Site Meter REALITY CHALLENGED - Bloggens fictio personae

Bloggens fictio personae

De aller fleste bloggere er anonyme i en viss forstand, og det har blitt kritisert av både Anders Giæver og Sissel Benneche Osvold. Vampus ble i desember omtalt av Anders Giæver som hevdet "bloggerne er i ferd med å bli den digitale versjonen av sen-åttitallets maskerte demonstranter fra miljøet rundt Blitz. De er sinte, engasjerte og høyrøstede - de har bare ikke fortalt det til familien ennå.". I følge Anders Giæver kan det synes som om han mener at anonyme ytringer er mindre verdt enn ytringer foretatt under fullt navn og det undrer jeg meg litt over.

I den spede begynnelse av internetts mer allmenne bruk ble det skrevet lange bekymrede artikler, og fortalt enda mer dramatiske historier, om at folk på nettet kunne operere med fiktive personligheter. Skjult bak forførende og feminine nick kunne det befinne seg en eldre, korpulent herre fra Gudbrandsdalen som oppnådde en pervertert nytelse ved å lure godtroende. Nå er de fleste av oss klar over akkurat dette, og kommuniserer med personer på nett med en bevissthet om at denne typen kommunikasjon ofte innehar et element av fiksjon ved seg. For tre år siden var det utstilt et verk på Høstutstillingen som besto av bilder av mennesker med nicket deres under, og bare et raskt kast på det kunne fortelle oss at Luke Skywalker var en kvisete og kvapsete geek og at Nightqueen var en skinnmager blondine.

Det virker ikke som om Ander Giæver forstår bloggingen som sjanger eller har noen større forståelse av hvordan en nettpersonlighet fungerer. Jeg vil påstå at blogging, uansett hvor høye ambisjoner man har, alltid bærer preg av at det er fiktive personer som skriver dem. Vi forstiller oss i mer eller mindre grad, enten ved å bygge opp en identitet som er fullstendig anderledes enn den vi har ute i den virkelige verden eller ved å gjøre konsekvente valg i forhold til hvilke sider av oss selv vi beskriver. En bloggs stemme kan derfor sammenlignes med en litterær stemme. I litteraturteorien har forfatterbegrepet vært ute i hardt vær de siste 40 årene, og alle forestillinger om at litteratur er en virkelig persons ytringer har blitt byttet ut med en forståelse av at forfatteren er en fiktiv karakter på lik linje med en hvilken som helst annen karakter i et litterært verk. I stedet for å snakke om forfatteren som en biografisk person har man begynt å benytte begrepene fictio personae (en oppdiktet person) eller Prosopopeia (et skapt ansikt).

Til tross for at Vampus nå har blitt Heidi Norby Lunde når hun uttaler seg om Vampus' verden i det offentlige, er fremdeles ikke Vampus Heidi. Hun skriver med en skapt stemme som mer eller mindre ligner på den personen hun egentlig er, og når journalisten Anders Giæver skriver er han antageligvis ikke Anders han heller. Når en skriver er en alltid maskert, til og med selvbiografisjangeren har i de siste tiårene fått et stempel som en fiktiv sjanger som ikke har noe med virkeligheten å gjøre.

I mine mer grandiose øyeblikk har jeg forestilt meg at jeg skulle skrive, innsiktsfult og følsomt, om den store kjærligheten. I stedet har jeg skrevet om min totale mangel på suksess på dette området når jeg for første gang har skrevet om emnet for flere enn meg selv. Forfengeligheten min hadde kanskje foretrukket en Datehimmel føljetong (som Iversen etterlyste i en kommentar), men jeg vil påstå at verken himmel eller hælvete hadde vært den fulle og hele sannhet om undertegnedes kjærlighetsliv. Det er kanskje mer sannhet i Datehælvete innleggene mine enn jeg egentlig hadde foretrukket, men de valgene jeg har gjort i forhold til hvilke dater jeg beskriver,og hvordan jeg beskriver dem,  gjør prosjektet til en fiktiv fremstilling av mine opplevelser på dette området (jeg kunne for eksempel sikkert skrevet langt mer om min sårhet og skuffelse, men det oppleves som for personlig og umorsomt).

Så når Anders Giæver mener at blogging har en lavere verdi enn journalistikk (som skiller seg fra blogging ved mer enn at han får betalt for det) når en ikke viser ansikt og står frem med fullt navn, viser han liten forståelse for hvordan et jeg endrer karakter i det det blir skriftliggjort. Mangel på anonymitet betyr ikke noe for andre enn dem som har lyst til å grisebanke deg fordi de er uenige med deg og dem er det vel få av oss som er spesielt intressert i.


Kommentarer:
Postet av: Terje Mathiesen

Dette var mange store ord for rettferdiggjre at en ikke tr eller vil fortelle hvem en er. Og jeg synes oppriktig talt at mangel p anonymitet ogs betyr masse for leserne, ikke bare de som vil grisebanke deg. Jeg har langt strre interesse av bloggene til de som jeg vet hvem er (og dermed er mye lettere forholde seg til) enn de anonyme. Men kommer en over velskrevne anonyme (som din) blir jo de ogs satt pris p, men du verden hvor mye hyere verdi den hadde hatt om en visste hvem du var.

29.03.2006 @ 13:01
URL: http://terje.mrbacon.info
Postet av: Brom

Fint innlegg! :=)Jeg diskuterte nylig fenomenet blogging med en kompis. Denne mente at blogging og _nsket_ om blogge ligger i det "moderne" behovet for eksponering, en slags tabloid utlevering av et eller annet slag, og han kunne ikke forst hvordan dette overhodet kunne ha noen slags verdi. Den nrmeste sammenligningen hans var, av alle ting, Big Brother.Jeg argumenterte med noe av det samme som du gjr her, nemlig at man p mange mter kan sammenligne en bloggers stemme med en forfatters. Det fins selvsagt mange "tabloide" bloggere, folk som blogger hver time hver dag, om "ingenting", men hva er egentlig forskjellen p en ingenting-post p en blogg og en samtale om vret p en kaf? Det er allikevel kun spesielt interesserte som leser det, har jeg inntrykk av; familie og venner.Og hvor ligger forskjellen p kommentere noe i et leserinnlegg i en avis, og skrive om det p bloggen sin? Den eneste forskjellen jeg ser er at p bloggen driver ingen med sensur, og innlegget ditt blir ikke kortet ned for spare plass.Det er ikke tvil om at de som fr betalt for si noe, med navnet sitt p trykk under, er litt smredde for bli fratatt sin "genuine" tillatelse til mene noe. Jeg argumenterer om s til jeg sprekker for at blogging er, om enn moderne, egentlig bare et gammelt fenomen i ny innpakning. Blogging er snakk, lesere er omgangskrets.Jeg vet ikke noe mer om hvem Anders Giver er bare fordi jeg ser navnet hans p trykk. Anonymitet er relativt i begge retninger :=)

29.03.2006 @ 13:14
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Marion

Jeg heter faktisk Marion p ordentlig. Og det gjr noe med hvilke ting jeg skriver om, s klart det gjr det. Med jevne mellomrom har jeg hatt lyst til opprette et pseudonymt alter ego. Hadde jeg hatt bedre tid hadde jeg skrevet en blogg til.

29.03.2006 @ 13:44
URL: http://www.marion.blogg.no
Postet av: Leni

Terje: N m det sies at det kan diskuteres hvor anonym jeg egentlig er her inne, men det hadde vrt intressant vite hvorfor du syns bloggen min hadde hatt hyere verdi hvis du visste hva jeg het. Hadde jeg operert med fullt navn her inne kunne man selvsagt ha googlet meg, og funnet ut hva slags utdannelse jeg har og hva jeg jobber med, men hvor intressant det hadde vrt og hvor mye det hadde sagt om det jeg skriver om her inne vet jeg ikke :). Grunnen til at jeg ikke forteller hva jeg heter, dvs mitt fulle navn, er vel at jeg har blitt stalket fr og ikke har s lyst til oppleve det igjen.Brom: Jeg er fullstendig enig med deg, jeg vet heller ikke hvilket ststed Anders Giver egentlig skriver fra nr han skriver i VG (som jeg forvrig ikke leser og derfor har lest minimalt av ham i de siste rene). Nr feks Vampus forteller at hun har katt, 50 sko og er singel er faktisk det flere opplysninger enn den godeste Anders oppgir.Jeg tror grunnene til at vi blogger er like mange som det er personer i denne sfren. Selv blogger jeg fordi jeg liker skrive og fordi jeg liker at noen leser det, enkelt greit. Kanskje har det noe med et eksponeringsbehov gjre, men i forhold til kameraten din vil jeg ihvertfall argumenter for at bloggere generelt har langt mer selvkontroll enn big brother deltakerne har :)Brom:

29.03.2006 @ 13:53
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Terje: Hvis du flger denne bloggen - eller leser arkivet - finner du nok ut hvem det er som skriver den. Mer anonym er den ikke. Men poenget er kanskje at det ikke er sikkert at du vet s mye mer om bloggeren likevel?Jeg har ikke noe problem med anonyme skribenter s lenge de avstr fra usaklige personangrep. Anonume skribenter er forvrig noe som kom litt fr Internett - Mumle Gsegg, anyone?Men nr det er sagt: At noen i bloggeblekka VG finner ut at det kan vre noe negativt med blogging, det er likevel et skritt fremover. Kanskje dette frer til at de selv fr litt fokus p journalistikk snart?

29.03.2006 @ 13:53
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Leni

Marion: He he...og jeg heter Leni (et navn det egentlig er langt farliger operer med her inne enn Marion fordi det ikke er s mange av oss), men forelpig har jeg visst ikke latt det hemme meg s veldig. Kanskje ulurt, det vil tiden vise :)

29.03.2006 @ 13:55
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Terje Mathiesen

Ja, du forteller jo grunnen selv :) Jeg kunne funnet ut hvem du var. Og jeg synes faktisk det er interessant. Navlebeskuende? Tja. Synes ikke det :) Det interessante med det er kanskje mest at en fr putte deg p en knagg. N svarer du sikkert med "nei, ikke sett meg i bs", men joda. Alle gjr det, det er greit kunne kategorisere folk, snn noen lunde i det minste. Selv om du mener at hvem du er ikke sier noe om hva du skriver etc - eller hva du eller Lasse mente - tror jeg rett og slett ikke p det (i beste mening) :)

29.03.2006 @ 14:35
URL: http://terje.mrbacon.info
Postet av: Leni

Terje: Hm...jeg vet ikke helt om jeg forstr deg. Hvis du leser i bloggen min vil du jo ganske snart f et slags inntrykk av hvem jeg er, og siden jeg ikke er noen offentlig person p ingen mte vil du nok finne flere knagger her inne enn ute i verden.:)

29.03.2006 @ 14:45
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Vaktmesterinnen

Det hele bunner vel i at folk alltid vil "finne deg ut" og henge deg p "riktig" knagg...Klart at en blogg skrevet av noen vi kjenner alltid vil vre mer interessant enn en ukjent fordi vi da kan trekke paraleller til Det_Virkelige_Liv, men det er noe av poenget med blogging for meg iallefall, at man ofte har en mer pen innstilling til det som blir skrevet av "ukjente".Nettopp denne anonymiteten kan vre befriende p enkelte omrder, det gjr at vi klarer befri oss fra forutinntatte holdninger og at det vi leser synker inn p en annen mte.Slik er det iallfall for meg:)

29.03.2006 @ 14:57
Postet av: O!

2 google sk senere og s er ikke leni anonym lengere, men hun lever godt med sin postboks og delivis skraverte verden. uansett, jeg skjnner veldig godt de som velger vre anonyme, man kan forsvare eller komme med sterke synspunker, trkke litt i salaten. Rett og slett si ting man i utgangspunktet ville ha vegret seg for i forhold til barn, familie (potensielle) arbeidsgiver. N kan de sikkert diskuteres at man skal kunne st inne for ting og ta diskusjonene, men av og til s er det godt kunne argumentere urimelig og faktisk slippe peset etterp i den virkelige verden. way to go leni.O!

29.03.2006 @ 15:09
URL: http://blog.chipit.no/ojsa/
Postet av: Hjorthen

Klart vi alle p en eller annen mte optrer som mer eller mindre fiktive. Som blogger lar jeg mine mrke sider vre i fred og blir et lite glansbilde av meg selv, andre bruker bloggen nettopp til utforske sine mrkere sider. Jeg vil allikevel pst at en blogger som forsker lage seg en personlighet som er radikalt forskjellig fra den "originale" personligheten som regel fort vil bli avslrt. Hvis han/hun da holder ut lenge nok til at noen blir interessert nok til avslre. Disse nettsamfunnene bygger jo p tilliten om at vi faktisk er dem vi pstr at vi er, og folk som ikke oppfattes som konsistente i sin nettpersonlighet vil fort bli skjvet ut i kulden?

29.03.2006 @ 15:16
Postet av: Vaktmesterinnen

Hjorthen: Det skrevne ord er s brutalt at det ikke skal mye til for avslre sin uvitenhet om emnene de skriver om eller deres manglende evne til vre sin nettpersonlighet p en konsekvent mte:)De som prver for hardt vre noen andre enn seg selv(om s en lett glanset versjon) ,avslrer seg stort sett raskt. Heldigvis.Det er jo nettopp de som har en kombinasjon av godt sprk, vidd, humor OG ett nett-ego man tror p, som "vinner" leserne i denne virtuelle verdenen. De som mestrer bloggingens tilsynelatende komplekse uskrevne regler blir som oftest tilgitt sin anonymitet av leseren. Gi folket det de vil ha, og de gir faen i hvor det kommer fra;)

29.03.2006 @ 15:37
Postet av: Svein Mork Dahl

Godt innlegg.

29.03.2006 @ 16:01
URL: http://www.vgb.no/6863/
Postet av: delirium~

Velskrevet innlegg rett p spikeren. Du sier ting godt du damen!

29.03.2006 @ 16:12
Postet av: Leni

Hm...gr litt hulter til bulter i kommenteringen min. Lasse: Det jeg syns er nesten mest suspekt er vel at Anders Giver p sett og vis gir inntykk av at et navn gir en slags garanti for objektivitet, noe etthvert oppegende menneske er klar over at det er svrt vanskelig finne bde p nett og i avisene. Og det skrive under pseudonym gir en ikke mindre rett til mene noe som helst spr du meg - ihvertfall s lenge det er mannen og ikke ballen du er ute etter.Vaktmesterinnen: Du vet jo utmerket godt hvem jeg er, og vet jo langt flere pikante detaljer omkring min gjren og laden enn de aller fleste, men jeg syns du har et godt poeng i at vi stort sett gir f...i hvem som har skrevet det, eller hvem de egentlig er, s lenge ting er skrevet p en bra mte.O!: J3eg regner med at du ble imponert nr du fant ut at jeg ikke bare er forsvarminister i Svergie, men ogs er fast inventar p landslaget i fotball for kvinner? Og de fleste bloggere tar jo faktisk langt flere diskusjoner enn journalister noen gang gjr :)

29.03.2006 @ 16:24
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Hjorthen

"Det skrevne ord er s brutalt at det ikke skal mye til for avslre sin uvitenhet om emnene de skriver om eller deres manglende evne til vre sin nettpersonlighet p en konsekvent mte:)"Sant nok. Det er vanskelig late som man er smartere enn man faktisk er ja...

29.03.2006 @ 16:26
Postet av: Leni

Hjorthen: jeg vet ikke om jeg er enig med deg i at bloggesamfunnet bygger p en tiliten til at vi faktisk er de vi utgir oss for vre (i motsetning til nettdating feks), men kanskje snarere at vi p sett og vis bygger opp en tilit ut ifra at vi erkjenner at vi alle har visse fiktive aspekter. Men det er helt sant at en mister interessen for de en oppfatter som helt klart fake nettpersonligheter. Svein og Delirium: Takk begge to :)

29.03.2006 @ 16:29
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Vaktmesterinnen

Leni: Jepp, du er s fkka hvis du ikke er snill med meg ass;)Hjorthen: -Og det er jo noe jeg gjr stadig vekk med vekslende hell..hehe...Tror nok vi har samme syn p dette, det er bare jeg som ikke er skolert nok til skrive det p en enkel og sofistikert mte;)Synes forsvidt din nett-person er flott:)

29.03.2006 @ 16:35
Postet av: VamPus

Lurer p om VG mener at vi som lesere burde underkjenne artiklene deres som er basert p anonyme kilder...Godt innlegg :-)

29.03.2006 @ 17:16
URL: http://vampus.blogspot.com
Postet av: Tiram

Det er mulig jeg er smartere enn en gjennomsnittlig VG-leser, men jeg *vurderer* alltid det jeg leser, uansett hvor jeg leser det og hvem som har skrevet det. Jeg tar ikke ting for god fisk bare fordi jeg kjenner navnet til skribenten. Som fleire allerede har nevnt, det sier meg jo faktisk ikke s mye.Sjl har jeg gtt under kallenavnet "Tiram" sida mine frste famlende skritt p nett. Det er ingen stor hemmelighet akkurat, hvem som "skjuler" seg bak det kallenavnet, (du trenger ikke vre noen Google-wiz for finne ut det,) men det er rett og slett det jeg heter p nett.VamPus: Fint poeng. Noen burde nevne det for Giver:)

29.03.2006 @ 19:56
URL: http://tiram.org/blogg/
Postet av: Leni

Vampus: Takk :)Enig med deg! Eller avisenes ledere? Som nesten er den eneste virkelige meningsytringen som finnes i avisene pt. Tiram: Det br vre helt andre ting enn en persons navn og gode rykte som avgjr hvorvidt vi tror p det folk sier eller ikke - kreves mer for meg ihvertfall!

29.03.2006 @ 21:09
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: havheksa

Det er greit at folk nsker legge ut bloggen sin med fullt navn, men at noen mener at en blogg blir useris fordi de ikke vet navn, adresse, personnummer, antall barn, samboers navn, siste 15 sexpartnere etc om en blogger, blir bare latterlig. Det er jo vitterligen teksten i seg selv som er det essensielle p en blogg. Klarer du ikke lese en tekst uten vite detaljerte opplysninger om den som har skrevet teksten, s m du vre merkelig skrudd sammen. Personlig gir jeg en god dag i folks reelle identitet nr det gjelder bloggere. Hva skulle jeg bruke snne opplysninger til, annet enn evt. grave frem opplysninger om deres private anliggende.. som igjen man kan lure p hva i helv* jeg skulle noe med...Tsk..

29.03.2006 @ 21:13
URL: http://havheksa.blogspot.com/
Postet av: Lise

Jeg synes da virkelig at det er det skrevne ord som er viktig. Ikke hvem personen bak er. Nr du kan gjemme deg bak et nick, s kan du ogs tillate deg mer frihet i det du skriver. Selvom vi er noen som vet hvem du egentlig er, s er det ikke alle. Det gir et lite fortrinn, og din blogg er noe av det mest velskrevne og morsomme jeg vet om. Ogs er jeg littegranne stolt av kjenne dama bak denne bloggen : DJeg digger ogs LordX, som har gitt meg mange latterkuler. Selvflgelig lurer jeg p "hvem er den fyren der?", men mest av alt nyter jeg bloggen. St p Leni! Du er en bra dame!

29.03.2006 @ 21:35
URL: http://www.manillusion.no
Postet av: Iversen

Hver gang jeg skal kommentere noe enkelt og underordnet har folk allerede rukket starte stor debatt her. Uansett, jeg likte innlegget og det var hyggelig bli minnet om den saken fra hstutstillingen. Jeg opererte med et ganske pompst navn fra den greske mytologien i mine irc-dager, og flte meg ganske tatt p kornet selv om jeg strengt tatt ikke oppfrte meg som noe strre enn jeg var.Dette med anonymitet syns jeg er morsomt lese om her, og jeg er egentlig litt enig med mange. En blogg som min egen, hvor jeg bare skriver om tull og tys, hadde jeg ikke interessert meg mer eller mindre for avhengig av hvorvidt skribenten er anonym eller ei, forklare hvorfor tror jeg ikke jeg klarer. Det samme gjelder vel kanskje bare til en viss grad de bloggene med litt tyngde, som tar opp de litt viktigere tingene. ikke ha noe ansikt koble til teksten har jeg ikke noe problem med, men jeg foretrekker kunne lese litt om utgangspunktet og situasjonen til den som skriver. Jeg trenger ikke navn, men kanskje en litt fyldigere profil langs sidekanten. Man kan jo si at "hva bloggeren mener, det kommer da frem i tekstene!", men n er det ikke alltid slik at man flger med p en blogg. Det hender man bare leser enkeltinnlegg, og da er det greit vite hvor vedkommende kommer fra (jada, jeg brukte det uttrykket selv om det kan misforsts). En tekst kan jo endre totalt betydning for leseren avhengig av informasjom om skribenten, og dette skyldes mange ting. For eksempel er ikke alle like gode til uttrykke seg som Leni.N kjenner jeg at jeg har rodd meg litt bort. Det vakke meninga.

29.03.2006 @ 22:20
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Vox populi

For meg er f. eks. de uskjnne, ofte vellykkede forskene fra diverse PR-byrer p plassere shitbags i media et strre problem. Disse skjulte agendaers leiesoldater, frer journalisten til PCen, setter p autopilot og fr frem sitt budskap. Noen ganger godt skjult for leseren i Gievrs avis. Det br vre et strre problem enn en anonym blogger.

29.03.2006 @ 23:26
URL: http://vgb.no/2176
Postet av: Iskwew

Veldig godt innlegg, Leni. Jeg velger anonymitet fordi jeg ikke nsker vre en offentlig person, om jeg ikke m, for andre enn de jeg selv velger ut. Jeg er litt sky, om du vil. Og det er jeg i bloggen min ogs, jeg skriver lite om Iskwews indre liv, med mindre en obeservant leser leser meg mellom linjene.Det betyr ikke at jeg ikke str for det jeg skriver, om jeg skriver om noe annet enn katter og bussturer og leker med finansfaget. Anonymiteten er der for at jeg selv skal kunne velge ut hvem jeg slipper inn i min private sfre. Stalkere er det nok av, spesielt for kvinner. Og det er ikke morsomt, og jeg har dertil et barn som skal beskyttes. Dette er jo annerledes for Anders Giver, siden han allerede har valgt vre en offentlig person. Han har jo bare valgt en annen plattform uttrykke seg ved hjelp av, nr han blogger. Sikkert fordi han har oppdaget at det selges frre aviser.Men som du sier, heller ikke Anders er seg selv fullt og helt som blogger eller journalist. Han er seg selv stykkevis og delt, som alle andre.Forvrig synes jeg bde Anders og Sissel ter seg som skikkelige festbremser og surpomper, som nsker ha skrivning som noe bare de som er betalt for det driver med.

29.03.2006 @ 23:28
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: Gisle

Et meget godt innlegg Leni! Tror i grunnen Anders Gevr Giver Gjver, eller hva svarte han heter, skal vre glad for at de fleste bloggere er relativt anonyme. Du skal ikke lese mange blogger fr du finner gode kandidater til erstatte de fleste kommentatorer i norsk dagspresse.N har jeg i en tid fulgt bloggen din Leni. Og den har gitt meg noen stunder med hyggelig lesing, ny kunnskap, latter, ettertanke, men ogs noen yeblikk med dypeste medflelse. si at jeg ikke er nysgjerrig p personen bak tekstene ville vrt en lgn. Men selv om jeg fram til i dag ikke har visst hva du heter eller hvor du bor (ok, jeg vet at vi har et par felles kjente), s har din ?anonyme? blogg en mye strre verdi for meg enn VG noen sinne vil f.Jeg skrev at jeg fram til i dag ikke har visst hva du heter. N vet jeg det. Jeg ble nemmelig s inspirert av O! om google, at jeg likegodt har googlet bde deg og Anders Giver. Etter ha lekt detektiv i mindre enn 15 minutter sitter jeg igjen med flgende opplysninger om deg og Anders: Jeg har begges fulle navn, postadresse, de to siste sifrene i mobilnummeret ditt er 41, mens Anders har 04 tilslutt. Jeg vet hvor dere begge jobber, og i hvilken avdeling. Mailadressen til dere begge har jeg. Dog har jeg kun funnet jobbmailen til Anders, mens for Leni finner jeg bde jobb og privat. Den 25.mai 2005 var Leni p et mte p SAS-hotellet i Troms for diskutere situasjonen for den somaliske befolkningen. Leni var for vrig referent p mtet. Hva Anders gjorde samme dag m gudene vite. Google vet det i hvert fall ikke. Jeg har funnet ut at du i 1999 skrev hovedoppgave om Virginia Wolf ved Universitet i Oslo. For Anders fant jeg ingen hovedoppgave ? kanskje mannen mangler utdannelse? Derimot s har jeg funnet ut at Anders i 2004 skrev en bok som heter Sladder: bedre enn sitt rykte. (ISBN 82-7547-137-0 for spesielt interesserte). Vel, hvis sladder ikke er s verst, hva i all verden er da galt med anonyme blogger?Inntekt er noe sladdrepressen lenge har latt seg fascinere over. Og siden sladder ikke er s verst s tillater jeg meg opplyse at i 2001 s betalte Leni kr. 72 659,- i skatt. Samme r betalte Anders kr. 1 325,- mindre i skatt enn Leni hadde i inntekt. Kanskje noe av Anders frustrasjon ligger akkurat her? Det er sikkert ikke lett for Anders svelge at noen som bare tjener en brkdel av det han gjr, faktisk behersker skrivekunsten s mye bedre enn ham selv.Vel, da var plutselig verken Leni eller Anders anonyme for meg lenger. Kommer jeg til fortsette lese REALITY CHALLENGED? Definitivt. Kommer jeg til begynne kjpe VG? Definitivt ikke.

30.03.2006 @ 11:04
Postet av: Brom

Bra sagt, Gisle, google-poenget ditt er knallbra.Selv har jeg aldri hatt noen interesse av google folk. Ikke meg selv heller (etpar ganger etter at jeg oppretta domenet mitt, bare). Og RC er absolutt favorittbloggen for tida, anonym eller ei.:=)

30.03.2006 @ 12:47
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Cyril

Morsomt lesestoff, selv om jeg synes det er litt feigt med anonymitet om man virkelig str for det man sier. Jeg har ingen problemer ved st for alt jeg ytrer.. men jeg kan skjnne hvordan noen som bare leker med tanker, eller som bare skriver noe for skrive.. kan nyte godt av litt anonymitet.Jeg tror ikke man skal legge for mye vekt i hva journalister sier dog, hykleri er ikke noen mangelvare i den bransjen. ^^

30.03.2006 @ 13:02
URL: http://cyril.blogg.no
Postet av: Iskwew

Cyril, hvorfor er det feigt med anonymitet? Jeg ser ikke helt hvordan du kommer til den slutningen. Er alle som ikke str 100% i offentlighetens lys feige da?

30.03.2006 @ 14:00
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: Leni

Havheksa: Jeg er enig med deg, og lurer p om det kanskje har noe med nysgjerrighet gjre - alts at en gjerne vil vite ting som fremstr som "hemmelige" om en person som egentlig legger ut mye om seg selv p nettet.Lise: Stoltheten er gjensidig :) Og jeg ville ogs gjerne visst hvem LordX er, men det han skriver blir ikke mindre morsomt at jeg ikke vet det (og kanskje det tom ville blitt omvendt hvis jeg visste, en vet jo aldri)Iversen: Jeg liker deg nr du ror deg bort :). Nr det er sagt er jeg enig med deg i at kanskje profiler br inneholde noe mer enn mine slagord...hm...br kanskje gjre noe med det!Flere kommentarer kommer....

30.03.2006 @ 14:59
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Leni

Vox populi: Slike artikler har ihvertfall strre gjennomslag blant den jevne nordmann.Iskwew: Jeg er nok ikke s redd for bli en offentlig person gjennom bloggen min, og som Gisle her viser p utmerket vis beviser er jo at jeg er langt fra anonym. Men at Anders og Sissel er surpomper er fullstendig riktig, og jeg vet ikke helt hva de frykter. Godt betalte skribentjobber vokser ikke akkurat p trr.Gisle: He, he - n skremte du meg litt. At det er mulig finne ut s mye er litt overraskende, jeg tror jeg vet hvor kilden til mitt hele og fulle navn kommer fra, og det er min egen feil og noe jeg kanskje burde prve rette opp i. At du mener jeg er mer skrivefr en Anders tar jeg forvrig som et stort kompliment og jeg setter pris p at du leser :)

30.03.2006 @ 18:47
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Leni

Brom: At du omtaler RC som en favorittblogg er en stor re :)Cyril: Jeg har forsvidt ikke noe problem med st for det jeg sier, og fler vel ikke at jeg gjr det i noen mindre grad ved ikke operere med fullt navn, her har jo alle mulighet til arrestere meg hvis jeg sier noe galt. Kanskje hadde dette vrt anderledes hvis jeg skrev en blogg som var mer basert politikk og nyheter, men jeg er ikke helt overbevist om det heller.

30.03.2006 @ 18:51
URL: http://mihoe.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1013781