Site Meter REALITY CHALLENGED - Agrippa- en blogg jeg ikke vil lese

Agrippa- en blogg jeg ikke vil lese

Jeg oppdaget bloggen Agrippa forleden, og den kan leses som et eksempel på hva blogging ikke bør brukes til. Det er en blogg som springer ut av en forening som har som siktemål å motarbeide barnevernet, ja faktisk fjerne barnevernet totalt. Den inneholder en rekke av historier om hvordan barnevernet er de virkelige overgriperene, fremstilt på en endimensjonal og lite faktabasert måte.
Foreningens hovedargument synes å bygge på at Barnevernet består av onde mennesker som utelukkende er ute etter å rettferdiggjøre sin egen arbeidsplass og fratar naturlige foreldre deres rettigheter basert på mer eller mindre fabrikert bevisførsel.

Først vil jeg si: Barnevernet, som alle andre offentlige instanser, kan selvsagt gjøre feil.
For det andre: Antallet barn som blir fratatt foreldrende er forsmedelig lavt i forhold til antallet barn som vokser opp i hjem hvor omsorgen overhode ikke er tilfredsstillende. Jeg mistenker at det er de samme menneskene som står bak Agrippa som også står bak den svartelisten over navngitte personer som jobber innenfor barnevernet som dukket opp for et par år siden.

Agrippa fremhever Svanhildsaken som et eksempel på en sak hvor barnevernet har blitt avkledd iom at barna nå er tilbakeført moren. I media ble den mye omtalte IQ-testen anført som barnevernets hovedargument for å hente barna ut av hjemmet. I ettertid fremkom det imidlertid at Svanhild bodde sammen med en mann som var rusmisbruker og mishandler, og at dette var hovedårsaken til omsorgsovertakelsen. Av hensyn til personvernet er ikke dette opplysninger verken barnevernet eller media kan benytte seg av.

Når det gjelder den jevne nordmanns kunnskap om barnevernets virke bærer den preg av medias formidling av slike saker. Barne- og familiedepartementet har gjort en undersøkelse som viser at når barnevernet fremstilles i media er dette svært ofte ensidig og emosjonelt preget. Dette innebærer vanligvis at det kun er foreldrenes syn som fremstilles og at media fremstiller overtagelsen som negativ. Agrippa benytter den samme metoden. De beskriver feks en sak hvor en kvinne har etterlat en treåring alene på et hotellrom for å ta et glass vin og hvor barnevernet har fratatt henne omsorgsretten som en følge av denne hendelsen alene. Alle som har litt innsikt i hvor vanskelig det er å få igjennom en sak i fylkesnemda, hvor barnevernet må bevise gjentatte tilfeller av omsorgssvikt og hvor foreldrene har egen advokat, vet at denne kvinnen antagelivis gjentatte ganger har forlatt barnet sitt for å drikke fire flasker vin.

Fagpersoner innenfor barne- og familievernet har omtalt Barnevernsloven som kom i 1993 som en foreldrevernslov fremfor enn barnevernslov fordi den trygger foreldrenes rettigheter i langt større grad enn barnas rett på en trygg oppvekst. At barnevernet er nødt til å bevise grov omsorgssvikt over et lengre tidsrom og i de aller fleste tilfeller setter inne flere hjelpetiltak i hjemmet før omsorgsovertakelse blir vurdert, kommer ikke frem i media. De første erstatningssakene (feks Gamviksaken) mot barnevernet pga manglende inngripen har allerede dukket opp, og folk som jobber innenfor feltet er redde for at de kommer til å bli mange i årene som kommer.

Når Agrippa nå har begynt å benytte enda et media for ensidig fremstilling av hvordan foreldre blir utsatt for maktmisbruk (som de kaller det) er dette nok en kamp som kjempes til fordel for foreldrene og ikke til vern for barna.

Kommentarer:
Postet av: Amos Keppler

Jeg synes ogs barnevernet br fjernes. Jeg har ingenting med agrippa gjre, og har heller ingen personlig skrekkhistorier komme med, men har hrt historier om dem siden tidlig barnealder. De er byrkrater, kort og godt, og byrkrater, papirmennesker br aldri ha ansvar for en s viktig ting. Det finnes argumenter for ha dem. Det finnes argumenter for ha hva som helst, foreksempel atomvpen. Det gjr det ikke riktig. En annen ting er at mange antibarnevern folk er ytterste hyre eller kristne, noe som ikke gjr dem noe bedre enn dem de kritiserer.

16.04.2006 @ 16:39
URL: http://midnightfire.blogspot.com
Postet av: Leni

S hvorfor nsker du at barnevernet skal fjernes? Jeg syns kanskje ikke byrkrati i seg selv er noe argument, da byrkratiet forholder seg til forvaltning av lovverk. Noe av poenget med dette innlegget mitt er at de aller fleste som har hrt historier om barnevernet har hrt dem via barnevernet, og derfor verken har hrt historiene om barn og foreldre som selv henvender seg til barnevernet for f hjelp eller historiene om barn som lever i oppvekstmiljer de fleste av oss ikke har fantasi nok til forestille oss en gang (med rus, vold, seksuelle overgrep).

16.04.2006 @ 16:46
Postet av: formerly known as utovertiss

Fra Agrippabloggen: "De [ansatte i barnevernet] onanerer seg frem til makterotisk klimaks og spruter utover klienten som de har ftt tvunget ?i posisjon?, som de liker uttrykke det."Gud bedre. Er det voksne mennesker som lir av seg dette svineriet? -hvorfor i himmelens navn skulle flelslse "papirmennesker" tiltrekkes en stilling i barnevernet? -p grunn av skyhye lnninger og de ubegrensete mulighetene til utve terror mot landets velfungerende familier?Det skulle vrt interessant vite hvilke personlige tragedier som ligger bak slike utbrudd.

16.04.2006 @ 16:57
URL: http://cumgrandsalis.blogspot.com/
Postet av: Amos Keppler

Mitt poeng er vel at barnevernet er verre enn de situasjonene de er satt til forvalte. Det at de er satt til forvalte lovverket er ikke noe argument for dem. Lovverket kan vre riv, ruskende galt og er det ofte. Forvaltningen av det kan vre hrreisende, noe det er enda oftere. Barnevernet har forlengst blitt en kult, en jeg vet best forening. De vet hva som er best for barnet, ingen andre. Det er ofre p begge sider her. ikke gripe inn kan gjre barn til ofre. gripe inn, slik barnevernet gjr, skaper veldig ofte ofre av bde barn, mor og far. En DRLIG lsning, i beste fall. I verste fall er det organisert tortur/terror, slik mange har opplevd det.

16.04.2006 @ 16:58
URL: http://midnightfire.blogspot.com
Postet av: Brom

Som Leni ppeker:Selvsagt har vi alle hrt skrekkhistorier - via media og "noen som har hrt om noen som har lest.." - hvor de "stakkars" foreldrene blir "fratatt" sine barn. Poenget er likevel, at siden det alltid ligger en taushetsplikt i bunn av slike saker, s fr aldri vi andre, som ikke har noe som helst vi skulle sagt om saken i utgangspunktet, vite hva som ligger til grunn for avgjrelsene som blir tatt. Hva folk flest syns om saken i sine hjem over sine aviser og TV'er er kun basert p spekulasjoner, sensasjonshunger, ren slarv og synsing.Jeg kjenner en dame som jobber i Barnevernet, i en mottaksavdeling. Hun er ingen djevel, sjefene hennes er ingen djevler, og hverken hun eller "klientene" er underlagt noe djevelsk system. Det er i flge henne faktisk pfallende MYE som skal til fr Barnevernet griper inn i en sak - det er ikke snakk om noe misbruk av makt i det hele tatt. I mange tilfeller er det dessuten _nskelig_ fra foreldrene at Barnevernet griper inn. Det er mange instanser som er sammen om vurderingen; politi, sykepersonell, psykologer og s videre. pst at Barnevernet er en djevel-institusjon basert p byrkratiske metoder er tull fra ende til annen. Det er helt vanlige folk med omsorgsbakgrunn som jobber i Barnevernet, og det fins etiske flgeregler der ogs, som det for eksempel finnes ... i pressen.Agrippa er en aldeles forjvlig "blogg". Den er fascistist, fanatisk og lite troverdig.Skjerpings.

16.04.2006 @ 17:19
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Hjorthen

"De vet hva som er best for barnet, ingen andre"Nettopp, barnevernet skal vurdere hva som er best for barnet, og hvis foreldrene har stelt seg slik at det er best for barnet at de mister omsorgen s er det selvflgelig synd for dem, men snn m/br/skal det vre.Barnevernets feil er oftere at de ikke griper inn enn at de gr inn med tvangsvedtak om omsorsgsovertakelse. Men samtidig trenger barnevernet bde mer ressurser og ikke minst en kompetanseheving. Barnevernspedagogutdannelsen er jeg ikke sikker p om er god nok i dag.

16.04.2006 @ 17:24
Postet av: Lise

I alle yrker finnes det folk som misbruker sin makt, men de er nok i midretall. Barnevernsarbeidere brenner for barnas sak, og jobber i et byrkratisk system. Jeg har selv drlige historier om barnevernskontoret i en av Oslos drabantbyer. Dette gjr meg ikke til skeptiker overfor alle som jobber innenfor barnevernet. Jeg har ogs erfaring hvor barnevernet har tatt barn fra sin mor, og hvor det har vrt tvingende ndvendig. Jeg vil vel heller si at det er mye som skal til fr barnevernet griper inn, heller enn lite. Og jeg er svrt takknemmelig for at vi har et barnevern som kan ta hnd om barn som lider av en barndom som mangler ansvarsfulle voksne. Det er langt mer skadelig vokse opp uten stimuli, omsorg, gode matvaner, oppflging av skolegang, hygenie, sosial omgang med andre enn bli plassert i fosterfamilie.Det vil alltid vre slik at solskinnshistoriene mangler, fordi vi mennesker elsker lese om tragediene.Agrippa er en gjeng bitre og kort-tenkende mennesker og sprer bare negativitet. Fy skamme seg!!

16.04.2006 @ 18:00
URL: http://www.manillusion.no
Postet av: Rverdatter

Leni: Takk for at du skrev denne posten!Alle som er skeptiske til barnevernet: Ta en liten titt i barnevernloven. Det kan vre ganske opplysende.Hjorthen: Barnevernpedagogutdanningen er antakelig ikke god nok i dag, men den har vrt og er under endring/forbedring.

16.04.2006 @ 18:15
URL: http://gruble.blospot.com/
Postet av: Leni

Utovertiss: Det er garantert de skyhye lnningene og maktsyke som gjr at folk velger seg en jobb innenfor barnevernet. Jeg har tom hrt at de nesten tjener like mye som folk som jobber p vinmonopolet!Det aner meg at de som str bak er folk som er fratatt barna sine p "uriktig" grunnlag, har hatt en oppvekst i fosterhjem de ikke er fornyde med (uten mulighet til sammenligne med hvordan det ville vre vokse opp hos sine biologiske foreldre) og folk som generelt mener det offentlig ikke har noe som helst med blande seg inn i privatsfren til folk.Amos Keppler: Fordelen med ha en offentlig forvaltning av lovverket er jo at dette er en virksomhet som er regulert av forvaltningsloven som gir befolkningen en relativt stor rettssikkerthet i forhold til folk innenfor forvaltningen som misbruker den makten som er delegert til dem. Klageretten er sterk innenfor forvaltningen, og som privatperson har du rett til innklage etthvert vedtak og f saken din vurdert p nytt. Du har tom rett til f hjelp med klagen.

16.04.2006 @ 18:33
Postet av: Leni

Brom: Jeg kjenner ogs flere som jobber innenfor systemet og hvorfor de gidder er meg en gte - drlig betalt, mye brk og stort arbeidspress. Mennesker som velger jobbe med dette er alt annet enn djevler og grunnen til at de holder ut er faktisk at de har barns velferd som en ledestjerne.Hjorthen: Du har rett i at de nok trenger langt flere ressurser enn de har pt. Og jeg tror kanskje den store turnoveren innenfor yrket er en strre grunn til at det gjres feil enn selve utdannelsen. Folk innenfor snne jobber har en tendens til slutte relativt raskt, og jeg har tro p at erfaring er like viktig som selv utdannelsen.

16.04.2006 @ 18:40
Postet av: ToDolan

Leni skrev:Fordelen med ha en offentlig forvaltning av lovverket er jo at dette er en virksomhet som er regulert av forvaltningsloven som gir befolkningen en relativt stor rettssikkerthet i forhold til folk innenfor forvaltningen som misbruker den makten som er delegert til dem.Problemet er jo bare at disse folkene ikke er de skarpeste p juss, og gjr mange formelle feil. Selv om forvaltningsloven gir alle rette til individuelle vedtak, benytter barnevernet seg av standardformularer, hvor de bare fyller in personalia etc i den enkelte sak. Vel, dette er kanskje en problemstilling for oss juridiske nerder.Jeg synes det kan virke som om barnevernet dessverre kommer for sent inn i mange saker i dag. Det er penbart at det er ange unger som ville ftt en bedre oppvekst gjennom bistand fra barnevernet. Men de fleste foreldre er forhpentligvis istand til oppdra ungene sine.Det som er viktig huske p ogs, er at det at barnevernet kobles inn er ikke det samme som at barna automatisk blir fjernet fra foreldrene. Det er de frreste barnevernssakene som ender med offentlig omsorgsovertakelse, og for f til det, m man ha vedtak i fylkesnemda hvor foreldrene er representert gjennom advokat. I de fleste barnevernssakene blir barna ihvertfall delvis boende hos foreldrene, men med tilltak fra barnevernet(stttekontakt, avlstningshjem, veiledning til foreldrene m.m.)

16.04.2006 @ 19:05
URL: http://todolan.blogspot.com
Postet av: Erlend

Apropos klageretten mener jeg vite at man har rett til fri sakfrsel uten behovsprving i barnevernssaker som gr for fylkesnemnda.

16.04.2006 @ 19:06
URL: http://urbanus.blogspot.com
Postet av: Leni

Lise: Du har et veldig godt poeng i at primrbehovene br g foran retten til biologiske foreldre. Og det tror jeg faktisk veldig mange av oss som leser tabloide overskrifter ikke er klar over kan vre en mangelvare. At det faktisk finnes barn i Norge som vokser opp med tomme kjleskap og hvor ingen passer p at de ikke gr med sommerjakke midt p vinteren. Og Agrippa burde definitivt skamme seg!Rverdatter: Det hadde vrt interessant hre dine tanker p omrdet, fra innsiden :)

16.04.2006 @ 19:07
Postet av: Leni

To Dolan: Du har helt rett i at den juridiske kompetansen alltid er den strste p saksbehandlerniv, men de aller fleste barnevernskontorer har tilknytning til en jurist. Og i forhold til forvaltningsloven skal det alltid opplyses om klageretten, og i en klagebehandling innebrer vanligvis at juridisk spesialkompetanse innhentes. Men det er selvsagt et problem at lnnsnivet ikke kan matche andre arbeidsmuligheter for jurister og at de vanligvis ikke blir der lenge. Men du har helt rett i at barnevernet som oftes griper inn for sent enn for tidlig - desverre. Erlend: Det er jeg ogs ganske sikker p :)

16.04.2006 @ 19:18
Postet av: Hjorthen

Det er vel nettopp der problemet ligger? Barnevernspedagogene kan litt om jus, men ikke nok, de er jo ikke jurister. De kan litt om psykologi, men ikke nok, de er jo ikke psykologer osv. Kanskje br studiet forlenges. Kanskje br barnevernet organiseres annerledes, lnnsnivet br nok opp, gjennomtrekk br reduseres, men jeg aner jo egentlig ikke hva jeg snakekr om. Jeg har imidlertid observert noen barnevernssaker fra utsiden, og inntrykket er ikke akkurat imponerende.

16.04.2006 @ 19:55
Postet av: ToDolan

Synes Hjorthen stiller et interessant sprsml. Tar jeg ikke feil, har barnevernspedagogene 3 rs utdannelse. Hva med la de ta fem, slik som gjelder for alle masterstudier?

16.04.2006 @ 20:16
URL: http://todolan.blogspot.com
Postet av: Lasse G. Dahl

"Retten til biologiske foreldre" er nevnt her. Hvilken rett er det? Er det retten til f barn? Retten til oppdra barn? Retten til g p byen drite i barna som er alene hjemme? Retten til sl, terrorisere eller misbruke barn?Du skjnner sikkert hvor jeg vil, foreldremuligheten er ikke en rett, det er en sjanse mange av oss fr. Barna, derimot, de har rettigheter. De har rett p skikkelige foreldre, p god oppdragelse, p muligheter til bli alt det beste de kan bli. Noen m ivareta disse rettighetene.Ideelt sett br denne jobben vre foreldrenes. Men vi kjenner vel alle til noen foreldre som aldri skulle ha hatt barn? Det er derfor vi trenger barnevernet.Selvflgelig gjr de feil. Av og til alvorlige feil. Men det av og til gjre feil, er langt, langt bedre enn ikke gjre noe.Sutrebloggen du refererer til fikk jeg avsmak av bare p omtalen. Jeg tror jeg har mtt en del av tilhengerne p news.

16.04.2006 @ 20:43
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Leni

Hjorthen og ToDolan: Hm...Men kanskje det er slik at dette heller burde fre til at barnevernskontorene burde ha konomi til ansette flere jurister og flere psykologer? Dessuten er det mulig jeg er helt bak ml, men er det ikke stort sett sosionomer som jobber som saksbehandlere og ikke barnevernspedagoger? (Rverdatter???). forvalte et begrenset lovverk tror jeg ikke krever mer utdannelse ndvendigvis (jeg har selv jobbet som sakbehandler innenfor et annet fagomrde uten noen som helst utdannelse innenfor akkurat dette, men med god sttte fra jurister). Lasse: Veldig godt poeng du kommer med her! Det er ufattelig mye enklere lage barn enn oppfostre og oppdra dem. Og barnas rettigheter til en trygg og god oppvekst br ikke fratas dem. Det offentlige har en omsorgsoppgave for mennesker som ikke klarer seg selv, og nr de som skal gi dem omsorg ikke evner det skal vi vre glad for at vi har en instans som griper inn.Sutreblogger er forvrig en av de minst sjarmerende bloggsjangrene som eksisterer.

16.04.2006 @ 21:38
Postet av: Rverdatter

Jeg begynte p et svar som resulterte i en post i mattisborgen. (Jeg kan ikke pinge deg...)Jeg vet ikke om det er flere sosionomer som jobber som saksbehandlere, men jeg vil tro at det er nogen lunde jevnt fordelt.

17.04.2006 @ 00:45
URL: http://gruble.blogspot.com/
Postet av: Rverdatter

Ja, jeg glemte si at det er mange fornuftige stemmer her. :)

17.04.2006 @ 00:53
URL: http://gruble.blogspot.com/
Postet av: Gisle

N har jeg brukt en liten time p lese i Agrippa-bloggen. Og jeg vet ikke helt om jeg skal le eller grte. Men jeg konkluderer med at den bloggen vel er et av det beste bevisene for at det faktisk er et stort behov for barnevernet.

17.04.2006 @ 00:57
Postet av: ToDolan

Leni,Sosionomer har ikke mer enn tre rs utdannelse de heller. Jeg tror at flere jurister kan hjelpe, men det viktigste er at de som jobber direkte p familiene har ndvendig kunnskap til lover og regler. Det har de i mange tilfeller dessverre ikke i dag.

17.04.2006 @ 01:01
URL: http://todolan.blogspot.com
Postet av: Das Graues Elend

Agrippa - er etter all plitelig informasjon - navnet p en romersk feltherre fra frste rhundre som fikk navnet sitt p grunn av komplikasjonene som oppstod da han ble bragt til verden. Aegre partus, eller; "fdt under vanskeligheter", henspiller p at fttene var de frste av hans legemsdeler som gjorde entre, eller sortie, alt ettersom. I motsatt ende av livet blir man ogs bragt ut med fttene frst, la oss hpe at Agrippa gjr entre til sortie slik navnet ganske enkelt krever.

17.04.2006 @ 02:33
Postet av: Frida K

Hovedinnvendingene mot barnevernet fr: De gjr for mye. Hovedinnvendingene mot barnevernet n, de gjr for lite. (etter den nye lovgivniga som gir foreldre rett til egen advokat og at alle saker skal behandles i fylkesnemda, dette sikrer rettsikkerheten til barna og foreldrene.) Det skal i dag veldig MYE til fr barnevernet vinner disse sakene. Bevisbyrden skal vre veldig stor. Dessverre for en del barn. Barnevernet trenger ikke vre jurister, eller psykologer. Alle kommuner har en advokat som de bruker fast og som er rdgivende for barnevernstjenesten. De aller fleste kommuner har ogs sakkyndige de rdfrer seg med, psykolog, klinisk sosionom. Barnevernsarbeidere (barnvernpedagoger og sosionomer) skal vre spesialister p barn, og lovverket rundt barn, deres behov og liv og levnad. Og det er de stort sett rimelig gode p.

17.04.2006 @ 11:28
URL: http://frida.weblogg.no/
Postet av: Probat

Kjempefint at du tar opp dette!Jeg har erfaring med ha fosterbarn i familien, og uten pst at familien min er spesielt fantastisk, s har det aldri vrt noen tvil om at barna vi har hatt hos os har hatt det adskillig bedre i stabilt fosterhjem enn hos biologiske foreldre. Vi (og barna selv ettersom de har blitt gamle nok til vurdere det) har vrt veldig trygge p at fosterhjem har vrt rett lsning, og erfaringen bde under ny og gammel barnelovgivning er at terskelen for omsorgsovertakelse i disse tilfellene har vrt for hy. Dette er selvflgelig subjektive meninger og erfaringer, men det er jo ogs oppgulpet fra Agrippa.Siden jeg er jurist er jeg selvflgelig ikke i tvil om at barnevernet trenger bedre juridisk kompetanse, men jeg tror hovedproblemet er ressursmangel og arbeidspress, som frer til at man ikke bruker den kompetansen man tross alt har. Saksbehandlingsfeil gjres vanligvis under tidspress.

17.04.2006 @ 12:09
Postet av: Ragnhild

Om utvide barnevernspedagogutdannelsen til "tilsvarende mastergrad": I andre nordiske land er det som er trerig hgskoleutdannelse her i landet (som feks sykepleier, barnevernspedagog o.l.), firerig universitetsutdannelse. Dette frer til en mer akademisk utdannelse, med vekt p forskning og fremtidige doktorkanditater i fagene; ikke ndvendigvis til dyktigere fagutvere. Dessverre.

17.04.2006 @ 18:21
URL: http://ragnhildj.blogspot.com
Postet av: Vaktmesterinnen

Frst vil jeg si at dette er en veldig bra sak du tar opp Leni, og at det er en lettelse se at det er s mange og kloke innspill som kommer p rekke og rad:)For sette det litt p spissen: Det beholde retten til oppfostre sine egne barn er desverre alt for lett, det burde alvorlig talt vrt behovsprvd ,f.eks etter 2 rs-dagen til barnet.Hvorfor ikke innfre Foreldre-kort?Man har Fiske-kort, Frerkort,Jegerprven osv osv osv..men barn kan alle slags idioter f.Hva med en avgift ved fdsel? 50 000 cash takk.S tenker kanskje folk seg om fr de produserer.

17.04.2006 @ 21:53
Postet av: Leni

Rverdatter: Et innlegg det var godt lese! Gisle: Veldig bra ressonert! S lite finflelse som de demonstrerer der inne tyder defnitivt for at det er bra vi har et barnevern.To Dolan: Jeg er egentlig ganske skeptisk til at det er utdannelsen i seg selv (eller lengden av den) som er rsaken til at det gjres feil. Jeg mistenker at antallet omsorgsovertakelser som gjres feilaktig er utrolig mye lavere enn det antallet omsorgsovertakelser som faktisk burde vrt gjennomfrt. Ved gjre utdannelsen lengre er jeg redd for at rekrutteringen til yrket ville blitt lav. Men at barnevernskontorene burde styrkes bde p jus, psykologi og pedagogikk er det ingen tvil om.Das Graues Elend: Hyggelig ha deg tilbake - har vrt stille fra deg en stund! Og takk for den mytologiske forklaringen p navnet - som p sett og vis er litt foruroligende. Jeg ville ikke trodd folk som forfekter det synet som forfektes i denne bloggen kunne s mye. Imidlertid er det fint se at de antageligvis ikke har sett helt rekkevidden av det heller :)Frida: Takk for oppklaring fra innsiden! Jeg leste litt i den underskelsen av medias fremstilling av barnevernet og der var det et tydelig skille i saker ettersom hvor gamle barna var. Nr det dreide som om yngre barn var pressen negativ til barnevernets omsorgsovertakelse eller de grep de hadde tatt, nr barna var eldre var media skeptisk til manglende tiltak. Dette bekrefter noe jeg har hrt fra flere hold, foreldre som nekter samarbeider med barnevernet nr barna er sm henvender seg ofte til samme instans nr det har gtt fullstendig overstyr med de samme barna. P dette tidspunktet er det vanligvis for sent.Probat: S bra hre dette fra noen som har nr erfaring fra det. Jeg tror ogs at mange av barneverns barna fler det som en mye bedre lsning enn alternativet. Og at ressursmangel frer til skasbehandlingsfeil tror jeg defintivt er tilfelle.Ragnhild: Jeg er enig. Igjennom denne debatten har jeg vel kommet til at det nok ikke er utdannelsen det er s mye feil med, men snarere rammebetingelsene. Vaktmesterinnen: He he - 50 000 penger? Da hadde neppe jeg hatt barn i dag. Men det er defintivt for lett f barn, problemet er bare hvordan en skal begrense det innenfor et demokratisk samfunn. I Kina m folk ske om tillatelse fr de fr barn, men det er kanskje ikke en styreform vi har s veldig lyst til identifisere oss med? Men det er trist av folk m prves mer fr de fr lov til skyte enn elg enn de m fr de setter et annet liv inn i verden.

17.04.2006 @ 22:50
Postet av: Hjorthen

Det er ikke sikkert at et eller to r ekstra p skolebenken vil skape dyktigere barnevernsarbeidere, men det ville i det minste skaffet litt strre aksept for et lft i lnningene. Nr jeg er litt skeptisk til utdannelsen av i dag s er det kun med bakgrunn i mine svrt s subjektive observasjoner av barnevernet i arbeid. Etter mitt ringe skjnn s virket det ihvertfall som om de ville hatt stor nytte av litt mer psykologi, men det kan selvflgelig lses p andre mter ogs. Frida skriver: "Barnevernet trenger ikke vre jurister, eller psykologer. Alle kommuner har en advokat som de bruker fast og som er rdgivende for barnevernstjenesten. De aller fleste kommuner har ogs sakkyndige de rdfrer seg med, psykolog, klinisk sosionom. Barnevernsarbeidere (barnvernpedagoger og sosionomer) skal vre spesialister p barn, og lovverket rundt barn, deres behov og liv og levnad. Og det er de stort sett rimelig gode p."Jeg tror ogs de er rimelig gode p forvaltningslover og den jussen som de skal kunne, men jeg tror det hadde vrt mye tjene p om psykologene jobbet nrmere bde barna og foreldrene. Men igjen, det er jo et sprsml om ressurser, psykologer er dyrere i drift enn barnevernspedagoger, og det er vel ikke akkurat flust med psykologer rundt om i kommunene heller?

18.04.2006 @ 00:13
Postet av: delirium~

Jeg m alltid blande meg inn i slike diskusjoner som dette fordi det er s mye *synsing* ute og gr, og s blir jeg sint. Faktisk skikkelig sint - og det er det ikke ofte jeg blir.Jeg begynte skrive noe her, men innser at jeg bare mtte slette det. Hr p de som vet hva de sier som Rverdatter og Frida K og ta mitt ord for at barnevernet er bedre enn sitt rykte (som kanskje ikke skal s mye til).Og hvis dere er i mot omsorgsovertagelser s ta en prat med flere som har vrt i fosterhjem. Familien min har vrt fosterhjem i resvis og det gjr noe med synet ditt p ting hre at ungene du deler hjem med kanskje har en forelder som er narkoman, en forelder som har forskt drepe deg, en forelder som har glemt gi deg mat i ukesvis, en forelder som har stengt deg inne i ukesvis eller mte barn som er et halvt r gamle og s understimulerte at de ikke engang kan holde sitt eget hode. *vre sint*

18.04.2006 @ 09:26
Postet av: Frida K

Hjorthen: Barnevernet samarbeider jo tett med fylkeskommune og med Bufetat (barne, ungdom og familieetaten). Der er det psykologer og ofte opprettes det team ala MST (multisystemisk terapi)og PMTO (rdgiving for foreldre og barn). Det er ikke slik at det kommunale barnevernet str alene, men det erd e som har myndighet og ansvar for ta barna bort fra hjemmet om det ikke kan vre der. Fr dette er det oftest forskt p tiltak i mange r. Det kommunale barnevernet er ikke terapautisk og skal heller ikke jobbe terapeutisk, det er det andre etater som tar seg av. Bufetat, BUP bl.a. Man kan si at det kommunale barnevernet er "handlere" og behandlere. De er tiltaksorientert og rettighetsorientert.

18.04.2006 @ 11:08
URL: http://frida.weblogg.no
Postet av: delirium~

Jeg har skrevet mitt eget innlegg jeg n...

18.04.2006 @ 12:23
Postet av: Arild Holta

Jeg har 18 rs erfaring med barnevernsovergripere.Dersom man plasserer fascister og nazister sommen med kollektivistene p venstresiden, DA, og bare da, er jeg langt til hyre. Det er dumme mennesker som tror det er mulig plassere alle p en hyre/venstre akse. Ellers er jeg en kristen mange kristne vil ta avstand fra...Jeg stod ikke bak "listene" som kom for et par r siden. Derimot str jeg bak Redd Barna Vre - r-b-v.net. Jeg sprer listene p likestilling.com velvillig og samarbeider gledelig med folk fra barnasrett.no.Jeg har hatt ti barn (Frste dde i krybbedd. Vi fulgte nemlig myndighetenes anbefalinger mht varme, liggeplass, liggestilling etc hvilket flerdoblet mengde krybbedd p 80-tallet.)Barnevernet har plaget oss i 18 r. Nylig forskte de ta barna fra oss. Begrunnelsen var:- Folk sier jo s mye rart.De lyktes ikke. Vi var blant de 20-30% som vant i fylkesnemnda.Men det er sant at folk sier mye rart. Om oss, om barnevernet. Innledningsartikkelen her inneholdt mye rart. Overskriften kunne vert:"Jeg er hjernevasket og trives med det."

18.04.2006 @ 13:54
URL: http://r-b-v.net
Postet av: Rverdatter

Arild Holta: Hvis din familie har blitt "plaget av barnevernet" i 18 r uten grunn, er det forferdelig synd. Jeg m innrmmer at jeg har vanskelig for tro at de har brukt s mye tid p en familie hvis det ikke var behov for det. Jeg synes det hadde vrt interessant hre hva du synes er s rart i denne posten. Din virkelighetsoppfatning er tydeligvis veldig fjern fra min, og det gjr meg nysgjerrig.

18.04.2006 @ 14:10
URL: http://gruble.blogspot.com/
Postet av: Leni

Delirium: Bra! Jeg gleder meg til lese!Arild Holta: Jeg kommer til svare p din kommentar samtidig med at jeg besvarer den andre kommentaren som har kommet fra gruppen du representerer.Rverdatter: Enig med deg! Det hadde vrt interessant, og kanskje Arild kommer til utdype det etter at jeg har svart ham.

18.04.2006 @ 14:14
Postet av: Hjorthen

Frida: Jeg innser jo at jeg synser p farlig tynt grunnlag her, basert p et par subjektive opplevelser hvor barnevernet etter min mening har gjort for lite, ikke for mye. La meg derfor bare runde av med presisere at jeg er overbevist om at det er mye bra folk i barnevernet, og at de helt sikkert gjr en god jobb i de fleste av sakene de er involvert i. Frst og fremst s er det vel mer ressurser som trengs, og akkurat det er vel alle unntatt Arild Holta enig i?

18.04.2006 @ 14:54
Postet av: Arild Holta

Marianne Haslev Sknland er ingen redaktr. (Jfr svaret ditt annet sted). Derimot kjenner hun Svanhild Jensens sak INNENFRA (!).

18.04.2006 @ 16:37
URL: http://r-b-v.net
Postet av: elvis bling laden

Bra post. Spennende og viktig. Jeg opplever ofte at barnevrnet gjr store feil. Den VIKTIGSTE feilen jeg ser, er at de ofte griper inn for seint, og for lite. De lar barn mishandles av foreldre uten gripe inn, enten fordi de hper at ting vil bli bedre i hjemmet, eller p grunn av ressursmangel og tusen andre vrre saker samtidig. Det er store forskjeller mellom bydelene (i oslo) S er min erfaring at de ofte har saker FOR LENGE. Det er s vanskelig f en sak opp i barnevrnet, og det kanskje gjr at det blir fristende holde p de sakene de har i steden for opprette nye saker. Barn som er oppvokst i barnehjem blir ikke myndige automatisk nr de er voksne. Derfor kan (unge)voksne folk straffes undvendig hardt f.eks for ryke hasj. Men alts; disse agrippa folkene virker jo hakke spr og uten kontakt med virkeligheten. Jeg stoler heller ikke p byrokrater, men de er tross alt utdanna til ta seg av barn. Sannsynlighvis bedre egna til ta avgjrelser over hodet p barnet enn grne foreldelre. Jeg trur det er for mye skam knytta til at man fr en sak i barnevrnet. Det burde vrt mange flere saker, og barnevrnet burde heller opprette saker p velfungerende familier, enn ikke opprette saker p reel omsorgssvikt. Men det er et problem nr det blir s stort stigma knytta til det.

18.04.2006 @ 17:28
URL: http://gudbedre.blogspot.com
Postet av: Leni

Arild Holta: beklager at jeg har omtalt Sknland p feilaktig vis, men dette er bloggsjargon, akkurat som det er forumsjargong nr du omtaler meg som trdstarter. Hvorvidt hun kjenner Svanhildsaken innenfra tviler jeg ikke p, hvis det kjenne innenfra er ha snakket med den forurettete delen av saken, alts Svanhild og foreldrene hennes. Elvis: Jeg er fullstendig enig, heller et barn forflyttet for mye enn et for lite. Og bydelsbarnevernet har sikkert sitt svare for nr det gjelder saksbehandlingsker.

18.04.2006 @ 18:04
Postet av: En mor som har opplevd barnevernet.

Leser mange gode innlegg her som gjenspeiler mine egne oppfatninger bde fr og n fra begge sider.Har opplevd barnevernet fra den siden vi ikke liker tro p i Norge, men som faktisk er noe som skjer dessverre. En tlf til barnevernet fra en bekjent satte igang en stor sak, jeg prvde frst samarbeide med barnevernet. Men ga opp det etter ei stund da det var tydelig at de hadde bestemt seg for knekke oss som familie.Jeg har ALDRI mishandlet, misbrukt mine barn eller misbrukt noen form for rusmiddel eller alkehol. Men fikk endel slike beskyldninger mot meg. Alt virket som en bagatell fra begynnelsen fra BV sin side. Men det var ikke lenge det varte, nr jeg konfronterte de med holdningene deres, sjekket opp barnevernsloven og ppekte lovbrudda som ble begtt av de. Da bestemte de seg for ta rotta p oss!!!! Jeg kontaktet fylkesmannen flere ganger for forhre meg om saksgangen, om de kunne g frem p den mten de gjorde. Det var ikke rigtig av de fikk jeg bekreftet, fikk gode rd der. Til verre ble barnevernet!! De satte igang en stor underskelsessak, da var saken vr plutselig VELDIG ALVORLIG!!! Etter 3 mnd p denne mten kontaktet jeg advokat. De fleste tror at da har en krav p "fri rettshjelp" det har en ikke fr det er fremmet sak overfor "Fylkesnenden" om Omsorgsovertakelse. Det er litt sent, men fikk innvilget noen timer Fri Rettshjelp etter sknad til FM, med en egenandel. Saken ble dratt ut i 6 mnd som er maks av det BV kan bruke i spesielt vanskelige saker.Det skal de ske om, det er noe som BV ikke gjr, det har ingen betydning, de fr jo bare en liten bot for dryte frister. De fristene er satt for familiens sin del, s de skal slippe leve under det presset i lang tid.Da endte hele saken med henleggelse. For selv hvor dypt de skte og lette klarte de ikke finne noe grunnlag om omsorgssvikt eller mishandling. Bare fine rapporter fra skole, helsesster osv...Under denne prosessen skye og lette jeg mye p internett om rettigheter, andre i samme situasjon o.l. Kom i den sammenheng over et forum for ALLE med erfaring fra BV. Det ble en tvilsom opplevelse, for selv om vi har opplevd BV fra denne siden mener jeg fortsatt vi har behov for et BV. Mange foreldre burde enten hatt hjelp eller blitt fratatt omsorgen, men det som er trist er at VELDIG mange barn som trenger hjelp blir sviktet.Snne tanker var ULOVLIGE ha, vi var flere som ble angrepet veldig kraftig der og utestengt. Agrippa er en av de, men de er et ftall av oss som er urettferdig behandlet av BV som har de holdningene heldigvis. Det er ei gruppe p en 7-8 stk som har de ekstreme holdningene som ikke er til noen hjelp for de som kommer utfor BV. Hadde jeg kommet i kontakt med de tidligere og fulgt deres rd er jeg redd vr sak hadde endt med Omsorgsovertakelse. Nr jeg leser holdningene deres til samfunnet generelt er jeg ikke overrasket over at de sitter i store problemer over lang tid. En br helst holde barna unna Helsesster, barnehage, skole osv...for alle sammen er BV samarbeidspartnere som er ute etter stjele vre barn!!!!Den erfaringen er vi vel f i Norge som har??

19.04.2006 @ 11:57
Postet av: Arild Holta

Det er direkte lgn det som er postet av "En mor som har opplevd barnevernet"Det har kun har vert 3 kjente forum som diskuterer disse problemstillingene.Agrippa deltar p forumet jeg driver.INGEN er blitt utestengt p dette forumet. Derimot har forumet flyttet til ny server. I den forbindelse fikk alle nye passord.P den gamle forumsiden er det mulig be om hjelp i forbindelse med overflyttingen. Det er ogs mulig sende post til post@r-b-v.net.Vedkommende HAR nytt passord og kan f det nr som helst om det ikke er levert ut som PM eller pr epost.Diskusjonen med vedkommende gikk p om helsesstre var en del av problematikken mht barnevernsovergrep.P et forum hvor TEMA er systemet og ideologien som forrsaker overgrep m man forholde seg til TEMA.Vedkommende brukte forumet til liksombevise at helsesstre ikke deltar i barnevernsovergrepene.Hun ble bedt om dokumentere hvilke helsesstre som ikke deltar. Hun nektet dokumentere pstandene. opphye noe som delegger livet for mange barnevernsoffer, skal dokumenteres om det skal godkjennes p vrt forum. TEMA er nemlig ikke glorifisering av formynderstatens forlengede armer.For folk som ikke forstr at man kan diskutere bestemte TEMA fortoner dette seg som sensur. Det er imidlertid ikke mer sensur enn nekte diskutere pappegyer i et forum for aksjer.Helsesstre som motarbeider eller kritiserer barnevernet/barnevernskulturen vil jeg gledelig skrive posetive artikler om p forumet. Venter fremdeles p eksempler.Arild Holtar-b-v.net

19.04.2006 @ 17:32
URL: http://r-b-v.net
Postet av: Mor som har opplevd barnevernet

Til Arild HoltaN tok du dette til deg direkte p det forumet du har n, der har jeg ALDRI vrt innom med noen innlegg. Jeg refererte til det gamle forumet deres som ble stengt i hst av forskjellige grunner. Der ble jeg og flere med meg utestengt fordi vi ikke delte alle deres meninger!!! diskutere med deg er umulig, fordi du aksepterer ikke andres opplevelser eller meninger.

19.04.2006 @ 21:06
Postet av: Vaktmesterinnen.

Arild Holta: Den retorikken dere bruker for diskutere TEMA er latterlig drlig. Hver eneste setning er gjennomsyret av aggresjon, surmaga oppstt og forutinntatte holdninger.Alvorlig talt. Jeg blir flau p deres vegne og hper inderlig at dere innser hva dere driver med fr dette smitter over p neste generasjon foreldre.Grunnen til at jeg legger dette her inne og ikke i deres "forum", er at jeg ikke vil bli assosiert med dere. Noen gang.

19.04.2006 @ 21:06
Postet av: Leni

Til Mor: Jeg vil bare takke deg for kommentaren din! Du utviser den evnen til se en sak fra begge sider som jeg ikke finner hos Redd Barna Vre og deres kampfeller. At du er i stand til skrive som du gjr her, etter ha opplevd feilaktig behandling viser at du er et langt strre menneske enn bde Arild Holta og Marianne Skneland til sammen. Jeg begynner faktisk f en ganske stor forstelse for at barnevernet er ute etter overta omsorgen for barna til de menneskene som figurerer der inne, for maken til hat og mangel p forstelse m du lete lenge etter. Nr de dessuten sensurerer i den forstand at folk ikke har mulighet til legge inn kommentarer uten at de m underskrive en erklring om at de er enige med gjengen sier ikke det lite. Jeg har for eksempel ingen mulighet til forsvare meg for personangrepene mot meg som har kommet der inne, hvor jeg bde kalles en vser, en overfladisk blogger, en vg-retoriker og at jeg skriver akkurat slik som barnevernsarbeidere gjr (og derfor m vre en av dem).

19.04.2006 @ 22:18
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Mor....

Til Leni:Takker deg ogs, selv om jeg ser vi har noen forskjellige oppfatninger av BV. Fr hadde jeg vrt helt og fullt enig med deg men sitter n med erfaringer som gjr at jeg er mye mer skeptisk til BV enn jeg var fr. Forskjellene fra kontor til kontor er store. Nr frst skjeve holdninger har startet p et kontor er det vanskelig f snudd de. Skal nok mye mer til i en by eller p mindre steder til for bli stemplet som drlige foreldre ogs. En m ogs vere veldig sterk om en kommer ut for de rette i BV. Her vi bor var et VELDIG godt barnevern fr, men det har utartet seg i feil retning etter mye utskifting av personal. Nedlatende holdning overfor foreldre er kommet inn. Det er noe jeg har ftt bekreftet fra andre innstanser her (ikke bare selvopplevd) Men lsningen er ikke fjerne de BV, m skape holdningsendringer hos de det gjelder. Uansett sak s har familien rett p bli behandlet med en viss respekt nr BV gr inn starter en sak s lenge foreldrene gjr det samme.(Da mener jeg ikke de sakene med misbruk sexuellt eller dokumentert vold.)I mange tilfeller kommer de inn altfor sent, hadde de kommet inn p et mye tidligere tidspunkt kunne barn og foreldre ftt hjelp til kunne bodd sammen.Til Arild Holta:Vet du at vi ALLE m innrette oss etter samfunnet vi lever i?? Ikke ALLE andre som m innrette seg etter dine behov og nsker!!Da br du finne deg en de y bosette deg p som ingen andre har tilgang til :-)Se godt etter hvem som har lov uttale seg p ditt forum, det er ikke mange..... Jeg blir ALDRI noe listefyll p ditt forum, jeg skriver der jeg fr LOV uttale meg!!!Skte en gang p Google p navnet Arild Holta, da kom det opp mye lesestoff, hadde vel kunnet lest en hel dag uten bli ferdig.

20.04.2006 @ 00:04
Postet av: Sexy Sadie

Det mest sprengte her er faktisk den der professoren i sprkvitenskap. Hvor ble det av slike ting som kildekritikk og vitenskapsanalyse? Fikk hun professoratet sitt i brevkurs?

24.04.2006 @ 11:24
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: pappa-fra-troms

Dette burde aldri skje, men det er dessverre sant.. Barnevernet driver i enkelte saker regelrett utpressing. Jeg har selv erfaring med saksbehandlere som ikke evner forst at mennesker missliker kontroll og tvang. Jeg tror de mangler kunnskaper om psykologiske reaksjoner hos mennesker som utsettes for press.. Slik barnevernet arbeider i dag, er det mange som tviler p at de kan hjelpe barn, og mange vegrer seg for at ta kontakt. - Jeg tror dette kommer av at folk flest frykter for at de skal miste kontrollen over familien og sine barns livssituasjon. Jeg har bde positiv og negativ erfaring med barnevernet, men sitter igjen med et inntrykk av at barnevernet p enkelte omrder er akkurat s drlig som mange hevder. Enkelte saksbehandlere kan umulig tenke p barnas beste nr de velger bruke sm barn som pressmiddel mot foreldrene. De driver utpressing, de forsker tvinge barna inn i hjelpetiltak mot foreldrenes vilje. Det er nemlig ikke uvanlig at barnevernet bruker argumenter som, alle barn har godt av barnehage. De presser p denne mten foreldre til motta ?hjelp? fra det offentlige. Jeg tror barnevernet ofte glemmer sakens kjerne. Kontakten med barnevernet starter ofte med en bekymringsmelding, men barnevernet kjrer sitt eget lp, uavhengig av det ?melderen? pstr om barns omsorgssituasjon. - De forstr kanskje ikke at foreldrene nsker de faktiske forhold avklart fr man eventuelt diskuterer hvor vidt sm barn skal i barnehage, eller ikke.. Min erfaring forteller meg at enkelte saksbehandlere blant annet trenger mer kunnskap om psykologiske reaksjoner hos mennesker. Barnevernet kan ikke forvente at folk uten videre godtar bli kontrollert, overvket og tvunget til motta hjelp fra barnevernet. Jeg tror de aller fleste foreldre har som motiv beskytte familien og barna nr de velger ?kjempe? mot barnevernet. ? Det er bare s synd at noen handler irrasjonelt. Men jeg forstr allikevel at noen kan fle seg s presset at man "henger ut" saksbehandlere p nettet. Det er i denne sammenheng verdt merke seg at de som opplever en underskelsessak eller ?frivillige tvangstiltak? i barnevernets regi ofte ikke har noen sttte seg til, og at man i denne fasen ikke har krav p advokat. Jeg vil gi skylden til politikerne og media. Media vegrer seg for skrive om barnevernssaker. Hvem vil vel gjre noe som kan oppfattes som om man ikke tenker p barnas beste.. - Barnevernet skjuler seg alltid bak taushetsplikten og spiller p foreldrenes samvittighet og folks flelser om at barnas beste alltid skal komme foran hensynet til voksne. Dette delegger alle muligheter for en konstruktiv debatt til beste for barna. Min erfaring er ogs at media ikke tar saker hvis man ikke vil st frem med fult navn og bilde, hvis man nsker vre anonym, kan man alts bare glemme den ?hjelpen?.. ? men dette er det f som vil snakke om. - Vi m derfor regne med at noen ikke takler presset, og at noen handler overilt. Jeg tror noe av grunnen til at barnevernet ikke fungerer kan vre usikkerhet om hvordan de skal g frem. Mange saksbehandlerne i barnevernet er unge og mangler livserfaring, barnevernet er kanskje inne i en ?vond sirkel?. Det er mulig at stormen rundt barnevernet pvirker mange til slutte i barnevernet. P denne mten fr man stor gjennomtrekk. Debatten er derfor viktig, men jeg har selvflgelig ikke noe fasitsvar p hvordan man skal f barnevernet ut av denne sirkelen, det m politikerne finne ut av. - Det strste problemet med barnevernet er kanskje at man ikke fr noe svar, selv ikke nr man stiller konstruktive sprsml, barnevernet blir derfor kritisert, men de svarer nesten aldri p sprsmlene. Det er derfor ikke s rart at noen fler seg s presset at de handler overilt. Jeg tror det er mennesker under strekt psykologisk press som legger ut saker med fult navn p foreldre og barn p nettet p en slik mte at de fremstiller seg selv som drlige foreldre. ?Barnas beste?, sier barnevernet, men hva er egentlig barnas beste. Hvis barnevernet ikke klarer gjre jobben sin, m de kanskje regne med at noen fler seg s presset at de bruker sterke virkemidler. Jeg mener ogs at barnevernet m lre seg takle media p en mye bedre mte. Barnevernet skjuler seg alltid bak taushetsplikten. Politiet og advokater synes klare denne oppgaven mye bedre enn barnevernet. - Jeg mener barnevernet m kommunisere bedre med foreldrene og at de m respektere foreldrenes meninger om hva som er barnas beste.

27.04.2006 @ 16:45
URL: http://www.vgb.no/2533
Postet av: Svein

Jeg har n prvd kommentere hos r-b-v.net men de sletter det jeg skriver av en eller annen grunn. Jeg finner dette merkelig etter som de hele tiden krever ytringsfrihet.Den frste gangen spurte jeg etter dokumentasjon p _noe_ av det de har skrevet. [1] men det ble slettet etter et par- tre minutter.[1] http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=1460#1460Dette skrev jeg:############################Ja. Det er viktig krige for ytringsfriheten i Norge.Men jeg ser ikke helt relevansen mellom disse sidene og ytringsfrihet. Disse sidene synes vre skrevet kun for provosere og mye av det jeg leser i "bloggene" deres heller strengt tatt mot det latterlige (i mangelen av et bedre ord) da jeg enda har tilgode se noe dokumentert.Hvorfor er det slik? Alts: Hvorfor er det meste av det "bloggene" deres kommer med s til de grader udokumenterte? Joda. Det finnes pekere, men de er ofte til tabloidavisene og der er det mange r siden det fantes noe lurt.Ytringsfrihet, slik jeg ser det betyr ikke at man skal ytre en mening. Det betyr at man kan, og dette betyr igjen at man muligens er tjent med "holde munn".[/b]############################Dette fikk jeg til svar:############################Dette innlegget er fjernet da det ikke har noe med TEMA her p forumet gjre.Om du er uvitende om noe, opphrer ikke den delen av virkligheten.Du kan velge vre s utrolig dum at de fornekter det folk lever. Vi er faktisk vitnene. Vil du stille i tvil vre liv s gjr det en annen plass hvor det er TEMA. ############################Ytringsfrihet?

05.05.2006 @ 00:10
Postet av: pappa fra troms

Svein, du kan gjerne f dokumentasjon av meg. Jeg har flere hundrede sider fra underskelsessaker som beskriver min kone som en svrt drlig mor, selv om sakene etter hvert har blitt avsluttet.. Problemet er bare at hun ikke er en drlig mor. Hennes tidligere samboer har meldt, meldt og meldt henne til barnevernet. - Nr hun har ftt seg kjreste, nr hun har forskt bygge seg hus, nr hun har hatt drlig konomi etc. Det har aldri vrt omsorgssvikt, men barnevernet har en rekke ganger startet sak mot henne. Dette p tross av at han har vrt ute etter omsorgen for felles barn. Barnevernet nektet for at han nsker omsorgen, men dokumentasjon finnes, s der tabbet de seg ut.. Han har skrevet brev til dem om dette, og dette brevet har vi tatt godt vare p.. problemet er bare at min kone fikk kopi av dette brevet fem r for sent.Denne mannen har missbrukt datterens tillit. Dette kommer ogs klart frem i dokumentene, hvor han sier at de opplysninger han kommer med stort sett er ting datteren har ?fortalt?.. Han har ringt datteren hver dag, spurt henne ut om hva moren gjr etc. Hvis min kone for eksempel ikke har sttt opp nr han ringer p sndag kl. 09.00, s har han kontaktet barnevernet med flgende fremstilling: Mor ligger til langt p dag. Nr hun har vrt p butikken fremstiller han det som om hun forlater ungene, selv om jeg eller snnen i huset er hjemme. Etc.Barnevernet har holdt tilbake informasjon som kunne gjort at denne saken ble behandlet i retten, og min kone hadde dermed sluppet vre redd den tidligere samboeren i alle disse rene.Barnevernet har ikke slettet henlagte saker etter 1 r,slik de skal..Barnevernet har hatt mte med den tidligere samboeren hvor kravet om omsorg ble diskutert. (de har innklalt han, det ser vi av journalnotat) men de hevder at det ikke har vrt noe mte..Det skal ikke vre slik.. Og derfor tviler jeg p at barnevernet i vr kommune er kompetent til oppgaven.. Det irker som om de ikke kjenner loven, og at de stoler blindt p den/de som kontakter dem med "bekymring" ..

05.05.2006 @ 11:55
Postet av: pappa fra troms

Hvis man hadde gjort det klinkende klart at meldinger som viser seg vre gitt fordi man er sjalu, bitter etc. vil fre til straff. Da ville vi kanskje sett at antallet uriktige meldinger gikk ned. Det m fokuseres p dette.. Hvis barnevernet fortsetter hevde at "folk ikke gjr slik" og at folk m tle bli "underskt" fordi man ellers ikke klarer avdekke omsorgssvikt, s m det en holdningsendring til.. Vi kan ikke "dmme" uskyldige fordi vi nsker straffe de som misshandler og missbruker barn. Jeg hper virkelig at noen av dere sosionomer kommer p "kant" med en person som er villig til lyve for skade dere, da skjnner dere hva jeg snakker om, og ikke fr..

05.05.2006 @ 12:03
Postet av: pappa fra troms

Og, mye av det som str inne p forumet til r-b-v.net er helt riktig. Det er min erfaring.. Det virker som om det som sies etter hvert blir "sannheten", p en slik mte at barnevernet tenker, det m jo vre noe.. Men jeg sttter ikke nedleggelse av barnevernet. Derimot mener jeg at man m legge om systemet. Jeg vet ogs at det er ansatte i barnevernet som nsker endre systemet. Har ogs hrt at enkelte kontorer ikke tar i typiske kranglesaker, noen mener ogs at sm kommuner ikke skulle hatt eget barnevern.. Det virker som om de leter etter "klienter", og hvis du ikke nsker vre "klient", s gr det lett prestisje i sakene..

05.05.2006 @ 12:12
Postet av: pappa fra troms

Det er flere ting alle i barnevernet burde lre seg;De m lre seg vre kildekritiskDe m lre seg barnevernsloven, personopplysningsloven og forvaltningsloven,og flge dem..De m lre seg hva som er alvorlig omsorgssvikt.- Og det er p tide at man definerer begrepet "barnas beste"..

05.05.2006 @ 12:39
Postet av: pappa fra troms

Merk dere at sakene mot min kone startet lenge fr jeg kom inn i bildet og at alle rundt min kone er bekyldt for omsorgssvikt (av denne mannen). Jeg er de senere r tatt med i meldingene, fr ble hennes kjreste og foreldrene tatt med i meldinger som "drlige" omsorgspersoner.. Denne mannen har ogs svertet henne og familien hos andre offentlige instanser som politi, familievernkontor, skole, barnehage etc. Han mener alle andre lyver, og at han selv er en perfekt omsorgsperson.. Jeg har aldri tidligere hatt noe med barnevernet gjre, annet enn at min tante er sosionom. Hun har jobbet 12 r i etaten, de siste seks i BUP. Ellers jobber min mor i rusmiddelomsorgen og med psykisk utviklingshemmede. Min far var lensmann og selv har jeg jobbet som lrer for blant annet vanskeligstilt ungdom. I den kommunen jeg bodde fr ble min familie sett p som en resurssterk familie, og forespurt fra kommunen om vre avlastningshjem for ungdom med adhd etc. Jeg er ogs helt overbevist om at vi hadde ftt godkjenning som fosterhjem, hvis vi hadde skt. En god kompis av meg som har jobbet i barnevernet ba meg om ske om dette i denne kommunen "bare p fanskap.." - De hadde vel brendt den sknaden, regner jeg med.. Er dere klar over hvor mye slike uriktige beskyldninger delegger.? Jeg har probleme med blant annet stille opp for skolen med tanke p undervisning av elever som er under barnevernets omsorg etc. Det handler om samvittighet og selvflelse. Barnevernet har delagt min tillit til systemet.. Vre liv er p mange mter nedgradert og delagt av barnevernet i denne kommunen. Derfor skal vi ogs flytte nr denne saken er henlagt av advokaten vr og kommunens advokat. - For det blir den. Men det har allerede tatt flere r av vre liv.. Det er et helvete bli beskyldt for omsorgssvikt, nr du vet at beskyldningene ikke stemmer.Bare det at det str i papirene hos legen at bv har hentet ut opplysninger gjr at jeg tenker, hva hvis min datter faller p sykkel og brekker armen, kanskje legen da leser dette i journalen og melder oss til barnevernet. Man blir utrygg av for mange slike underskelsessaker. - Fordi mange tenker lynet slr ikke ned to ganger p samme sted. etc. Jeg er ikke naiv, derfor kommer jeg til gjre det jeg kan for fjerne de uriktige dokumentene fra offentlige journaler. Men dette er vankelig nr barnevernet sier at de ikke forstr denne tankegangen. Enten fortrenger de fakta eller de tenker at, vi driter i foreldrene nr det er barn vi skal beskytte" noen har sagt dette rett ut.. Men da tenker de ikke p at barna har krav p trygge og friske foreldre.

05.05.2006 @ 13:11
Postet av: pappa fra troms

Husker dere lensmannen i Bjugn.. Denne mannen var en folkets mann. Han stilte etter hvert sprsml ved alle beskyldningene som ble rettet mot sine medmennesker.. Dette gjorde at ogs han ble beskyldt for missbruk.. - Dette tok livet av han.. Jeg vet at det ikke er mulig sette seg inn i hans situasjon, men forsk tenke dere hvordan det ville vre bli siktet, arrestert eller satt i fengsel for noe dere ikke har gjort. Dette tror jeg er noe mange burde tenke litt mer p.. Det nytter ikke alltid leve livet s godt du kan eller hjelpe andre, hvis noe slikt skjer. Jeg tenker, det er noe som raser sammen nr slike ting skjer.. Jeg har dyp medflelese for de som opplever slike ting. P TV (tror det var i gr) var det en reportasje om voldtektsmenn som ikke fr straff fordi det ofte er pstand mot pstand. Det er trist, men hvis man skal endre p dette, m man ogs srge for at de som kommer med uriktige beskyldninger fr minst like streng straff som de som faktisk har begtt overgrep. Bare p denne mten kan man i den grad det er mulig hindre at syke mennesker missbruker systemet.. Dette burde ogs gjelde i barnevernet, man br straffe de som retter uriktige beskyldninger mot uskyldige familier, og ikke oppfordre folk til melde fra om hva som helst..

05.05.2006 @ 13:37
Postet av: pappa fra troms

Det er ogs p tide at de i barnevernet (som ikke gjr det) innser hvor stor makt dere faktisk har over andre menneskers liv.. Nr dette er gjort, vil man f den utviklingen som skal til for endre systemet til beste for barna og foreldrene. Jeg mener man m se p familien som en instutisjon og se barna som en del av familien. Foreldrene er viktig for barna.- Og det er bare tull kalle foreldre for omsorgspersoner. Fosterforeldre og adoptivforeldre er kanskje dette, men biologiske foreldre er fortsatt mamma og pappa eller bare foreldre. Sjekk sprket dere bruker i journalene. Det er rystende se hvor subjektive dere kan vre, nr man vet at tolkning av den teksten man leser ofte danner grunnlag for hvordan man skal tenke om en person..Det ble mange innlegg, men jeg er engasjert i denne debatten. Kunne sikkert skrevet i dagevis om dette, men n skal jeg snart hente en av guttene mine i barnehagen. Vil heller ikke terge p meg alle sosionomer og andre ansatte i barnevernet, s det er vel best ikke si mer i denne omgang.. :) Ha en strlende ettermiddag, alle sammen. :)

05.05.2006 @ 14:49
Postet av: pappa fra troms

Svein skriver, "Ytringsfrihet, slik jeg ser det betyr ikke at man skal ytre en mening. Det betyr at man kan, og dette betyr igjen at man muligens er tjent med "holde munn"Hva mener du med dette? - Forstr du ikke at samfunnet bestr av enkeltmennesker og enkeltsaker.. De aller fleste legger ikke ut dokumenatsjon fordi de tenker p barna.. Det er bare noen f som har lagt ut all dokumentasjon p nettet, og dette er bra.. Men skal man virkelig holde kjeft, nr man opplever urettferdig behandling. Hvordan kan vi da f utvikling?.. - Vi er avhengig av folk som sier sin mening og folk som skaper debatt for f utvikling, alts, "konflikter" er tvingende ndvendig for utviklingen av samfunnet.!! - at noen overdriver sprkbruken burde ikke overraske de ansatte i barnevernet, for dette er mange i barnevernet meget flink til selv ogs.. Vi er alle forskjellig..-Jeg husker vi hadde elever i klassen p skolen som brukte et mer kraftig sprk enn andre, og dette er vel naturlig det ogs.. Men vi kan ikke ut fra dette trekke den konklusjon at de er mindre flinkt til oppdra barn. Det hender jeg banner og er "sint" for ting jeg hrer for eksempel som i denne debatten, men jeg lar selvflgelig ikke mine barn lese eller hre dette..Noen ganger er det kanskje ndvendig bruke sterke ord, eller sette ting p spissen for skape debatt..

05.05.2006 @ 16:00
Postet av: pappa fra troms

Frida kommer med mye feilinformasjon her.. Det er ikke slik at barnevernet springer til advokaten "hver dag". (min erfaring) - De tar bare kontakt med advokat hvis foreldrene nekter godta barnevernets mening om hva som er best for barna. Hvis de har tenkt sende saken til fylkesnemnda for tvinge foreldrene til samarbeid eller hvis de i verste fall tenker omsoregsovertakelse, da tar de kontakt med advokat.Nr det gjelder alle de sakene som ikke havner i fylkesnemnda, hvor barnevernet tvinger barn inn i barnevernstiltak, s finnes det ikke noe statestikk p hvor mange saker barnevernet "vinner", annet enn hvor mange tiltak hver kommune har.. Disse sakene er helt uten rettssikkerhet og kvalitetskontroll.. Jeg har hrt om alenemdre som i frykt for miste barna, har sagt til barnevernet, "nr dere sier hopp, s gjr jeg det". Bare p denne mten fr de fred.. Dermed blir de "klienter" i systemet, og dette liker barnevernet, de liker ikke folk som sier fra nr de er uenig med barnevernet..Dette gjr meg sint, for jeg har hrt om s mange foreldre som har bedt om hjelp i systemet, men som ikke har ftt dette.. Den tiden barnevernet bruker til tvinge foreldre som ikke trenger help til samarbeide, kunne de brukt til jobbe aktivt for avdekke alvorlig omsorgssvikt. En mte gjre dette p, er samarbeide bedre med politiet. - eller, kanskje man alikevel skulle legge ned barnevernet, og heller opprette en avdeling ved hvert politidistrikt. Denne enheten kunne ha barn og alvorlig omsorgssvikt som spesialfelt. S kunne man opprette familiekontor i kommunene, hvor folk kunne ske hjelp hvis de trenger avlasting. Kanskje man ogs kunne opprette noen husmorvikar- stillinger, som familier i krise (eks. kreftsyke)kunne benytte seg av. - man kunne kalle det familieservice kontoret.Ingen ville fryktet dette kontoret. - For tvangen hadde vrt helt borte, og det er den som er det strste problemet..

05.05.2006 @ 22:21
Postet av: Svein

Pappa fra troms:"Hva mener du med dette?"Har du problemer med norsken min?

07.05.2006 @ 21:35
Postet av: pappa fra troms

SveinNei, jeg har ikke problem med norsken din. ? Men jeg har problemer med forst hvordan det er mulig mene at folk br holde munn. Jeg trodde slike holdninger var forbeholdt diktatorer og psykopater..

07.05.2006 @ 22:21
Postet av: Svein

Da *har du* problemer med norsken min da skjnner du. Det var ikke det jeg skrev i det hele tatt. Du viser tegn p sykelige tendenser til tolke det som str skrevet *kun* til egen fordel.Jeg skriver det en gang til jeg. Denne gangen med forklaring s du ikke *klarer* tolke det helt og holdent din egen vei."Ytringsfrihet, slik jeg ser det betyr ikke at man skal ytre en mening. Det betyr at man kan, og dette betyr igjen at man muligens er tjent med "holde munn"Se der. Det var *det* jeg skrev. Hvor i denne setningen leser du at man *br* holde munn? Pek om du kan.

10.05.2006 @ 02:15
Postet av: pappa fra troms

Tror ikke jeg orker "krangle" med deg her.. Men du er kanskje ikke den rette til snakke om sykelige tegn, du er kanskje heller litt "p jordet" nr du hevder at jeg tolker ting til egen fordel.. Jeg har vel ikke noe fordel av tolke deg p min mte... Det er bortkastet tid..

10.05.2006 @ 12:06
Postet av: Svein

"Tror ikke jeg orker "krangle" med deg her.."Jeg er heller ikke kranglete. Jeg vil bare du skal peke _nyaktig_ hvor i teksten min jeg skriver at man *br* holde munn som *du skriver* jeg har ytret.

11.05.2006 @ 15:45
Postet av:

Nei. Jeg tenkte vel "pappa fra troms" ikke kom lenger nr han ble bedt om fremlegge fakta. Det speiler nok ogs resten av hans virkelighetsoppfatning.

13.05.2006 @ 16:44
Postet av: Mamma

Her har vi et forum som tar avsrand fra holdningene til agrippa med flere. Vi har rom for alles synspunkt ang barnevernet.

Postet av: pappa-fra-troms

M bare svare p denne, selv om dette innlegget er gammelt: Nei. Jeg tenkte vel "pappa fra troms" ikke kom lenger nr han ble bedt om fremlegge fakta. Det speiler nok ogs resten av hans virkelighetsoppfatning.Det er akkurat dette som er problemet, hvis man ikke er enig med enkelte, s har man problemer med virkelighetsoppfatning.. Herregud! Hvor idiotisk denne debatten noen ganger kan bli..

04.07.2006 @ 17:33
Postet av: Amor

Barn utsettes for omsorgsvikt fra barnevernet. Det er et fakta, eller? Er de en slags engler, gjr de aldri noe galt nr barna fratas sine foreldre? Det virker som allmennheten tror at nr "her er det ingen som drikker, og ingen som slr". Og heller ingen "psykotiske mdre som gir den 4mnd gamle babyen kjeks" fordi hun "hrer at han ber om det". S fratas ingen barn foreldrene sine? Litt inside information: P mange kontorer er det om gjre ha det s travelt som mulig, det er en inngrodd kultur i de fleste barnevernskontor. Jo flere omsorsgovertakelser "Vinne" i Nemda, jo hyere status. Du er ikke ordentlig barnevernsarbeider, fr du har greid f fratatt noen barn sine foreldre. Hvorfor vger ingen i dette debattforumet si dette hyt. Jeg kjenner mange som jobber og har jobbet i barnevernet jeg. rsaken til at de slutter, er gjennomgende, at de simpelten ikke ORKER jobbe i et system, som jo bare delegger. Barna som ble fjernet. Det foreligger nok forskning n, til at antall omsorgsovertakelser, burde synke raskt p kurven. Bratt som et stup. Raskt. Slik kan vi slippe at de om 20-30 r, ber om ertatning for et delagt liv. For bli fjernet fra foreldrene er det strste traume et barn kan utsettes for. Det vil prege dem for resten av livet. Sk litt p nettet, der finner dere omfattende forsking, hvor resultatene viser, at barn som fr lov vokse opp i sine skalte dysfunksjonelle hjem, scorer langt bedre, enn de barna som ble tatt ut av familien og plassert hos "gode" fosterforeldre. Ingen har vanskeligheter med forst, nr et barn mister en eller begge av sine foreldre i en bilulykke. Da kommer slektninger fra fjrn og nr, for srge sammen med dem, klassen tegner brev, det voksne vennenetteverket stiller opp, og mennesker man ikke ante at brydde seg s mye stiller opp, for hjelpe og bre barnet gjennom en grusom tid - og gjennom alle rene som leves videre, til de blir gamle. Barnevernet er blottet om kunnskap for hva barn trenger nr de opplever et traume. Nemlig tettest muligst kontakt med de menneskene som elsker dem, og som har kjent de fra de ble fdt. Det fins ingen andre som kan trste, lindre, hjelpe lunt og varsomt med kjrlighet, og trste da.Nr et "fosterbarn" skal fjernes, skjer det oftest p den mest brutale mte: To fra barnevernet, to uniformerte politi, river og sliter i barna for f de med seg. Foreldrene str hjelpeslse overfor disse grusomme maktovergrepene mot et lite barn. Og hva mter barna s, etter ha blitt pfrt slike grusomme opplevelser. Noen trst? Noen kjrlighet? Kommer det noen som barnet elsker, for hjelpe dem til hndtere denne fryktelige situasjon. Nei. De er alle stengt ute, knust av sorg for hvordan det lille barnet opplever det som skjer, hvordan de har det. Barnet fr bare en fremmed som smiler og sier at alt skal g bra. N som barnet nettopp har mistet tilliten til absolutt alle. Er det INGEN som kan hjelpe meg, tenker barnet. Tankene og flelsene raser, alt er i kaos, men de som kunne trygget, trstet er avskret fra hjelpe barnet i sitt livs verste traume. Men til "barnets beste" selvsagt, for det har barnevernet sagt, og de vet alt, kan alt, ingen vet bedre enn de. Mens alt i barnet skriker etter f komme hjem, i det minste f snakke med en de stoler p fra tidligere. Nei. Jeg vil til mamma, jeg vil til pappa, grter de. Nei, av en fremmed fr de beskjed, at det vil g lenge, lenge fr de fr se mor og fra igjen. Barnet har ingen det stoler p, som lever seg inn hvilke tanker som raser i hodet, sjokket, traumen, srheten, det alldels uhndterlige i det barnet nettopp opplever, og den dype lengselen etter mamma, eller pappa. Av en barnevernsarbeider blir dette mtt med kulde/fortstelsesfull "nytralitet", og i deres eget bakhode bortforklares reaksjonene med at barn er lojale mot sine foreldre. At barna elsker sine foreldre, og trenger sine foreldre desperat, nettopp n, nr dette har skjedd, for f hjelp til skape en sammenheng, har de intet lrt om p sosialarbeiderutdanningene. S hurra for dagens barnevern i Norge! Og nr skal de ikke-hjernevaskede i etaten begynne snakke om barnevernets svarte, svarte sider. Der bde barn, familier, og store slekter blir delagt, pga handlingene barnevernet begr under dekke av tenke p "barnets beste". "Ekspertene" er kun og alene de som vet best. Alle andre faginstanser som barnehage, helsesster, psykiatrien, familienettverk, vennekrets - som har sett barna fra den dagen de kom til verden, teller ikke. Selv om de er de som fullt ut eier sannheten om hva "barnets beste" ville vre. Det ene kreative forslaget etter det andre dmmes nord og ned i fylkesnemdene.Fordi sakkyndig som lever av ta oppdrag for barnevernet, selvsagt, kom fram til den samme koklusjonen barnevernet hadde, lenge fr sakkyndig ble oppnevnt. Sakkyndig er en instans barnevernet bruker, nr de ikke har grunnlag for fjerne barnet fra foreldrene. Men nr den sakkyndige trer inn p banen, fr barnevernet det nettopp som det vil, som de hadde bestemt allerede lenge fr de bestilte sakkyndig. En sakkyndig som lever av ta oppdrag for barnevernet. Og som vi alle vet: Misfornyde kunder=ingen flere oppdrag. P tvers av alt, alle andre som har kjent barna og familien fra fr barna ble fdt, og siden har fulgt dem. Barnehagen som er glad i barna fortviles, foreldrene til bestevenner og venninner fortviles, naboer, tanter, onkler, sskenbarn. Barnevernets overgrep rammer ikke bare barna, men skaper deleggende traumer viden i kring, i det lille barnets nettverkk. Men den strste smerten fler foreldrene, som stirrer djevelen i hvityet. For de forstr og nemmer bedre en noen annen, hvilken katastrofe dette blir for barna deres. Det er en smerte ikke til leve med. Det skulle vre interessant hre noen historier her inne, fra foreldre som har greid ikke la seg knuse av den smerten de vet barna hver eneste dag blir pfrt. Hvordan overlever dere, og hvordan evner dere starte opprret mot denne samfunnets skamplett, som dagens barnevernet er? Og nr vger den frste (X)? barnevernsarbeideren seg fremp, med SINE skrekkhistorier om forfulgte familier, som endte i tragedie for de barna som ble tatt?

Postet av: Kari Fauske

AGRIPPA er Arild Holtas nermeste sekretr. Lurer p hvor hun bor? (Elsker?) I gruppen Redd barna vre. Nr arild skifter bleier og er p politi avhr, er det Agrippa som styrer og fryser ut alle som har meldt seg inn i gruppen uten helt og vite hvilke mennesker som driver gruppen. Dem har gjerne sprsml ang. saker. Og Agrippa stempler ut av gruppen eller inne. Og hun er ikke ndels. Hun er slem. Alle herved advart.

13.08.2007 @ 22:22

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1117777
Barnevernet - Bedre enn sitt rykte

Det er sjelden jeg blir sint. I alle fall sjelden jeg blir sint når jeg leser ting i blogg. Jeg kan bli irritert kanskje, men sjelden så sint at det er umulig for meg å legge igjen en fornuftig kommentar - og innser senere at jeg nok kun...

Bak skyggene
18.04.2006 @ 12:22