Site Meter REALITY CHALLENGED - Datehælvete 10 - Standup komikeren

Datehælvete 10 - Standup komikeren

Når en blir singel i en periode hvor de fleste i omgangskretsen din er godt og trygt etablert er det mange av disse som har lyst til å hjelpe deg ut av din ubehjelpelige situasjon. Hver gang jeg treffer dem spør de håpefullt om hvordan det står til med kjærlighetslivet mitt, og hver gang jeg trekker på skuldrene og forteller at intet er nytt under solen får de en tenkenyve mellom øyenbrynene som indikerer at de går igjennom kartoteket av single mennesker som befinner seg i omgangskretsene deres. De fornekter seg aldri i sine forsøk på å finne en mann til meg, og egentlig hvilken som helst mann. Hvis de kjenner to skapninger i hver sin ende av omgangskretsen som er single antar de automatisk at disse to passer sammen, singel blir altså det eneste premisset som trenger å være tilstede for evig kjærlighet. Jeg får ikke sjelden en følelse av at dette skyldes at jeg på sett og vis må få meg kjæreste for at en eller annen form for universell orden skal gjenopprettes og at jeg ved en tilbakevending til normalsfæren (dvs den etablerte) igjen kan innlemmes i det gode selskap som kan tilbringe helgene med grillfester og barnevennlige utflukter. Noen av vennene mine er overivrige i å gjenopprette harmonien uten meg som en frittflyende satellitt.

Kandidat nummer 9 var en singelstreifer som mine såkalt gode venner mente jeg kunne passe godt sammen med. Et vennepar av meg arrangerte og ordnet, og det ble avtalt at vi skulle møtes på en kafé i sentrum.  Meg hadde de fortalt at han var kjekk nok, morsom og interessert i film. Hva de fortalte ham om meg vites ikke, men sikkert noe lignende. Dvs at jeg var søt nok, blid og interessert i bøker. Match på to av tre altså, og mine venner var overbevist om at vi kom til å finne hverandre.

Kandidat 9:

Vi møtte på en passelig hyggelig kafé i sentrum av byen, og var passe fnisete over opplegget begge to. Under et sånt møte er det ikke mulig å late som om ting skjer tilfeldig, det er opplest og vedtatt at vi møtes for å finne ut om vi har lyst til å ligge med hverandre, og det er på sett og vis utrolig ukult og ikke så rent lite desperat. Innledende fnising kan være et godt tegn, et signal om fellesskap liksom. Men etter denne innledende fnisingen forsvant på sett og vis fellesfølelsen. Når den er borte føles det som om en sitter enda litt lenger fra hverandre enn en egentlig gjør, og ikke riktig hører hva den andre sier eller ikke klarer å følge opp med adekvate oppfølgingsspørsmål eller reaksjoner (sånn som å le etter en vits). Det er som om du hele tiden er forsinket i forhold til det som finner sted og aldri helt klarer å hente deg inn igjen. Slike situasjoner har det med å bli litt ubehagelige. Og det ble det.

Etter at vi var ferdige med å snakke om de dårlige vennene våre som hadde vært slemme nok til å plassere oss i denne pinlige situasjonen, begynte vi å snakke om film, og det vist seg snart at en av kandidatens favorittfilmer var Forrest Gump. Skal vi snakke om en film som definitivt ikke står på min favorittliste er det denne. Jeg kan ikke utstå den, men når folk har en brennende lidenskap for noe, klarer jeg ikke å være ærlig og later som om jeg liker det jeg også (hvorvidt dette er en egenskap som tyder på sosial egnethet eller om det er en egenskap som tyder på at jeg er en feigskjit vet jeg ikke). Så jeg gjorde altså slette miner til godt spill og sa ikke et kny om at jeg syns det er en tilbakestående film som forteller deg at ingen bør slå seg til ro med at de er tilbakestående. Jeg liker sånne filmer bedre, filmer hvor det er helt greit ikke å stå i sentrum for store historiske begivenheter, og hvor det å være et lite ubetydelig menneske er mer enn nok.

Uansett - han ble skikkelig varm i trøya av dette Forrest gump pratet sitt og påbegynte en lengre tirade av gumpismer gjengitt med en slående liten grad av skuespillertalent. Det begynte med ”My name is Forrest Gump. People call me Forrest Gump”, gikk via ”Life is a box of chocolates…” og endte med en lengre og pinefull dramatisering av Forrests dialog med en drill seargent (handler om at han militærfyren syns Forrest er den smarteste karen han har møtt, noe som ikke sier rent lite om det militære systemet).

Mens han holdt på med dette ble smilet mitt ubehagelig stivt, og jeg fikk sånn små rykninger i munnvikene som bruker å dukke opp når hjernen din sender signaler til ansiktsmuskulaturen om at dette absolutt ikke er morsomt. At karen dessuten bælmet nedpå fire halvlitere mens han underholdt meg med denne tilsynelatende utømmelige kilden til livsvisdom medførte at han hevet stemmen relativt mye etter hvert også (noe menn for øvrig ofte gjør når de syns de sitter på gull som bør deles med resten av befolkningen). Så der satt jeg og var det endegyldige bevis på at ”Stupid is what stupid does”. Jeg flyktet til do og svarte med et kort nei på Kirsten Gifteknivs sms-spørsmål om daten gikk bra, selv om jeg mest av alt hadde lyst til å skjelle henne ut.

Da jeg kom tilbake spurte han meg om hvilke filmer jeg likte, og da jeg nevnte Magnolia nikket han endelig bejaende og begynte å legge ut om han dustete politimannen som mislykkes i alt. Jeg liker han politimannen og syns han er noe av det søteste jeg har sett på film. Da jeg sa det endte vi opp i en diskusjon omkring filmkarakterer som det var mer enn tydelig kjedet vettet av ham og som han helst ville avslutte så fort som mulig. Og da var det tilbake til dramatiseringen av morsomheter igjen. Misforstå meg ikke, jeg liker morsomme menn. Men når folk prøver for hardt uten å lykkes blir det bare uutholdelig pinlig, og når han nå ga se Lille lørdag i vold med like lite anlegg for den humoristiske sjangeren som tidligere begynte det å bli for mye. Det er begrenset hvor morsomt det er å snakke om påm fritt og evinrude på dårlig arendalsdialekt og enda mer begrenset når du ikke klarer å imitere den dårlige dialekten, men ender opp med noe som best kan beskrives som en blanding av bergensk, dansk og oslomål.

Heldigvis hadde jeg på dette tidspunktet konsumert tre glass vin og brydde meg ikke lenger om å være høflig (dessuten hadde jeg nå for lengst avskrevet ham som en aktuell kjærlighetskandidat). Så jeg lo ikke lenger. En slik reaksjon vil i de fleste tilfeller få motparten til å roe ned morsomhetene, men det ble dessverre ikke resultatet i dette tilfellet. Det medførte snarere en slags akselererende sluttinnspurt mot det øyeblikket hvor jeg tar tingene mine og unnskylder meg med at jeg må tidlig opp i morgen. Og det var akkurat det som skjedde. Visstnok hadde han blitt sittende igjen og faktisk endt opp med å få med seg en dame hjem den kvelden så for ham kan det ikke sies å ha vært annet enn vellykket.

Konklusjoner:
1. Å opparbeide en sunn skepsis til venners forsøk på å koble deg med noen er en svært god strategi selv om de vil deg aldri så godt.
2. Enkelte ting liker jeg rett og slett ikke, slik som Forrest Gump, og ingenting i verden bør få meg til å legge skjul på det.
3. Hvis noen baserer all dialog på morsomheter bør personen være morsom, og i hvert fall være sensitiv nok til å roe ned vitsene hvis de ikke fungerer.
4. Humor som består av oppgulp fra filmer og tv-serier krever et ganske stort humoristisk talent og hvis en ikke har det bør en holde seg unna.
5. Når du føler at du sitter tre meter fra en fyr allerede etter fem minutter bør det egentlig være det eneste tegnet du trenger.

Kommentarer:
Postet av: Iversen

åh, du er da litt blid også. :p

29.05.2006 @ 14:14
URL: http://www.espeniversen.com
Postet av: Leni

Ivers: Jeg er stort sett superblid, men det er grenser :)

29.05.2006 @ 14:16
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Tiram

Det er bare *en* ting jeg vil med et Forest Gump-sitat, og det er å gå på kino på en LotR-reprise, vente til entene setter seg i bevegelse, for så å rope: "Run Forest, run!"Og så telle hvor mange som ler.

29.05.2006 @ 14:19
URL: http://tiram.org/blogg/
Postet av: Iversen

That's what I'm Tolkien about! :D

29.05.2006 @ 14:21
URL: http://www.espeniversen.com
Postet av: Leni

Tiram: Ha ha...det er intet mindre enn genialt :DIversen: Når du vet hvor blid jeg stort sett er burde egentlig det være et endegyldig bevis på at karen ikke var morsom!

29.05.2006 @ 14:22
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Tiram

Du må gjerne låne den, Leni:) Og Iversen er kongen av døve ordspill :D

29.05.2006 @ 14:29
URL: http://tiram.org/blogg/
Postet av: Brom

Leni: *grøss* :=)Iversen: Kanon-replikk :=D

29.05.2006 @ 15:15
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Leni

Tiram: He he...nå spørs det om jeg kommer til å gå på så mange repriseoppsetninger av Lotr, men muligheten for å bruke den kommentaren gjør det litt fristende.Brom: Jeg vet....he he.

29.05.2006 @ 15:43
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Anonym

Jeg velger å være anonym.Han fyren høres ut som han er stuck i 1996. Og det IKKE på en bra-retro-måte. Ikke noe å trakte etter. Uansett:Jeg er også singel, arbeider i et kontorlandskap med masse attraktive mennesker, som alle er godt inne i sitt x-ete år i nære forhold. Det er et par folk på jobb jeg har VELDIG sansen for, men jeg VET det _aldri_ kommer til å bli noe - min selvtillit på "sjarmere noen så mye at deres mangeårige forhold går i vasken"-fronten er så godt som ikke-eksisterende.Men, uansett: Disse folkene ser det som sin misjon å forsøke å hooke meg opp med sine single venninner. Og det misliker jeg veldig. Jeg dro på en slik date, med det teiteste mennesket jeg noensinne har møtt. Jeg klarer ikke late som om jeg har sansen for en person kun fordi jeg føler et press. Så jeg fintet meg gjennom den daten, og, feig som jeg er, svarte jeg ikke på noen av hennes henvendelser etterpå.Det frustrerende og ironiske er jo at de menneskene som hooker meg opp med disse middelmådighetene er nettopp dem jeg har lyst til å kroke opp med selv. Men det lar seg ikke gjøre. Eller, det gjør kanskje det, men det krever sin mann.Jeg tilbringer _veldig_ mye tid på jobb, og i kontorlandskap snakker man med kolleger _hele_ tida. Man blir djevelsk godt kjent. Det er enkelt å forelske seg. Og når det er overhodet ingen muligheter for å få emosjonelt/seksuelt innpass hos dem man får/har sansen for, er det frustrerende at de hele tiden tror man er på utkikk etter noen andre - når det er nettopp disse menneskene man aller helst vil hooke opp med.Jeg snakker meg bort, men, det er "Hvis de kjenner to skapninger i hver sin ende av omgangskretsen som er single antar de automatisk at disse to passer sammen, singel blir altså det eneste premisset som trenger å være tilstede for evig kjærlighet." jeg kjenner meg så uendelig godt igjen i. Og som jeg misliker sterkt.

29.05.2006 @ 16:58
Postet av: Sexy Sadie

Singellivet er for bra til å drive og renne rundt med fyrer man egentlig ikke liker. Man fortjener jo prima kuk fra noen man liker.

29.05.2006 @ 17:37
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: Meningspolitiet

Fy faen. Jeg er imidlertid i den heldige situasjon at jeg nylig har gifteknivet noen, men ikke på den døve måten der. det var mer som at jeg ga bort noen stalltips om aktuelle kandidater.Forøvrig har en for lengst formulert Seinfelds lov:"Å gjenfortelle vitser fra filmer eller serier er ikke morsomt. Men hvis noen ler betyr det at de er svært velvillige ovenfor deg. Og hvis du på forhånd vet at det du nå skal si sorterer under ´Du måtte ha vært der´ bør du la være å si det".

29.05.2006 @ 18:04
URL: http://meningspolitiet.blogg.no
Postet av: Brom

Enn så Singel(®) og Tragisk(©) jeg er, føler jeg meg nesten litt fornøyd over at ingen har prøvd denne type stunt på meg.:=)

29.05.2006 @ 18:22
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Mari

Shit... Jeg skal på date snart med en totalt ukjent som har blitt prakket på meg av velmenende (?) venninne. Nå ble jeg seriøst nedpsyket! Lurer på om det finnes noen lykkelige utfall av denne typen tvangsmatching?

29.05.2006 @ 19:01
Postet av: Leni

Anonym: He he..høres ut som om du kanskje bør skaffe deg et liv utenfor jobben og dessuten begynne å lyve på deg en eller annen realsjon slik at du slipper flere matchforsøk.Sexy Sadie: Bifalles. Men det som er vanskelig er at man ikke alltid kan vite hvem man liker før man har truffet dem, og da risikerer man slike ting som jeg beskriver her :)Meningspolitiet: Jeg tror den der Seinfeldslov burde nedfelles i grunnloven snarest. Sjelden har jeg hørt det bedre formulert! Brom: Det tror jeg du skal prise deg lykkelig over :)Mari: Det finnes helt sikkert lykkelige utfall av den slags. Og hvis den daten din går på trynet er det bare å huske at det bare dreier seg om et par timer av ditt liv, og det er ikke noen biggie :). Men et lykke til får du fra meg!

29.05.2006 @ 19:22
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: klypa

Er det rart at dette blir en matchmakingblogg når du hele tiden gir råd til dine mer eller mindre forvirra lesere?- som en av de mest forvirra begynner jeg nå å lengte etter "Drømmedaten 1", slik at jeg kan lære noen TO DOs jeg kan supplementere alle disse DON'Tsene med.Samtidig vil vel et slikt innlegg bety en brå død for majoriteten av mine illusjoner og våte drømmer, så du gjør nok klokt i å vente noen år.

29.05.2006 @ 21:17
URL: http://blogg.klype.net/
Postet av: klypa

Dobbelposting er et entydig tegn på alvorlig forvirring.

29.05.2006 @ 21:31
URL: http://blogg.klype.net/
Postet av: Hertugen av Løkka

Spleising er grusomt, personer som faktisk passer sammen kan lett ikke finne den tonen de ellers ville hatt dersom de møttes tilfeldig. Kan ikke heller giftekniverne være en anelse kreative når de skal spleise folk, ikke vanskelig å få til med litt fantasi.

29.05.2006 @ 23:34
Postet av: Leni

Klypa: Jeg velger å tolke det som om bloggen min er et område med mye kjærlige følelser. To do lista er jo ikke så vanskelig, bare ikke å gjøre som de opplevelsene jeg beskriver! Og jeg kan betrygge deg med at en slik post neppe kommer til å dukke opp med det første ;)Og dobbelpostingen må weblogg ta skylda for!Hertugen: Enig, de burde i hvert fall bli mer kreative enn at de kun setter fokus på sivilstatusen :)

29.05.2006 @ 23:52
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Sexy Sadie

Jeg har etter Mihoes lille historie funnet ut av at jeg aldri skal gå med på noe av kompisers spleising.

30.05.2006 @ 09:09
URL: http://www.nettkafeen.no
Postet av: delirium~

Jeg unngikk med nød og neppe å bli heiset med på en "la oss spleise Delirium med den karen der". Jeg fikk nyss i planleggingen etter at jeg hadde klart å finne meg en mann helt på egenhånd. De hadde jo selvsagt valgt ut den verst tenkelige kandidaten av alle de kjente, en overmorsom bajas med stort behov for alltid å være i sentrum. Slike mennesker gjør at jeg bare blir sliten og vil hjem og legge meg - alene.

30.05.2006 @ 09:14
Postet av: Vaktmesterinnen

Oh yeah...that sucks...Muhehehe...;)

30.05.2006 @ 15:49
Postet av: Leni

Sexy Sadie: En skal aldri si aldri og det er jo mulig at andre bekjentskapskretser enn mine har bedre utvalg!delirium: Underbygger teorien om at det eneste disse spleiserne fokuserer på er singelstatusen! Vaktmesterinnen: He he...Du er egentlig ganske flink på den måten når jeg tenker meg om, selv om du har møtt noen av potensielle ektemenn ;)

30.05.2006 @ 22:26
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: lotten

Haha! Og hvor blir det av magasinet som tilbyr Mihoe en egen spalte?!

31.05.2006 @ 00:04
URL: http://pikemotsamtiden.blogspot.com
Postet av: Leni

Lotten: Det tror jeg nok ikke kommer til å skje, men takk for at du skisserer scenarioet :)

31.05.2006 @ 08:47
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Vaktmesterinnen

Tja, jeg har da møtt noen potensielle..både av ektemannsorten og av looservarianten..men det er jo det som gjør 'deiting' så himmla morsomt...krmfff..Men hvor flink jeg er kan jo diskuteres over en 'wiskey' eller fem;)Forøvrig har jo min datehistorie som du vet nok av dramatikk for en hel jævla blogg.Knise;)

31.05.2006 @ 14:20
Postet av: Leni

Vaktmesterinnen: He he...Tenkte på de potensielle ektemennene du har funnet til meg jeg, de som du desverre alltid endte opp med å date først. Og det er jo himmla morsomt sånn i ettertid. Krmf!

31.05.2006 @ 14:23
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Vaktmesterinnen

Ah! De ja...men jeg advarer deg jo alltid litt først.Nå må du snart lære deg at når jeg sier: Joda, han er innmari morsom og søt og sånn, så betyr det at han iallefall ikke er kjekk eller kan kline.

31.05.2006 @ 14:46
Postet av: Vaktmesterinnen

Note to self: Slutte å deite tullinger.(repeteres)

31.05.2006 @ 14:48
Postet av: Leni

Nå misforstår du med vilje her mistenker jeg - jeg tenkte på de jeg aldri traff fordi du syntes de var klinbare først - hi hi...

31.05.2006 @ 14:49
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Leni

Jeg dater gjerne tullinger, bare de er av den sjarmerende sorten...som kan kline (Åh så lite lyst til å skrive formelt og vanskelig brev til noen som bestemmer).

31.05.2006 @ 14:50
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Vaktmesterinnen

Like før jeg ringer sjefen din nå altså.hihihi...De ja...well...der har jeg jo spart deg for mye dårlig klinings og en del fjas og fant. Så litt takknemlig vet jeg at du er;)(Utrolig lite lyst til å besøke forfattere med manus de vil tvinge meg til å lese....)

31.05.2006 @ 14:56
Postet av: Sus Scrofa

mihoe.weblogg.no - siste nytt i gapestokk.

01.06.2006 @ 20:57
Postet av: Lise

"Life is like a box of chocolate, you never know what you're gonna get" og "run Forrest, run" passet jo veldig godt til denne daten, og du burde løpt mye tidliger søta! Hahahahaha, jeg ler så godt av disse historiene.

02.06.2006 @ 13:25
URL: http://www.fetisj.no
Postet av: Panagiotis

Cool...

Postet av: Theofanis

Cool...

Postet av: Themestoclis

Interesting...

Postet av: Aiakos

Sorry :(

Postet av: Stephanos

Cool.

Postet av: Ambrosios

Sorry :(


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1368463
Seinfelds lov

Det er mye vondt og fælt i verden. Den amerikanske krigsmakt har gitt uttrykket ”utilsikted konsekvens” nytt liv med sine herjinger og påfølgende kaostilstander i Irak (”Og vi som bare skulle ha litt olje&hel...

meningspolitiet
30.05.2006 @ 11:26
Kvinner i bloggsfæren

Etterhvert som jeg har lest en god del blogger av svært varierende kvalitet, slår det meg hvor sinnssykt mange kvinnelige blogger som finnes. Kvinner generelt er jo mer opptatt av litteratur - sjekk bare kvinneandelen på litteraturhistor...

Ingar
04.06.2006 @ 01:50