Site Meter REALITY CHALLENGED - Telefonterror

Telefonterror

Som Telephonofobiker har utviklingen innen teleteknikken det siste tiåret både fordeler og bakdeler. At jeg til daglig bærer rundt på en av mine verste fiender er ikke av fordelene, men jeg er en stor tilhenger av at telefonen min forteller meg hvem som ringer før jeg eventuelt tar den. I fasttelefonens tid måtte jeg pent akseptere at faren min var pratesyk klokken halv ti en fyllesyk torsdag.

Men telephonofobikere verden over har også fått en tilleggslidelse: Nemlig angsten for ukjente nummer. Jeg svarer konsekvent ikke hvis det er et ukjent eller skjult nummer, noe som ikke er så praktisk hvis noen tilfeldigvis skulle få lyst til å ringe og tilby meg drømmejobben eller for å fortelle meg at jeg har vunnet en million. Heldigvis finnes det praktisk nett-tjenester som er til uvurderlig hjelp for oss som lider av denne sykdommen, slik at vi får mulighet til å utelukke at det er den hemmelige beundreren Mr. drømmehunk eller Norsk tipping som har ringt.

Men telefonnummeret mitt har utvilsomt dårlig karma om dagen fordi de siste dagers tapte anrop og i noen tilfeller det etterfølgende telefonkatalogiske dektetivarbeidet har gitt følgende resultater:

1 stk oppringning fra Nasjonalt kunnskapssenter for vold og traumatisk stress - utvilsomt merkverdig idet jeg verken er spesielt voldelig eller traumatisert av meg. Muligens vil de ha meg til å komme og holde foredrag om fordelene ved ikke å være det, men jeg mistenker at det ikke er tilfellet.

1 stk oppringning fra NrK Hordaland, som faktisk hadde lagt igjen en talemelding, med beskjed om at de ønsket en uttalelse om den nye helsevernsrapporten fra Osloskolen. Den skjønner jeg absolutt ingenting av. Har aldri hørt om rapporten, og har absolutt ingen faglige forutsetninger for å uttale meg om den heller. Jeg har derimot ingen problemer med å fortelle NrK at jeg syns det er en skam at ungene ikke har toalettpapir og såpe på do, eller at de må dusje med sokker på for ikke å få muggutslett på bena. Men det er mine helt private meninger og de tror jeg egentlig ikke NrK er så interessert i.

6 stk oppringninger fra et uregistrert mobilnummer. Her skjuler antageligvis den tidligere omtalte beundreren seg. Utan tvekan. Når det er sagt foretrekker jeg drømmemenn med abonement og ikke kontantkort.

8 stk oppringninger fra skjult id. Disse kan absolutt ikke bringe noe godt nytt. Her er det enten noen som driver med telemarketing eller pengeinndrivelse, og dem har jeg absolutt ingen planer om å snakke med.

2 stk oppringninger fra fasttelefonen til et ektepar i Glåmdalen. Hva de vil meg er en stor gåte.

Kommentarer:
Postet av: Vaktmesterinnen

Deilig at du str fram om dette, det hjelper oss andre;)

15.02.2006 @ 16:46
Postet av: Iversen

Jeg er personlig fryktelig glad i anrop jeg ikke aner hvor kommer fra, det bringer litt spenning til en ellers gr hverdag. Teleselgere er jo bare festlige!

15.02.2006 @ 16:55
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Telefon-Ole

Deler din frykt for skjulte nummer. Hvem er disse menneskene, og hva vil de oss? Hvis de vil ha tak i meg kan de pokker meg gjre det p en anstendig mte slik alle andre gjr. Hmm, kanskje jeg kan videresende alle mine skjulte anrop til Iversen? A propos uvelkomne telefoner,det kommer fremdeles telefoner fra folk som vil ha tak i den forrige beboeren av hybelen min. Alltid like gy si: "Nei, hun bor ikke her lenger, hun flyttet for TO OG ET HALVT R SIDEN!!"

15.02.2006 @ 17:31
Postet av: Leni

Vaktmesterinnen: It's a dirty job, but someones gotta do it!Iversen: Det aner meg at du ikke har kreditorer? Det skal jeg love deg ikke er festlig.Telfon-Ole: Kanskje Iversen tar helt feil nr han mener vi ikke er en match made in heaven? Vi kunne jo helt klart utfylt et stort behov i hverandres liv. Jeg svare p dine ukjente og sier: "Nei, han treffes nok ikke p dette nummeret" og vice versa!

15.02.2006 @ 18:17
URL: http://mihoe.weblogg.no/
Postet av: Alexx

Problemet med skjult ID nummer er at alle intern nummer er slike. Det trenger derfor ikke vre telefonselgere eller MMI som prver f kontakt med deg. Nesten alle nummer fra det offentlige er internnummer. Det kan derfor vre barnehagen, a-etat, trygdekontoret eller noe annet viktig som prver f kontakt. Det ikke ta telefonen kan derfor vre en drlig ide :I)

15.02.2006 @ 18:36
Postet av: Iversen

Alexx: Dette understtter min teori om at barnehager er vr tids skalkeskjul for e-tjenesten.

15.02.2006 @ 18:39
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Alexx

spennende teori. hehe.

15.02.2006 @ 19:14
Postet av: Leni

Hm...sier noe. Bra jeg verken har noe uoppgjort med a-etat, barnehage, trygdekontor osv. Men at barnehager er et skalkeskjul er ikke en overraskende. Kremt.

15.02.2006 @ 20:28
URL: http://mihoe.weblogg.no/
Postet av: Grubleline

Morsom lesning :-) Og en kjapp kikk nedover postene dine gjr at du heretter ligger p min skjerm, til hyppig visitt-bruk :-)

15.02.2006 @ 23:04
URL: http://grubleline.bravejournal.com
Postet av: Frida K

Mmm.. Treffende som alltid. Tak for at du str frem og gir et ansikt til alle telephonofobikere et ansikt.

16.02.2006 @ 07:24
URL: http://frida.weblogg.no/
Postet av: Vaktmesterinnen

I dag var det noen som forskte ringe meg med Anonym-ID. Jeg putta tlf under sofaen og lukka dra til stua.Hva sier det om meg?;)

17.02.2006 @ 21:08
Postet av: Leni

Tror det sier meg at du er redd for de samme folka som meg ;)

17.02.2006 @ 21:10
URL: http://mihoe.weblogg.no/
Postet av: frankern

N kommer snart en liten trst til noen av dere. Med 3G-mobil og en tjeneste fra Opplysningen 1881 kan man snart f vite hvem som skjuler seg bak nummere man ikke kjenner. Men billig blir det sikkert ikke, men dere slipper litt terror da...


Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/756356