Site Meter REALITY CHALLENGED - Snurte journalister med liten selvinnsikt

Snurte journalister med liten selvinnsikt

Da jeg leste Sissel Benneche Osvolds Blogg, blogg ble jeg nok en gang skuffet over et menneske jeg trodde var oppegående, kanskje mest fordi det er så tydelig at hun så gjerne vil mene noe om noe hun egentlig ikke har noe særlig greie på. Og det merkelige er at dette er noe av det hun angriper eller latterliggjør bloggere for, og det i en halvironisk stil som ikke er helt lett å begripe. Hun fremstår egentlig mest som litt forurettet og snurt, og det er et lite kledelig modus å bedrive selverkjennelse i.

Hun syns tydeligvis (selv om jeg som nevnt er svært usikker på hva hun egentlig mener) at det er for mye uprofesjonell synsing og for mye muntlig språk i bloggene hun har lest:

 "Sånn snakker vi jo ikke lenger når vi debatterer som voksne. Ordet i de gamle mediene er overtatt av de profesjonelle og trente debattantene, med toppolitikerne som verdensmesterne".

Men kanskje er det mangelen på tydelige standpunkter som er den største mangelen ved den jevne tabloidjournalistikken i dag? Det finnes liten nerve og lidenskap der (annet enn hos kronikkforfattere), og jeg vil påstå at det bærer skrivingen deres preg av. De største norske avisene er stort sett blodfattige nyhetspushere som først og fremst har ønske om å tilfredstille "folk flest" og å selge mest mulig aviser.

Sissel Benneche Osvold tilkjenner bloggerne en evne til å komme til saken som journalistene kanskje kunne lært noe av. Men for henne raser visst alt sammen av at bloggere ikke bedriver seriøs argumentasjon og ikke er villige til å se begge sider av saken (og dessuten sier ting som veldig liksom). Nok en gang: Hun kan ikke ha lest så mange blogger. Dessuten: når en sak fremstilles på en poengtert måte får det folk til å ta egne standpunkter fordi de får reaksjonsrefleksen vår til å våkne. Ikke tror jeg bloggere generelt er så uintelligente som damen vil ha det til heller: Mange klarer på fortreffelig vis å vise frem flere sider av en sak og å la argumenter for mer enn et syn stå side om side (her er det fristende å trekke frem 0803).

De største norske avisene er oven i kjøpet svært sjelden særlig velskrevet heller (så Sissel Benneche Osvold sitter i litt av et glasshus her), og det til tross for at det er profesjonelle skribenter som står bak. Kanskje det er jeg som er vanskelig, men det er ytterst sjelden jeg leser en avisartikel (ihvertfall innenfor det vanlige nyhetssegmentet) som slår meg som velskrevet nytelse. Når jeg langt oftere leser blogger som slår meg som velformulerte og med en særegen skrivestil enn avisartikler kan en jo spørre seg hvilken yrkesstolthet disse profesjonelle journalistene har.

Så i stedet for å sutre over at et annet media får oppmerksomhet (også fra journalister) burde kanskje journalistene og avisene gå seg selv etter sømmene, noe som kanskje kunne resultert i at de ikke bare var opptatt av å selge aviser, men av å lage et godt produkt også.

Kommentarer:
Postet av: Marion

Jeg ble også veldig skuffet over den kommentaren. Og det er åpenbart at hun ikke har lest så mange blogger. Kanskje bare tabloidavisenes blogger.

22.03.2006 @ 00:06
URL: http://www.marion.blogg.no
Postet av: Leni

Jeg mistenker at hun har lest Anders Giæver og vg-blogger...

22.03.2006 @ 00:09
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Fjordfitte

Two minds, én tanke eller hva det heter

Postet av: Leni

Jeg så det og skal nå skrive ferdig kommentaren om hvor morsom du er!

22.03.2006 @ 00:16
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Iversen

Jeg følte meg veldig truffet av alt hun skriver, og det er jeg veldig fornøyd med, asså.

22.03.2006 @ 00:59
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Brom

Ja veldig, liksom.Det er bra lenge siden jeg leste en kommentar fra Osvold. Det kan komme av at jeg ikke lenger leser det toalettpapiret som Dagbla (og VG for den saks skyld) er blitt, annet enn ved en og annen tilfeldighet. Synd og skam igrunn, for hun skriver (skrev) godt og ikke minst morsomt. Jeg syns denne artikkelen var helt likt henne i så måte, men sånn som jeg forstår henne er 'problemet' hennes dette:At bloggere både skriver bedre og forholder seg kritisk til et hvert oppgulp fra de tabloide sexmontørene i Akersgata, og nekter å oppføre seg som det kveget hun refererer til. Klassisk akademia-nesevishet. Blæ.

22.03.2006 @ 06:43
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Vaktmesterinnen

Jeg sier bare: Pfffft!

22.03.2006 @ 07:01
Postet av: O!

Hør, hør. Det er jo ikke uten grunn at man fortrekker å lese blogger i stedet for reklame overfylte aviser med null-innholds-artikler. Ref gode kvalitetsnyheter i dagbladet. http://feitogferdig.blogspot.com/2006/03/jaja.html#links

22.03.2006 @ 10:05
URL: http://blog.chipit.no/ojsa/
Postet av: Leni

Iversen: Siden jeg er en sånn dødsseriøs politisk kommentator med store ambisjoner om å bli tatt på alvor så er jeg selvfølgelig dødsseriøst fornærma av Sissel.Brom: Hun var jo egentlig en av de få journalistene som var morsomme å lese, og det er litt synd, men kanskje alderen har begynt å prege henne. Så jeg blæær med deg!Vaktmesterinnen: Pøh sier jeg :)O!: Nemlig!

22.03.2006 @ 10:36
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Iskwew

Næmmen. Har tiden og uttrykkene løpt fra Sissel, mon tro? Har hun ikke lenger enerett på å skrive morsomme små anekdoter om alt og ingen ting?Ellers er jeg helt enig i at det er mye å finne i blogg-universet som er betraktelig bedre enn det som er å finne i tabloid-avisene. 0803-bloggen er et utmerket eksempel på det.

22.03.2006 @ 11:05
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: L

Eksempel på språk som absolutt ikkje kan nytast:http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=179619Synes rett og slett det er vanskelig å komme gjennom setningene mot slutten...tung lesning om fjærlett stoff.

22.03.2006 @ 11:17
URL: http://kvitveis.weblogg.no
Postet av: Rambukk

Rambukk må innrømme en viss tilfredstillelse av å tilhøre en mediaverden som får etablerte, høyt profilerte og konvensjonelle journalister til å føle seg utrydningstruet, hvilket de selvfølgelig ikke er..

22.03.2006 @ 11:19
URL: http://rambukk.blogspot.com
Postet av: Leni

Iskwew: Jeg er redd det er akkurat sånn det er og det blir jeg litt lei meg for fordi Sissel egentlig alltid har virket som en bra dame. Dessuten: Sånne tv-nyheter er litt skumle er de ikke?

22.03.2006 @ 11:24
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Leni

L: He he...jeg fikk vondt i leseorganene, og det var vanskelig å komme igjennom det hele.Rambukk: Jeg er enig - være en sånn skumlis som skal ta knekken på Sissel liksom.

22.03.2006 @ 11:27
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: havheksa

Jeg hadde ærlig talt problemer med å forstå hva hun snakket om. Var det blogger hun snakket om? Var det sms? Hvis dette skal være hennes bevis på at hun er av den intelligente typen debattanter, så kan man godt sette seg ned og grine..For meg fremsto hele artikkelen hennes som sutring over at hun ikke er "den morsomte av de morsomme" og at folk driter mer i pisspreiket i avisene, og leser blogger der folk faktisk ER morsomme.Tsk tsk..

22.03.2006 @ 12:04
URL: http://havheksa.blogspot.com/
Postet av: Vox populi

Jeg synes hun var i overkant arrogant. Men hun følte seg kanskje truet? Jeg hadde en hilsen til henne i min blogg: http://www.vgb.no/2176/perma/44050/

22.03.2006 @ 12:10
URL: http://vgb.no/2176
Postet av: Iskwew

Leni, sannsynligvis føler hun seg litt som norske snekkere og rørleggere når det kommer billig og høyt kvalifisert arbeidskraft inn fra øst-Europa. Plutselig har ikke journalister lenger monopol på å skrive. Alle kan gjøre det, og gjøre det bra.

22.03.2006 @ 12:13
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: Leni

Havheksa: Jeg er fullstendig enig, hun sparket litt sånn målløst i alle retninger! Og kanskje hun ikke vet helt forskjellen på blogg og sms? Det er jo en mulighet. Forøvrig: Krmf!vox populi: At hun føler seg truet er nok riktig observert, og det av uutdannete og udannende amatører til og med! Triste greie...Skal lese din hilsen!

22.03.2006 @ 12:15
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

Jeg har inntrykk av at hennes frustrasjon først og fremst dreier seg om at journalistene - hvis Dagbla' og VG-bladsmørjerere kan kalles det, da - har sluttet å drive journalistikk, og heller gått over til å drive meningsterror. Jeg deler forøvrig den oppfatningen, og har skrevet om den tidligere:http://www.lassedahl.com/b/meningsterrorNår målet til en journalist blir å provosere såpass at alle sender linken med provokasjonen til sine venner slik at saken skal få høy klikkrate, da er en blogg et bedre alternativ enn en artikkel. Begge deler kommer jo med kommentarfelt, men bloggingsen skal jo være litt personlig, den. Artiklene er det bare når de er dårlige.Så, jeg håper det er dette hun fruster over. Hvis det derimot er min blogg hun skriver om, interesserer det meg egentlig så |-| mye, jeg skriver ikke for Sissel Benneche Osvold!

22.03.2006 @ 12:27
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Leni

Lasse: Jeg tror du er inne på noe! Men hvis det er slik at hun mener ekte journalister besudles av omgangen med dette mediet så er det jo ikke annet enn trist.Og heldigvis tror jeg det er svært få som skriver for Sissel eller andre journalister for den saks skyld! Og nå må jeg se til å komme igang med veggisbloggingen min :)

22.03.2006 @ 14:45
URL: http://mihoe.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/970029