Site Meter REALITY CHALLENGED - Et barn av AKP-ml revolterer og bekjenner

Et barn av AKP-ml revolterer og bekjenner

Jeg har tidligere fortalt at jeg ble født, døpt, oppdratt og indoktrinert innenfor den revolusjonære bevegelsen som rystet vårt land på slutten av 60-tallet og i det meste av 70-tallet. Som et barn av AKP kan du ikke vokse opp og stå på egne ben før du har tatt et grundig oppgjør med trossamfunnet foreldrene dine tilhørte. Mitt oppgjør har gått i etapper som i stor grad har dreid seg om å få nok kunnskap til å konfrontere min rettroende mor.

På 80-tallet tok jeg et definitivt oppgjør med musikken. Var det noe AKP ikke kunne var det musikk. I all hovedsak dreide deg seg om Vømmøl, Raudt kor og Viss vass (som sang om bæsjing på en ellevill måte i det ene øyeblikket før de tok for seg revolusjonære emner på en ikke fullt så ellevill måte det neste øyeblikket). Ti i skuddet og Radio Luxembourg gjorde meg smertelig raskt tilvendt til det jeg da oppfattet som mer smektende toner (her har jeg definitivt utviklet meg) .

Da jeg begynte på gymnaset lærte jeg dessuten at Stalin ikke var en slik grei klut som moren min hadde lært meg og hadde lange diskusjoner med henne om hvorvidt revolusjon var den eneste riktige måten å endre verden på (på dette tidspunktet mente hun fremdeles dette). Mao begynte også å falme litt i mausoleumet sitt, men så langt kunne ikke min mors selverkjennelse strekke seg.

Som tyveåring tok jeg et opprør med den emosjonelle siden av en barndom preget av endeløs skyldfølelse for dem som hadde det verre enn deg og følelsen av å være en liten brikke i det store spillet om verdensherredømme for all verdens proletarer. Dette gjorde meg både istand til å dyrke mitt grandiose selv uten skyld og å drikke Coca Cola uten å tenke på fattigmanns blod. Dessuten var jeg den eneste filosofistudenten på begynnelsen av 90-tallet som brukte nesten to år på å lese Karl Marx og derfor kunne diskutere med kvinnen som satte meg til verden på en teoretisk overlegen måte (må nesten nevne at jeg hadde en skikkelig rebound på denne tiden, jeg hang en del sammen med Internasjonale Sosialister som tar den enda litt lenger enn AKP noen gang gjorde).

Jeg har altså lagt ned en betydelig innsats for å komme til bunns i min barndoms traumer, men må likevel bekjenne at jeg på et punkt har sviktet: Jeg har nemlig aldri lest Dag Solstad, noe som får fornyet aktualitet i disse dager. Det vil si: Jeg har prøvd. Men både da jeg prøvde å lese "Gymnaslærer Pedersen" og "Irr! Grønt!" endte det med at jeg kastet bøkene i veggen etter ca fem sider. Og jeg tror det skyldes at jeg på tross av min utrettelige innsats på området ikke helt har klart å skape den avstanden til oppveksten min som jeg må ha for ikke å bli eitrandes forbanna når jeg leser ham. Kanskje bør jeg gå på kino som en del av min egenutvikling, men jeg må innrømme at Woody Allen frister langt mer.

Så jeg vurderer eksponeringsterapi i form av en daglig dose pålydende 1 side gammel Dag Solstad, ispedd "Internasjonalen" og "Riv ned gjerdene". Sånn at jeg kanskje en lykkelig dag kan le bare hjertelig av min mor og hennes kampfeller.

Kommentarer:
Postet av: Elvis Bling Laden

Hei. Jeg er vokst opp i samme milj som deg, men jeg har egentlig mest gode assosiasjoner til "riv ned gjerdene" og vmmel spellemannslag og snnt. Hvordan gr det ann hate p det? Eller Viss vass. "Jug Mer" og "I gata vr" og snnt. Pluss var det ikke de som lagde musikken til albert berg?Jeg oppdaga forrige dagen at jeg kunne melodien til "Sangen om stalin". Det er litt av et partytriks, faktisk ;-) Og jeg drikker ikke Cola. Jeg synes liksom det er litt lett hate p AKP om dagen. Den nye folkesporten, liksom. Men jeg kan godt forst at det oppleves som litt trangt, at det er hye forhpninger og snnt. Men jeg skjnner ikke helt hvorfor DU skal bekjenne s mye? Og s blir jeg selvflgelig nyskjerrig p hva som skjedde med din tilknytting til IS, da. Peace!Elvis

23.02.2006 @ 15:43
URL: http://gudbedre.blogspot.com
Postet av: Leni

Hei tilbake!Jeg har sunget de gamle kampsangene som partytriks jeg ogs, og Viss vass hadde definitivt noe for seg til tider. Jeg hater ikke AKP, men har sett at det vokse opp i et spass trangsynt milj som det faktisk var kan f konsekvenser p lik linje med de alle andre oppvekster preget av dogmer og et entydig svar p alt. Nr det er sagt er det vel ikke det jeg bekjenner om her: Bekjennelsen dreier seg om Dag Solstad, som jeg alts ikke greier lese. Ikke et s veldig stort problem n om dagen, men litt vanskeligere forklare i perioder av livet hvor jeg stort sett har oppholdt meg sammen med mennesker som elsker Solstad over alt p jord. IS kuttet jeg ut s snart det begynte ligne litt for mye av en sekt. De var p meg kontinuerlig og snt fikser jeg rett og slett ikke. Det blir for klamt og jeg liker tenke sjl...Peace tilbake!

23.02.2006 @ 16:36
URL: http://mihoe.weblogg.no/
Postet av: Nikko

Som tidligere RU-medlem (89-91), der jeg ikke kunne vre uenig i eller prve diskutere noe som helst uten f klar beskjed om at det var p lije med hyforrderi mot saken og etter ha sett hvordan IS prvde kuppe ethvert tillp til studentopprr p 90-tallet til fordel for sin sak, stiller jeg meg 100% bak deg, Leni. Venstresidens strste problem p denne tiden var at at den ofte fremsto som en hel gjeng politiske sekter som hevdet at de hadde det endelige svaret p alt. Religion, og politikk, er opium for folket. Det er fotball og OL ogs, forvrig.Btw: Vi kan jo snike med oss litt rdvin p en termos og g og se Gymnaslrer Pedersen, snn passe bedvede. Det skulle ta brodden av de verste flashbackene. ;-)

23.02.2006 @ 17:23
URL: http://nikergo.weblogg.no
Postet av: Nikko

Eventuelt, om rdvin ikke er helt greit, s kan vi lage en liter Gin&Tonic. Hva er vel mer dekadent og smborgerlig enn snike med seg det inn p kino i en termos? *glise*

23.02.2006 @ 17:25
URL: http://nikergo.weblogg.no
Postet av: Iversen

N fikk du meg til tenke p godfilmen "Tillsammans".

23.02.2006 @ 18:45
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Leni

Nikko: Sekter som har et svar p alt skal en vre srdeles forsiktig med uansett om det er i det gode eller drliges tjeneste. Tror defintivt GT m til hvis jeg skal klare se Gymnaslrer Pedersen :)Iversen: Tilsammans er selvsagt en godfilm, men hadde en litt mykere brodd mot undertegnedes barndomstraumer fordi det meste virker mer jovialt og trivelig p svensk!

24.02.2006 @ 01:35
URL: http://mihoe.weblogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/805020