Site Meter REALITY CHALLENGED - Gjensyn med Gnu

Gjensyn med Gnu

For noen år tilbake (langt flere enn jeg egentlig orker å tenke på) brukte jeg å tegne krokis på Kunstakademiet. Noe jeg selvsagt gjorde for å bli flinkere til å tegne og for å menge meg med kunstkjekkaser. Det var en del raringer som tegnet der. Feks en gammel dame som bakte lefser til en ung pen mann som ble veldig flau over den 50 år eldre kvinnens ublu tilnærmelser.

Men den aller rareste var Gnu. Hun var rett og slett spik, spenna gær'n. Navnet fikk hun fordi hun var så skrekkelig tynn, og fordi hele henne var jevnt beige. Når en skal tegne med en naken modell blir det betraktet som normal høflighet å møte opp i tide, men det gjelder sikkert ikke for gærninger. Gnu brukte å komme masjerende på de største militærstøvlene jeg har sett omtrent 20 minutter etter at seansen hadde begynt, og instalerte seg på toppen av et bord i et hjørne med ark, blyanter og øl.

Stort sett var Gnu veldig fornøyd med seg selv når hun tegnet. Hun var ikke så veldig opptatt av å få det til å ligne, og hadde vel sånn sett en langt friere strek enn de fleste av oss. Hvis en var så heldig å sitte i nærheten av bordet hennes kunne en høre at hun kvittret litt fornøyd for seg selv, mens hun tegnet rette streker på arkene sine (du kan si mye om menneskekroppen, men noen særlig mange rette linjer er det ikke). Men hun koste seg og drakk øl og lo. Enkelte ganger gikk det ikke så bra, og da ble hun veldig misfornøyd, det begynte med litt murring og heftigere øldrikking enn vanlig, før det gikk over til dramatiske destruksjoner av strekene og høylytt arkknøvling og -riving. For et utrenet øye som mitt så ikke tegningene hennes noe særlig anderledes ut enn de dagene hun var fornøyd og det brukte å ende med at hun gikk fra timen ganske raskt, mens hun bannet og frådet.

I går så jeg Gnu igjen. Hun var seg selv lik, bortsett fra at hun hadde byttet ut militærstøvlene med et par utslitte røde pumps og de beige gevantene med en stor blå boblejakke. Jeg mistenker at hun fremdeles er like rar som hun engang var. Da jeg flyttet til Oslo virket det som om det var et større hull i gjerdet på Gaustad enn det var på Østmarka i Trondheim,og å treffe på galinger i fri dressur var hverdagskost (feks hanskemannen som så ut som en agent, lappedressdamen med de tapede blå brillene og eremitten ved Blindern), men i de siste årene syns jeg det har blitt færre av dem. Det er litt trist egentlig. Derfor var det godt å se at Gnu ikke er dømt til evig psykiatrisk forvaring, men får lov til å vandre rundt og gjøre bybildet litt underlig.

Kommentarer:
Postet av: Sexy Sadie

Hva er egentlig en galning?snakker du om byorginaler, eller psykisk syke mennesker

28.04.2006 @ 12:41
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: Gisle

Takk for en forfriskende historie Leni. Galninger kan s absolutt vre et friskt pust i en gr hverdag. Dette fikk meg til tenke p den tiden jeg gikk p NTNU Dragvoll. Der var det ogs en galning som vandret rundt. Sekkemannen var navnet hans, for alt han hadde av jordisk gods hadde han med seg i verdens strste ryggsekk. Favoritthobbyen hans var politianmelde Gud og Hvermannsen for brudd p Grunnloven.

28.04.2006 @ 17:53
Postet av: Brom

Gnu hres ut som en jeg kunne smilt veldig fornyd av. Og kanskje til? Jeg vet ikke. Spanande med kreisi folk, ihvertfall.:=)

29.04.2006 @ 00:15
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Vaktmesterinnen (thats right!)

h..n kom jeg til tenke p Den Barfotete mannen, han gikk rundt i Oslo uten sko og med blfrosne ftter, vinter som sommer...lurer p hvor han er blitt av..Kreisi ppls er en deilig ting snuble over i hverdagen, jeg liker at ikke alle er a4;)

30.04.2006 @ 15:15
Postet av: Sexy Sadie

He, he, he. For ein feit blogg det her er!

30.04.2006 @ 16:28
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: Leni

Sexy Sadie: Skillet mellom bygdeoriginaler og psykisk syke er vel litt vanskelig trekke opp. Og egentlig er det sikkert litt synd p Gnu.Gisle: he he - snne karakterer hres kjent ut :).Brom: Jeg vet ikke hvor motakelig Gnu egentlig er for smiling, hun hadde ihvertfall en tendens til leve i sin egen verden.Vaktmesterinnen: Han gikk ikke bare barftt, han gikk store deler av tiden med rumpa bar ogs. Men jeg deler din begeistring for folk som er totalt utenfor A-formatet overhodet.Sext Sadie: He he...feit?

30.04.2006 @ 20:46
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Sexy Sadie

"Feit" betyr i den her sammenhengen "heftig" og/eller "bra".

30.04.2006 @ 23:25
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: Leni

Ah - takk Sadie :) Hyggelig hre!

30.04.2006 @ 23:27
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Kent

feit er snn ungdomssleng det Leni, derfor du ikke har hrt det. Vi prver holde litt avstand til gamle damer vi som kan snne utrykk.

01.05.2006 @ 12:41
URL: http://www.lordx.org
Postet av: Nemolom

S sier jeg at du er slank s er det ikke et kompliment?

01.05.2006 @ 20:02
URL: http://www.nemolom.com
Postet av: Lettere irritert student

Sekkemannen er fremdeles hyst i live...

17.07.2006 @ 19:32

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1188963