Site Meter REALITY CHALLENGED - Mye ull og lite tull - den virkelige konflikten i bloggverden

Mye ull og lite tull - den virkelige konflikten i bloggverden

I uka som har gått siden 0803 oppsto har det dukket opp en slags konflikt, hvor tilsynelatende ulike bloggpoler har stilt seg opp mot hverandre og hvor en diskusjon om feminisme har endt opp som en diskusjon omkring blogging. Jeg er av den konfliktsky typen så denne diskusjonen har jeg valgt å holde meg unna, men vil noen lese mer om dette anbefales den eminente Hjorthens kommentar Hard blog café.

Konsekvensen av ovenstående diskusjoner har vært at bloggriket har gått glipp av en langt mer dramatisk konflikt, hvor både nedrig bruk av unge kvinnekropper, karrikaturer og handelsblokkade har blitt brukt som virkemidler, Det jeg snakker om her er den konflikten som har blusset opp som et resultat av tilsynelatende uforenelige motsetninger mellom strikkere og heklere, eller mellom de som foretrekker ull og de som foretrekker bomull om du vil.

Vaktmesterinnen satte meg på sporet av denne konflikten ved å peke på StrikkeOL's etterlysning av en av sine mest trofaste bloggkommentatorer: Bob Kåre. I et blogginnlegg etterlyser de ham, men konkluderer fortrøstningsfult med at han sikkert er så opptatt av strikkingen sin at han ikke har tid til å kommentere i bloggen. Etter å ha utført nitidig dektektivarbeid har jeg ved hjelp av sikre kilder fått vite at Bob Kåre er en strikkingens Judas!  Han har nemlig ikke vært opptatt av strikking i det siste, men hekling (denne avsløringen medførte at Olga Kristiansen, som frem til dette hadde vært veldig betatt av  Bob Kåre's spillopperier, strikket veldig masse feil i det kompliserte selbuvottmønsteret og derfor måtte rekke opp ihvertfall 20 omganger).

Ettersomt jeg leste meg innover i internetts utallige irrganger ble det snart tydelig at konflikten gikk dypere enn Bob Kåre. Håndarbeidsgrupperingene beskylder hverandre gjensidig for ufine metoder. Og det er ikke til å skyve under en stol at det var heklerne som utløste skredet. Heklenålsfantastene har nemlig fått uventet drahjelp av de aller kuleste snowboardgutta de siste årene - siste nummer av snowboardmagasinet Fri flyt (eller noe sånt...Det skal innrømmes at jeg ikke leser publikasjonen) har en hekler på forsiden. Snowboardere med respekt for seg selv hekler nemlig mellom slagene i halfpipen. Alle vet at der det er snowboardgutter er det fine damer, og disse damene har også hevet seg på heklefarsotten (og siden de mest henger i campingvognene rundt Hemsedal har de all verdens tid til å trylle frem lekre og tidsriktige kreasjoner). Dette har medført ikke akkurat lite objektivisering av kvinnekroppen idet de selvsamme damene ofte stiller opp til fotografering kun iført minimale heklebikinier.

Så det er egentlig ikke så mye å undres over at Bob Kåre har gått over til fiendens rekker!

Den gjennomsnittelige strikkedame er godt voksen og brydde seg i utgangspunktet ikke så mye om heklernes fraternisering med hippe subkulturer, dvs inntil disse bikinidamene dukket opp og strikkernes allerede uttynnende rekker ble enda tynnere på grunn av rekruttering også fra topinnenes egne (vi må huske at strikkerne led til dels store tap under 70-tallets slagrop mot strikkepinner, som ikke alle helt forsto innebyrden av og trodde at det var strikkingen i seg selv som var kvinneundertrykkende).

I det skjulte begynte derfor to rette og en vrang grupperingen å vise motstand ("Her nøtter det ikke lenger å stikke nesa ned i Aranmønsteret og nekte å innse fakta!"). Som en følge av det de opplever som markedsføring som ikke hører hjemme i et land av håndarbeidselskende, og hånlig nedvurdering av Selbumønster og hønsestrikk, har de truet med handelsblokkade av alle garnbutikker som ikke tar klart standpunkt og slutter å selge heklemateriell. Dette har medført at en betydelig mengde av landets ullpushere ikke lenger tar inn heklenåler, mønstre på påskeduker og tynt bomullsgarn.

Heklerne har svart med å publisere noen hånlige og strikkeblasfemiske karrikaturer av trege gamle damer som stadig legger pinner i kors og som aldri kunne prestert noe som helst i en halfpipe. At disse har blitt publisert i Alt om håndarbeid er oppsiktsvekkende all den tid publikasjonen ønsker å fremstå som livssynsnøytralt. I de mørkeste og mest skjulte strikkebloggene går det nå løse rykter om at Hjemmet kommer til å publisere noen enda verre karrikaturer neste uke så det er bare å følge med!

Siden jeg er av den konfliktsky typen vil jeg bemerke at jeg ikke tar noe som helst standpunkt i denne konflikten, og at jeg håper makramedamene snart er på banen som fredsmeglere - før noen blir funnet med en strikkepinne i øyet eller en heklenål et unevnelig sted!

Kommentarer:
Postet av: Vaktmesterinnen

jeg sier bare: Hahahahaha, du bergeniale frken!!!

13.03.2006 @ 13:04
Postet av: Leni

Dette har selvsagt ingenting med genialitet gjre, men med harde fakta :)

13.03.2006 @ 15:28
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Iversen

Kan vi ikke vre venner, alle sammen? :'(Jeg har naturligvis lst problemet p beste vis, ved ganske enkelt skrive om ting ingen egentlig bryr seg om. :D

13.03.2006 @ 18:04
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Grubleline

Ja, gruff!

13.03.2006 @ 18:39
URL: http://grubleline.bravejournal.com
Postet av: Frida K

Hmmm... interessant. Men jeg tror jeg skal holde meg til penisbloggingen min videre ogs. Det medfrer bare sure post fra Blinkmennn, samt sprml om hvordan man mler den riktig. Egentlig ganske enkelt forholde seg til.

13.03.2006 @ 19:52
URL: http://frida.weblogg.no/
Postet av: Leni

Iversen: Siden jeg bde kan strikke og hekle er jeg heldigvis nytral (og enda mer heldigvis driver jeg ikke p med makrame s jeg slipper megle).Grubeline: Gruff? Hm...kaffe?Frida: Sure post fra blink menn? Ikke hyggelig.

13.03.2006 @ 20:11
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Iskwew

Jeg skjnner virkelig, etter ha lest denne og Hjortens skrivelse, at jeg ikke har tatt dette med blogging serist nok. Bloggen min flommer jo over av katter og tigerungen ispedd litt finans. Det er jo verken samfunnsdebatt eller rd trd der i det hele tatt.*gr og setter meg i skammekroken*

13.03.2006 @ 20:12
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: Leni

He he - tror ikke du skal ta det s tungt akkurat!

13.03.2006 @ 20:21
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Iskwew

Oh - jeg tar det ikke s veldig tungt. Dessuten kan jeg bde strikke, hekle og brodere, s det blir jo overmte vanskelig velge ETT tema.

13.03.2006 @ 20:48
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: Leni

Nemlig! Og s stygt spill som de driver med tror jeg nok vi gjr lurt i holde oss unna!

13.03.2006 @ 21:25
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Das Graues Elend

Jeg registrerer at dette ikke er frste post hvor sm er den rde trden; "snre i bnd" m.fl. Men selv om opphavet er uteksaminert fra husflidskolen, og jeg i mine spe barner vandret - lykkelig uvitende - omkring i mors hjemmestrikk, noe som skulle medfre at jeg var godt rustet for forst ovenstende innlegg, m jeg simpelthen resignere i lutter uforstand. Det nrmeste jeg kommer i denne omgang er sprre om det var en metonymisk eller metaforisk tekst jeg leste? Og om den, egalt hva som er tilfelle, p noe som helst vis kan relateres til det som tidligere er skrevet omkring fiksjon, eventuelt psykose?

13.03.2006 @ 22:03
Postet av: fr.martinsen

Makramedamene har nok mye for seg, jeg har ogs tro p scrapbookdamene, den sporten er up and coming ser det ut til.

13.03.2006 @ 22:11
URL: http://froemartinsen.blogspot.com
Postet av: Leni

He he - det mtte vel i sfall vre snakk om en allegorisk tekst, men den var helt bokstavelig og helt enkelt ljugd. Tror ikke den kan relateres til s mye egentlig, annet enn min humor. Dvs - jeg hper det forholder seg slik og at jeg ikke er iferd med g inn i en strikkebloggpsykose. Men barn i hjemmestrikk er elskede barn :)

13.03.2006 @ 22:11
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Leni

Siste kommentar var selvsagt til Das Graues!Fr. martinsen: Scrapbookdamene ja!!! At jeg kunne glemme dem - jeg tror de hadde hatt mye komme med i denne konflikten!

13.03.2006 @ 22:14
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Das Graues Elend

Jeg betviler per dags dato overhodet ikke morskjrligheten, men det finnes vel tilfeller ved hjemmestrikk hvor nettopp denne fremstr som temmelig dubis? Ikke at jeg har vrt i den type situasjoner, svidt jeg kan erindre. Om faren for psykose, med eller uten strikkeblogg som fortegn, er overhengende vet vel andre bedre enn meg. Det du i beste fall kan oppn om strikkeblogg skulle bli et faktum er vel en slags metonymisk distansert metablogging, i samme distrikt som Flauberts Madame Bovary: En gjennomfring, men samtidig en kritikk, i Kantiansk forstand, av blogging overhodet.

13.03.2006 @ 22:26
Postet av: Das Graues Elend

Jeg legger ubeskjedent - men beskjemmet - til et erbdigst til lykke med halvtrsjubileum!

13.03.2006 @ 22:31
Postet av: Das Graues Elend

Jeg legger ubeskjedent - men beskjemmet - til et erbdigst til lykke med halvtrsjubileum!

13.03.2006 @ 22:31
Postet av: Leni

Das Graues: Jo da...det kan nok hende at hjemmestrikk kan medfre bde kle og drlig passform, men uansett vil jeg pst at det ligger kjrlighet i hver maske. Og kanskje er det metonymisk metablogging jeg driver med her og n, hvis det ikke rett og slett er ironi? Det m vel bli en diskusjon om retorikk egentlig - hvis vi skal bestemme hva det egentlig er.Men at du har tro p jeg kunne gjennomfrt en Kantiansk kritikk av strikkeblogger tar jeg som nok et kompliment fra din kant.Og gratulasjoner er alltid hyggelig, men hvorfor s beskjemmet?

13.03.2006 @ 22:39
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Das Graues Elend

Festlig kantiansk ordspill der...Beskjemmet fordi jeg, i egenskap av avstamme fra det noen kaller et mblert hjem, men som bokstavlig talt og ikke metaforisk tenkt er overmblert, burde vite bedre enn komme rekende - som om det var motvillig - med gratulasjoner, liksom var det opp til meg definere gratulasjonstidspunktet. Jeg innbilte meg forvrig at ironi var et ndvendig retorisk virkemiddel for oppn den nskede distansen og derigjennom vre i posisjon til bedrive kritikk, nok en gang i Flauberts, eller like gjerne Goethes nd. Ennvidere er vel slett ironi litt under din standard?

13.03.2006 @ 22:54
Postet av: Vaktmesterinnen

Det er minst 10 ord i denne rekken av kommentarer jeg ikke vet betydningen av. S jeg holder kjeft.(nesten)

13.03.2006 @ 23:42
Postet av: Das Graues Elend

Om forlatelse Vaktmesterinnen! Jeg skal fra n av bestrebe meg p flge Paco Abels diktat og artikulere meg i modi som ikke fordrer utpreget anvendelse av "prospektive, adekvate synonymer", som det heter i vitsen.

13.03.2006 @ 23:51
Postet av: Leni

Das Graues Elend: Ironi er vel den trope som er forutsatt for all skriving i fiktiv forstand, og det finnes uhorvelige varianter av den (som jeg kanskje kunne gravd fram hvis det ikke var s sent i natten). S ironi trenger jo slettes ikke vre platt i det hele tatt. Dvs - ironi av formen: "Mora di er lite teit - not" er jo selvsagt det, men den finnes jo i langt mer subtile former (her kunne jeg ogs illustrert langt bedre for ikke motbevise din tese om at jeg ikke driver med plattheter).Vaktmesterinnen: Man lrer s lenge man lever! Og jeg mistenker at Des Graues har noe av den samme utdannelsen som undertegnede - og det fles godt at den kan komme til nytte en gang i blant ogs!Das Graues Elend (en gang til): Er det Paco Abels diktat? Og for min del er det ikke grunn til endring av modus: Da kan vi ha et snt nesten hemmelig sprk :)

14.03.2006 @ 01:16
URL: http://mihoe.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/912698