte slappe ullgenseren min og pysjbukse en hel dag og se på lettspydd tv-underholdning.

4.  Å sove med sokker når det er kaldt.

5. Campari med juice.

6. Potetgull med Maaruddip.

7. Å danse til dårlig discomusikk.

8. Skybarer.

9. Å sladre om mer eller mindre vesentlige ting.

10. Ting som sluker tid du aldri får tilbake, det være seg å spille tv-spill tolv timer i strekk, løse en hel bok med sudokuoppgaver, legge kabal på pc'en, lese div utenlandske blader som inneholder uendelige mengder med ting jeg aldri har råd til å kjøpe eller bruke 8 timer på e-bay.


Heter du Cosmo eller ikke?

Pusen

Min nye livspartner. Og hun er en skikkelig luring som da hun ble hjemløs flyttet inn i en matbutikk. Katta er mao ikke tapt bak en vogn.

I all ydmykhet må jeg proklamere

at Frank Miller er guden over alle tegneserieskapere! Og at jeg gjerne hadde vært en heltinne i en av hans serier...Gjerne Miho egentlig:

Deadly little Miho. She won't let you feel a thing unless she wants you to. She twists the blade. He feels it.


Kanskje jeg snart bør gjøre noe med disse voldsfantasiene mine.Kuriøs nyervervet kunnskap

1) Banksy, antageligvis verdens mest betydningsfulle grafittiartist, har laget flere malerier på muren på vestbredden, bla av en jente som flyr av sted med et knippe ballonger. Sånt kan jeg like

2) Dildoen har sitt navn fra italienske dildoletto som betyr fornøyelse og er forøvrig en svensk oppfinnelse.

3) Røde Khemer var medlemmer av FN i den perioden hvor vietnameserne okkuperte Kambodsja og reddet alle kambodsjas gjenlevende fra den sikre død.

Så har jeg lært noe nytt i dag også, ergo ingen nyttesløs dag!

Super me

Ha ha...(ondskapsfull latter). Dama er død og det er jaggu femti lettlivede og spretne ninjaer også...Og jeg er en superdyktig sverddame! Av og til er det svinaktig godt å være blodtørstig!

n00bie me

Ja da, ja da, masa...jeg hører  at du hele tiden mobber meg for at jeg ikke noen "skilled swordsman" og at cheaten forteller meg at dette er en simpel match som bare bør innebære at jeg skal trykke på B x-antall ganger og litt på A så skal jeg få slaktet det svartkledde kvinnemennesket og reddet den rødkledde baben som henger på kanten av stupet.

Men - det vil faen ikke la seg gjøre...Som så mye annet som det heter seg er lett.