Hvite rumper!

Siden jeg føler at jeg bor i hooden etter at hele nabolaget mitt ble bomba av dustetaggere her om dagen, og for å feire at Pharellplata kommer snart (og den har jeg ventet på i et halvt år nå), skal jeg fortelle noe jeg syns er en passe morsom historie.

En bekjent av meg var i New York for en stund tilbake, og siden han er en slik eventyrlysten kar bestemte han seg for å vandre litt rundt på egenhånd i Bronx. Jeg har også sett Bronx, men det var innenfor skuddsikre og sotede bussvinduer som gjør at bildene mine derfra fort avsløres. Selv syns jeg det så litt skummelt ut der, så det får heller være at ingen kommer til å tro meg hvis jeg prøver å påstå at jeg har ruslet rundt i strøket. I hvert fall, denne kjenningen av meg rotet seg litt bort og det begynte å nærme seg kvelden da han stilte seg i en kø til en kiosk for å spørre hvor han var. Ting tok litt tid fordi det var vanskelig å forklare, og da hører han plutselig en mørk brummende stemme bak seg som sier ”Get your skinny white ass outta here”. Det er en litt komisk måte å høre bakenden sin beskrevet på, pluss at det gir litt cred når du kommer tilbake til Norge og kan fortelle om om "a mothafokkin gangstabro' moment" (og det er jo garantert slik de innfødte bronxerne snakker).

Men saken er at denne kjenningen min er fra Bangladesh og har alt annet enn en hvit flat rumpe. Dvs jeg har aldri sett rumpa hans, men jeg regner med at den har omtrent samme farge som resten av ham og da er den alt annet enn hvit. Og det ler jeg ganske mye av og gjør meg enda tryggere på at jeg nok ikke kommer til å se Bronx på annen måte enn jeg allerede har gjort siden jeg har dum hvit kvinne skrevet over hele meg.


Same shit, new wrapping

Siden jeg blogget om klær i går blogger jeg like gjerne om klær i dag også. Noe vi har lite av her hjemme på berget er moteblogger. Svenskene derimot er store på blogging om "kläder, mode och smink", men akkurat det syns jeg vel det er like greit av vi nordmenn ikke er. Her hjemme kan Vampus av og til finne på å blogge om skoene sine på fortreffelig vis og Drusilla har hatt noen utmerkede innlegg om kleskonspirasjoner av ulik art. Men ellers er ikke norske bloggere så opptatt av klær, og det sparer oss heldigvis for begredelig kjedelige blogginnlegg om Gudruns siste funn på H&M eller Thomas' luksuriøse fantasier om Tom Ford og Georgio Armani .

Når det gjelder anskaffelsen av klær er det likevel mye å gripe fatt i. Det er nemlig ikke måte på hva vi konsumenter må akseptere for å føle oss fikse og fine (som min mormor ville sagt det - leker ikke ungdomsblogg her). At konfeksjonsindustrien er en djevelsk bransje av ondskapsfulle sultne skapninger er det ingen tvil om:

Utvalg:
Hvis en ikke er millionøse må en ta til takke med det som noen homofile klesdesignere i Italia eller Frankrike har bestemt at vi skal ikle oss enten dette kler oss eller ikke, dvs vi må vandre rundt i kjedebutikkenes fortolkning av det de har sagt er gjeldende for kommende sesong. Er det opplest og vedtatt at knebukser, rysjebluser og bolerojakker er det som gjelder er det akkurat det du finner i klesbutikkene i litt forskjellige fortolkninger. Har trendsjefene sagt at det er hoftebukser som gjelder må de fleste av oss bare akseptere å gå med halve rumpa hengende utenfor enten det er kledelig eller ei.

Hvis du ikke liker det som tilbys for sesongen må du enten bruke enormt mye tid på å lete etter noe annet, eller bare gå med klær du har fra tidligere sesonger. De store kleskjedenes snitt er det samme uansett, det er bare stoffene og fargene som til en viss grad varierer. Løsningen her er selvsagt å handle inn et lager når det snittet du foretrekker, og som kler deg best , er det som er moderne, men all erfaring tilsier at du er historisk blakk det nanosekundet  det skjer.

Det er ikke bare snittet på de forskjellige klesplaggene som er det samme, men fargene er det også. Så snart januarsalget er over strømmer det inn pastellfargede sommergevanter i butikkene. Før jul har 90% av alle plagg spagettistropper og er dekorert med strass og paljetter, noe som er særdeles upraktisk hvis du trenger en ullgenser. Og nå i den siste uken før 17. mai dukker de forhatte 17.mai antrekkene opp, grusomme kreasjoner i rødt, hvitt og blått (grøss og gru!).

Størrelser:

Her snakker vi rendyrket ondskap. Det er ikke annet enn infamt at det som er størrelse medium i en butikk kan være small eller large i en annen. Det betyr at du alltid må prøve og det er slitsomt og tar tid. Dessuten begynner de fleste å lure på om de har lagt på seg hvis de må gå en størrelse opp eller om de har fått bendelorm hvis de må en størrelse ned. Universalstandarer kunne vært på sin plass.
 
Som en perfeksjon av fandenskapen tilbyr herreekviperinger langt flere størrelser enn dameekvipering. Hvorfor det er slik er et stort mysterium all den tid kvinnekroppen formmessig er litt mer komplisert enn mannekroppen, dvs der mannekroppen er relativt rett er kvinnekroppen desto mer bølgete. Hvorfor kan menn velge ulike skjortestørrelser med utgangpunkt i hvor tykk hals de har, mens kvinner ikke kan velge skjortestørrelser ettersom hvor store eller små pupper de har? Jeg vil anta at det er like stor variasjon blant kvinners pupper som det er blant menns halser. Dresser finnes i utrolig mange størrelsesvarianter fra liten, spelemmet til høy og korpulent, mens kvinner må ta til takke med small, medium og large. 

Enkelte har dessuten påpekt av enkelte kvinneklær størrelsesmessig passer bedre for barn enn for voksne kvinner, men det skal ikke jeg disse fordi jeg er veldig fornøyd med akkurat dette. Siden jeg ikke ser ut som gjennomsnittskvinnen slik den er definert av nordeuropeiske klesprodusenter fryder jeg meg over mikrosmå spanske, engelske og franske klesmerker. Men buksene til feks Mango burde vært utstyrt med helseadvarsler som ligner dem vi finner på røykpakker: Å være så tynn og lang kan føre til langsom og smertefull død. Disse buksene er nemlig lagd for kvinner som er 1.78 og er omtrent 40 cm over baken.

Vedlikehold:
Noe av det mest irriterende med klær er at de må vedlikeholdes. Drusilla har gått til krig mot håndvask, og den kampen støtter jeg fullhjertet. Enda verre enn håndvask er klær som må renses - jeg har truser som må renses i henhold til vaskeanvisningen( Hallo! Den dagen jeg leverer en truse til rens bør jeg leveres et sted med stor lås på døren). Alle vet imidlertid at overmerking er de fandenivoldske klesprodusentenes måte å forsure livene våre på. Ved å si at et plagg ikke kan vaskes overhode har du ingenting du skulle sagt hvis det viser seg at plagget ikke tåler vann.

Det aller verste er likevel knapper som faller av så snart du har fått plagget opp av posen. Klær med knapper kunne likegodt blitt levert som et helvetes DIY-prosjekt hvor du fikk utlevert nål, tråd og knapper, så slapp du ihvertfall å gå ut og kjøpe sytråd hver gang du mistet en knapp. Resultatet av en slik ordning ville for mitt vedkommende blitt som i dag: Ingen knapper i mine jakker og frakker.


Jeg hadde visst litt for mye å si om dette, hadde egentlig tenkt å ta for meg elendig service i butikker og sånt også. Men det får jeg spare til en dag jeg ikke har noe bedre å blogge om. Jeg tror likevel konklusjonen er rimelig klar: Klær skaper ikke kvinnen, men uhorvelige mengder frustrasjoner som hindrer oss fra å oppnå verdensherredømme og den slags. Og det var selvsagt planen til konfeksjonsindustrien fra begynnelsen av (det er derfor menn har flere størrelser å velge mellom).

Fakta faen

Siden det visstnok er den tristeste dagen i kirkeåret i dag, og jeg enda ikke helt har kommet over champagnebadingen jeg var med på for et par dager siden, gjør jeg det enkelt for meg selv.

Delirium har utfordret meg til å ramse opp 5 tilfeldige fakta om meg selv:

• Jeg har jobbet som torskefiletør i Vardø
• Jeg vokste opp i Trondheims eneste drabantby
• På jobb savner de visst latteren min mest av alt hvis jeg er borte
• Det hender jeg kjøper Dagbladet og oppdager at det eneste jeg har brukt den til er å løse sodukuen
• Jeg har ti egenproduserte malerier på veggene mine

Forøvrig har jeg sett tre filmer det siste døgnet: Two Towers (som jeg ikke hadde sett før - jeg henger en smule etter på den sjangeren), Batman Begins (elsker Batman - tøffingen) og en film som ble sendt på Z-tv og som het noe i tråd med Office Life (den var ikke spesielt bra).


Lister...

Lise har tægget meg og bedt meg servere både en liste over land jeg har reist i og mine 10 favoritt resturanter. Og jeg lar selvsagt aldri en mulighet for listeblogging gå fra meg så her kommer de:

Land jeg har besøkt:
Sverige
Danmark
Finnland
England
Tyskland
Belgia
Nederland
Sveits
Østerike
Frankrike
Italia
Spania
Portugal
Hellas
Serbia
Kroatia
Ungarn
Tsjekkia
Latvia
Thailand
Kambodsja
USA

- og så har jeg vært mye i Finnmark og det er nesten det mest eksotiske stedet jeg har vært.

Land jeg vil reise til:
Iran
India
Laos
Vietnam
Egypt
Somalia
Tanzania
Algerie
Mali
Japan
Mongolia
Tibet
Tahiti
Jamaica
Cuba
Bora Bora
Færøyene
Sri Lanka

Ser altså ut til at jeg har mange morsomme reiser foran meg!

10 favoritt resturanter i Oslo:

1. Dinner - elsker sterk mat
2. Markveien mat og vinhus
3. Teaterkafeen
4. Nam Fah: Oslos beste take away og utmerket thaimat
5. Dehli: Min favoritt indisk
6. Sushi take awayen nederst ved Karl Johan...mmm
7. Punjab: Nok en indisk. Hverdagsmat til ingen penger. Oslos beste pakora.
8. Taj Mahal: Stedet minime og jeg spiser indisk annenhver uke.
9. Pascal i Drammensveien: Verdens beste franske kaker.
10. Riverside: Fransk mat på en utmerket måte til en rimelig penge.


Proust-meme

Jeg har gjort noe så intelligent som å tægge meg selv. I bloggen Cum tacet nox fant jeg en Meme som har sitt opphav hos Marcel Proust og da jeg syns dette på sett og vis bringer meme'ene opp til et nytt nivå og ikke har så mye å melde i dag benytter jeg sjansen.

I følge Erlend besvarte den godeste Proust to slike memer og den nedenforstående var en han besvarte i ung alder. Når det gjelder Proust rent generelt kan jeg fortelle at det er en forfatter som har lært meg mye om livet. Det høres sånn passelig pretensiøst ut, og passer utmerket inn i "snobbeleser" kategorien som Aslak Sira Myhre vil til livs. Jeg leste Proust for første gang for snart 15 år siden, og siden jeg var inne i en mørk og dyster periode av mitt liv hvor jeg hadde behov for en time out, leste jeg hele verket på 12 bind på en måneds tid. Det er en opplysning jeg lurer inn hvis jeg prøver å imponere folk av den mer intellektuelle sorten. Men når det er sagt er "På sporet av den tapte tid" en fantastisk bok som forteller deg alt du trenger å vite om hvorfor mennesker har en tendens til å være tiltrukket av de som ikke er tiltrukket av oss og om hvordan ting som en gang syntes som det viktigste i verden plutselig ikke lenger betyr noe. Dessuten lærer en svært mye som kan synes totalt unyttig: Feks hva slags kutymer som lå til grunn i de franske salonger på slutten av 1800-tallet.

Your favourite virtue: Ydmykhet, lydhørhet, godhet.

Your favourite qualities in man: Intelligens, selvtillit, vidd, cojoñes, humor, selvironi.

Your favourite qualities in woman: Intelligens, selvtillit, vidd, cojoñes, humor, selvironi.

Your favourite occupation: Reise, tenke, lese, skrive, danse, elske, spise, drikke, samtale.

Your chief characteristic: Ambivalens, melankolsk sangviniker med islett av flegmatisme.

Your idea of happiness: Sjelsro og kjærlighet.

Your idea of misery: Pengeløs, venneløs og håpløs

Your favourite colour and flower: Rødt og svart. Liljer.

If not yourself, who would you be? En person med mye penger og mye fritid.

Where would you like to live? Italia ved havet, sydøst Asia, New York.

Your favourite prose authors: Feks: Virginia Woolf, Thomas Bernard, Margueritte Duras, Fjodor Dostojevskij, Don de Lillo, Herman Brock.

Your favourite poets: Feks: Olav H. Hauge, Inger Christensen, T.S Eliot, Percy Bysshe Shelley, Gunnar Ekelöf, Wallace Stevens.

Your favourite heroes in real life: Mennesker som tror på noe, kjemper for det og går utenfor de opptråkkede stier

Your favourite heroines in real life: Samme som over

Your favourite heroes in fiction: Kong Ødipus

Your favourite heroines in fiction: Jinny fra The Waves 

Your favourite food and drink: All mat med mye krydder og GT

Your favourite names: Bibelske navn

Your pet aversion: Husarbeid

What characters in history do you most dislike: Her kan listen bli uendelig lang, men alle mennesker som har utøvet makt med ondskap. I de siste tiår: Bush (d.e og d.y)

What is your present state of mind? Litt urolig fordi jeg skal intervjues i dag.

For what fault have you most toleration? Alle erkjente.

Your favourite motto: Is that a gun in your pocket or are you just happy to see me?

Jeg tægger ingen fordi den slags egentlig er en uting!

Reality challenged anbefaler: Tegneserier

Undertegnede er mer opptatt av husarbeid og kakebaking i dag enn av blogging, og gjør det derfor enkelt for seg selv: Jeg lager en liste over tegneserier som bør leses. En god del mennesker leser tegneserier, men altfor mange gjør det ikke. Selv var jeg så oppslukt av genrer en periode at jeg vurderte å skrive hovedoppgave om det, noe som hadde vært langt tøffere enn det emnet jeg til sist endte opp med.

1. Frank Miller: Batman, Daredevil, Sin City og Elektra. Frank Miller er en stor kunstner. Det å klare å fremstille Batman som en litt sliten og livslei superhelt er ikke annet enn en genistrek.

2. Joakim Pirinen: En tegneserieskaper jeg først ble kjent med gjennom den utmerkede publikasjonen Folk og røvere (Trondheims svar på Gateavisa, men med bedre kvalitet både artikelmessig og i layout-eksisterer desverre ikke lenger). Pirinen fremstiller en mørk mørk verden, med mye galgenhumor og finesse.

3. Lauzier: En ung manns bekjennelser var den første "voksne" tegneserien jeg leste, og som tenåring var det interessant å lese om en ung mislykket manns forsøk på å debutere seksuelt. Lauzier skriver mye om sex i ulike varianter, og har også bidratt med uttrykket "Sikken dejlig røv" fordi jeg har lest det meste av ham på dansk.

4. Jason: Første nordmann. Har et absurd blikk på verden som er både melankolsk og uhyre morsomt. Den eneste tegneren som har fått meg til å vri meg på gulvet av latter bare ved hjelp av tegninger av figurer med totalt uttrykksløse ansikter.

5. Joe Sacco: Palestine er en tegnet dokumentar fra de palestinske områdene. Den lærte meg utrolig mye, og er sjangeroverskridende på mer enn en måte. En politisk og viktig tegneserie.

6. Yslaire: Jeg var en stor fan av Sambre serien som er en storslått, dramatisk og romantisk tegneserie. Fantastiske tegnet og et utmerket eksempel på fransk tegneseriekunst. Desverre fikk jeg aldri lest ferdig de 10 delene  (eller hvor mange det endte opp med) fordi man sluttet å oversette heftene til dansk og jeg mangler franskkunnskapene som kreves for å komme videre.

7. Claire Brechter: En yndet tegneserieskaper av 68. generasjonen som lo godt av De frustrerte, en rekke serier hvor folk stort sett sitter i dype sofaer og filosoferer over livet. Hun har også kreert Når du bliver kvinne som på forbilledlig og komisk vis fremstiller de overgangsritene jenter må igjennom, feks å sette inn en tampong for første gang.

8. Christopher Nielsen: Jeg er glad i denne karen, selv om han verken er den flinkeste til å tegne eller til å fortelle historier. Har et fantastisk persongalleri hvor gutta fra Calcutta og de gale deltakerne på Blitz Tours er blant favorittene. Illustrasjonene til Jokke sine plater, som kom med hele serier i de gode gamle lp'tidene, har også klassikerstatus.

9. Mainstream franske serier: Jeg er veldig glad i Viggo, Spiralis, Sprint, Lucky Lucke, Astrix mm. Veldig underholdende og passer veldig godt med smågodt ved siden av.

10. Neil Gaiman: Dystert og fantasirikt. Sandman og døden forkledd som gothere. Avhengighetsskapende.

11. Marjane Satrapi: Har lagd Persepolis som er en selvbiografi over hennes oppvekst i Iran. Jeg har ikke lest den enda fordi jeg kjøpte den først i går, men jeg er sikker på at den er veldig bra og fortjener en plass her. Dessuten har jeg umåtelig lyst til å reise til Iran, men har ikke funnet noen som har den samme fasinasjonen for ferie uten alkohol med slør.

Jeg er ikke noen kjerring og stolt av det!

Endelig har jeg, for første gang i min bloggertid, blitt noe som ligner på å være tagget -  Saccarina har oppfordret meg til å ta kjerringtesten. Jeg må innrømme at jeg selvsagt er livredd for å komme ut av skapet som kjerring her, altså en som er mer opptatt av gardiner enn av politikk eller mannfolk om du vil (det har skjedd noen damer jeg kjenner og jeg betrakter dem som kjerringfisert - og sånne damer blir fryktelig kjedelige).

Her er altså testen:

Hvis du nikker gjenkjennende til mindre enn 5 av kjerringtegnene under, kan du slappe av vel vitende om at du langtfra er noen kjerring. Treff på 5 -10 kjerringtegn viser at du er i faresonen. 10 - 20 JA viser at det definitivt er fare på ferde, mens over 20 JA tyder på at du burde gått av med pensjon.

Du bruker mer penger i uka enn i helgene
NEI
Du har duk og blomsterpotte på TV-en
NEI
Du rydder jevnlig i dypfryseren
NEI - har ikke dypfryser en gang
Du hører på Nitimen
NEI
Du synes det kunne vært gøy å prøve "en sånn hurtigvin"
NEI - yakk.
Du vet hva du skal ha til middag på søndag allerede på onsdag
NEI - vet ikke hva jeg skal ha til middag på søndag før søndag omtrent kl 17.00
Du synes fersk gjær er bedre enn tørr gjær
JA - Å bake med tørrgjær er bare tull, resultatet blir mye bedre med fersk.
Du synes middag kl 19.00 er sent
NEI
Du har fem kasser med julepynt
NEI
Du kjøper julepynt på salg i januar
NEI
Du snakker heller med kvinner på fest
NEI (bombe...)
Du blir lykkelig over en ny kjele
NEI
Du lager pudding eller grateng av alle middagsrester.
NEI
Du spiser Kongen av Danmark eller Honningkamfer.
NEI (men jeg spiste veldig mye Tenor en periode, men de produseres ikke lenger så jeg slipper heldigvis å si ja her)
Du spiser alltid rekecocktail til forrett.
NEI
Du synes det er festlig med fiskekabaret.
NEI
Du begynner å bruke de broderte dukene som du har fått av svigermor.
NEI (Har aldri hatt noen svigermor, men jeg bruker en juleduk etter mormoren min)
Du har ferdiglagede middager med på påskeferie.
NEI
Du synes dronning Sonja har mange artige hatter.
JA
Du går med lysebrune nylonstrømper til skjørt.
NEI
Du har tellekant på trusene.
NEI
Du har brettede plastposer i vesken i tilfelle du skal handle noe.
NEI
Du sjekker kølappen på polet hver gang det plinger.
NEI
Du tar bilde av din praktfulle balkongkasse og viser det fram på jobben.
NEI
Du synes det er for sent å gå på nier'n på kino.
NEI
Du får såpe i julegave.
NEI
Du plukker bort støv og hår fra andres klær uten baktanker.
NEI - hvis jeg gjør det er det alltid med baktanker!
Du bruker samme tepose to ganger.
NEI
Du har med pute når du skal kjøre langt i bil.
NEI
Du melder deg inn i bokklubben bare for å få kaffeserviset.
NEI (Jeg melder meg inn i bokkllubbene for å få gratis bøker i innmeldingsgave)
Du har våtservietter i bilen.
NEI (Har ikke bil)
Du soler deg i vanlig BH.
NEI
Du danser swing til all slags musikk.
NEI
Du svømmer som en hund for ikke å bli våt i håret.
NEI
Du kjøper "gode" sko.
NEI (Jeg kjøper de skoene som til enhver tid passer)
Du har paraply i håndvesken.
JA
Du tar selv initiativ til slektsstevne.
NEI
Du tar vare på tomme rømmebokser og syltetøyglass.
NEI
Du bruker sukkerbit til kaffen.
NEI
Du serverer fyrstekake, rullekake, smurt lefse eller smultringer når du inviterer til kaffeselskap.
NEI

Hurra og Puuh!
Med mine tre ja ligger jeg trygt under faregrensa - men noe sier meg at dette nok har en sammenheng med sivilstatusen min og mine elendige evner til å planlegge livet mitt.

Postscript: Jeg må jo tægge noen videre så jeg utfordrer Iskwew, Lise, Grubeline og Iversen (fordi jeg tror han har veldig lyst)

Damer med baller 2....

Det var visst svært så mange damer jeg hadde glemt eller utelatt på listen nedenfor, og nå er jeg veldig i tvil her (så mye i tvil som man kan bli over ufullstendige lister). Jeg vurderte å snike inn noen flere navn, sånn i det skjulte, men da ville det jo sett rart ut om man leste kommentarene hvor det sto at de manglet. Så rett får være rett - her er et knippe beballede damer til som burde vært med i forrige runde (i urrangert rekkefølge):

9. Annie Sprinkle: En seksualopplyser, med en bra vri på ting, som har bearbeidet pornoindustrien innenifra.

10. Jenna Jameson: Nok en pornodame som gikk fra å bli utnyttet for alt hun var god for til å ta over all makt over seg selv som produkt.

11. Ayaan Hirsi Ali: Henne er jeg litt i tvil om fordi jeg ikke vet om metoden hennes egentlig er den beste. Men mørkredd er hun ihvertfall ikke.

12. Somalisk kvinneforening: Disse damene er beintøffe selv om det ved første øyekast ikke ser sånn ut. Gjør viktig arbeid både i forhold til moskeen, omskjæring og kvinners seksualliv.

13. Amalie Skram: Ikke en like god forfatter som Virginia Woolf, men like uredd iforhold til å skrive om ting som ble oppfattet som svært ubehagelige og upassende i sin samtid. Min Skram lesning som barn satte varige spor - Jeg hadde lenge mareritt om barn med store mørke føflekker i ansiktet.

14. Ragnhild Jølsen: En bohem som også skrev om farlige ting i begynnelsen av 1900-tallet.

15. Margareth Olin: Tror hun har fortalt mange noe viktig om kroppen sin.

16. Katti Anker Møller: Utga Norges første bok om seksualopplysning og var en forkjemper for at abort skulle legitimeres tidlig på 1900-tallet.

Og så kunne det selvsagt vært tusner på tusner av andre damer her...men det blir for mye for meg her i natten.


Fredagsglad blogger med norgesrekord

Lenge siden jeg har ristet av meg en liste nå og siden denne dagen er en smilende vakker en, med sol, hvit snø og istapper som ramler i hodet på de som går på gata utenfor vinduet mitt (like moro hver gang), slår jeg til med en skikkelig happybappy liste.

Ting som gleder meg akkurat nå:

1. At Lord X omtaler meg på en smigrende måte i sitt KRF innlegg av dagen.
2. Katten jakter på rulleteksten på CNN og blir like skuffet hver gang hun ikke klarer å fange noe -ustyrtelig stupid.
3. At det bare kom en regning i posten i dag
4. Jeg sitter på en kuriøs informasjon om Charles og George (eller testikler om du vil) som jeg gleder meg til å skrive om.
5. Dessuten er jeg nesten 100% sikker på at jeg innehar den kvinnelige norgesrekorden i å ha minst antall par med sko. Pt har jeg bare ETT eneste skopar i bruk: Noe som skyldes en kombinasjon av dårlig råd og at vinterkolleksjonene i barneavdelingene er svært stygge i år (undertegnede har abnormt små føtter).

Forsetter i anledning et utagerende kontemplativt år

I anledning fredag den 13 har jeg bestemt at i 2006 skal jeg:

1. Ikke løpe maraton
2. Forelske meg hardt og brutalt minst en gang, og gjerne gå skikkelig på tryne også (dvs bli grundig dumpa).
3. Elske rumpa mi hver dag
4. Ha mindre sex
5. Spise mange dekadente måltider
6. Le folk som virkelig fortjener det rett opp i ansiktet
7. Absolutt ikke lære meg noe unyttig som feks hardangersøm eller flisespikking
8. Hente frem mitt dramatiske jeg og generelt lage litt mer oppstyr
9. Bli generelt snillere mot levende vesener som feks potteplanter og hybelkaniner
10. Snakke med færre tullinger og smile til flere ikke-tullinger
11. Lære avkommet livsviktige ting som feks styltegåing og hvordan koke spagetti
12. Rydde opp i undertøysskuffen
13. Hekle mer og drikke mer

Tatt i betraktning at dette er fredag den 13. forsetter er sannsynligheten for at de ikke kommer til å bli overholdt umåtelig stor, men jeg liker å gjøre det vanskelig for meg selv!

Forsetter

Siden jeg ikke har tro på nyttårsforsetter bestemte jeg meg i år for å sette opp en liste over fredag den 13 forsetter. Jeg begynte på fredag, men fant ut at jeg like gjerne burde finne ut hva slags år det var i samme slengen. Dvs noe a la Barneåret i 1978 eller Kvinneåret som jeg ikke husker når var. Desverre sovnet jeg før jeg hadde bestemt meg og siden fredag har jeg vært mest opptatt med å stå på skøyter, spise lørdagsgodt og å pumpe opp bicepsene mine. Men i morgen tror jeg den fullstendig listen kommer. Inshallah.

Kuriøs nyervervet kunnskap

1) Banksy, antageligvis verdens mest betydningsfulle grafittiartist, har laget flere malerier på muren på vestbredden, bla av en jente som flyr av sted med et knippe ballonger. Sånt kan jeg like

2) Dildoen har sitt navn fra italienske dildoletto som betyr fornøyelse og er forøvrig en svensk oppfinnelse.

3) Røde Khemer var medlemmer av FN i den perioden hvor vietnameserne okkuperte Kambodsja og reddet alle kambodsjas gjenlevende fra den sikre død.

Så har jeg lært noe nytt i dag også, ergo ingen nyttesløs dag!

Nitriste ting

1. Snørrete nese og feber i hodet
2. Levende oppvask
3. Køntrijukeboks på NRK2
4. At fjernkontrollen ligger i sofaen

Men egentlig er jeg en sånn hoppende glad person.

Inshallah

Kjære høyere makter !

Det er ytterst sjelden jeg bryr dere med noe som helst eller ber om noe spesielt, men jeg vil ydmykt be om følgende da jeg tror det vil komme flere enn meg til nytte:

1. En åpenbaring av verdi. Noe skjellsettende som forandrer livet mitt hadde vært ok.

2. Superkrefter. Trenger ikke mange, når jeg tenker meg om klarer jeg meg (i all ydmykhet) med en. Dere kan selv velge hva verden har mest behov for. Selv stemmer jeg for superovertalelsesevne - så lover jeg å oppsøke alle statsledere i verden, og gjøre noen seriøse rettinger, før jeg benytter evnen til rent egoistiske formål.

3. Ny jobb. En hvor jeg kun behøver å jobbe fire timer om dagen, men som er superbra betalt slik at jeg kan benytte de 12 ukene ferie jeg er pålagt til å reise rundt i verdenshjørnene og kose meg.

4. Fine armer. Et prosaisk ønske til slutt, men jeg ønsker meg altså sånne armer som Kate i Lost har. Muskuløse og vakre.

Jeg vet at det snart er jul og sånn, men jeg trenger ikke å få alt sammen da. Dere kan godt spre det litt utover sånn at jeg har nye ting å se frem til og glede meg over.

Amen!

Fnisefint...Om fysisk fostring

Som en konsekvens av et eller annet jeg enda ikke ser helt rekkevidden av har jeg blitt medlem av Sats. Siden det er grisedyrt er jeg pent nødt til å bevege meg i de svette sfærer både titt og ofte for å føle at jeg får valuta for investeringen. Så mens jeg svetter ut potetgullet fra i går har jeg mye tid til å betrakte mine medsammensvorne i kampen mot dårlig kondisjon og dødelig overvekt (Det kan skje deg eller noen du kjenner! (pekefinger) - sitat Fedon Lindberg eller noe sånt). Og nok en gang får jeg bekreftet: Folk er rare!

Siden jeg elsker lister kommer derfor en liste over rare ting jeg har observert i den nye og merkelige verden som utgjøres av svette, kilo som løftes opp og ned, og folk med mer eller mindre veltrente kropper:

1.  En gammel mann som trener i brune spassersko, strekkbukse og skjorte. Han slipper alltid all vekta fra toppen og ned sånn at det smeller i jern gjennom hele lokalet og man står i fare for å slite med livsvarig tinnitus hvis en er uheldig og bruker den der lårløftedjevelskapsmaskinen (som ikke kan stilles inn på lav nok vekt til at du ikke tror du skal forgå av smerte) som står ved siden av. Når han har bråket seg igjennom lokalet setter han seg på en sykkel med en god bok (det er en god ting).

2.  Menn som står ved siden av deg på kondisjonsmaskin. De ser alltid på displayet ditt og setter sine egne innstillinger minst tre hakk over dine, så står du der og tramper eller jogger mens det skvetter svette på deg fra mr. competitiv til venstre (han har gjerne glemt å vaske t-skjorta si siden forrige økt også).

3. Kvinner som er på slankern og derfor stiller inn på weightloss på kondisjonsapparatene (med en ide om at det automatisk vil medføre vekttap og sylfidiske proposjoner - Yeah right!). De går i to timer på en tredemølle. Det er ytterst irriterende. Skulle tro folk hadde bedre ting å ta seg til i en verden hvor barn sulter.

4. Boleguttene som står i frivektsavdelingen: For det første eier de liksom den delen av lokalet der de sitter med tredvekilosmanualene sine og beundrer seg selv i speilet. For det andre stirrer de på rumpa mi mens jeg gjør markløftene mine (som visstnok skal gi meg en enda finere rumpe). Bolegutter er ekle og stygge, og kunne sikkert klart å fullføre de eksamene fra videregående de ikke har hvis de hadde investert halvparten av tiden de bruker i frivektrommet.

5. C- kjendiser på speed. Eliza Røtterud (eller noe sånt) bør snarest settes på Ritalin eventuelt skjære hardt ned på inntaket av sentralstimulerende. Jeg blir sliten av å se hennes maniske gymming på rotexen. Sist sto hun sammen med hun dama som ser komplett tilbakestående ut på samme apparat fordi hun gjør noen veldig uheldige kast med overkroppen - når jeg tenker meg om ser hun ut som en maratonløper på vei opp den siste bakken i slow motion. Tidligere omtalte realitykjendis ser ut som hun befinner seg i konstant fastforward-modus.

6.  Folk som sitter og prater på apparatene...grrr. Hallo!!!  Viktig trening pågår, med fine skjemaer som måler framgang og sånn. Jeg har ikke tid til å sitte og vente til dere er ferdige med å gå gjennom alle damene dere ikke fikk feid over i helga eller å høre om at "hun sa at hvis han gjorde det hun ikke sa at hun ikke ville komme til å ville at han gjørde mens hun ikke kunne si hvorfor hun og han ikke kom til å...". Hvis jeg da ikke er der med en venninne, og da snakker vi om viktige ting som ikke kan vente - filosofi over skulderpressen .


Bra avkom...

Kunst