Site Meter REALITY CHALLENGED - Kan voldtekt være morsomt?

Kan voldtekt være morsomt?

Jeg har til tider en ekstremt svart sans for humor. En sånn humor som synes det er helt greit å le av lyter, tragedier og sånn. Dette er antageligvis ikke min beste egenskap, og da jeg for noen dager siden oppdaget at litt flere enn jeg hadde regnet med tar meg ganske alvorlig ble jeg litt bekymret. For å illustrere hvor grotesk humor jeg har skal jeg fortelle om en av de gangene jeg var virkelig slem.

For en del år tilbake pleide jeg å lese på kjemilesesalen på Blindern. Det skyldtes hovedsaklig at Mat-Nat, da som nå, var et mindre populært studiested enn Hist-Fil, noe som i praksis betydde at en ikke trengte å stå opp grisetidlig om morgenen for å få plass på lesesalen. Så jeg forsaket de kjekke, svartkledde og livsleie histfilguttene til fordel for kvalitetstid med bøkene mine og sunn frisk ungdom.

En dag satt jeg og leste med en venninne som plutselig begynte å hviske meg en historie hun hadde lest i avisen. Den handlet om en mann som hadde blitt voldtatt på en kirkegård av en annen mann. Og jeg er så slem at jeg syns det var en historie som var fniseverdig. Allerede her regner jeg med at noen rynker kraftig på nesen, men dette er altså en tid for bekjennelser.

Dernest fortalte hun meg at en kompis hadde stått og runket mens han så på voldtekten, og da begynte jeg å le ordentlig. Jeg forsto det nemlig slik at det var kameraten til han som ble voldtatt som fant dette såpass opphissende, og det syns jeg var ustyrtelig morsomt. Her snakker vi om en ultimat dårlig venn, en sånn venn jeg bare unner greikluter som George Bush, og da jeg forestilte meg hvor skuffet voldtekstofferet ble for dette ble historien i mine øyne en knallmorsom historie. 

Faktisk begynte jeg å le så mye at brille, gummistøvel, sekk og matpakke- juntaen rundt meg begynte å sende meg veldig agressive blikk fordi den halvkvalte latteren min forstyrret konsentrasjonen deres på viktige kjemiting. Fordi det var slemt å le av denne historien i utgangspunktet og fordi jeg befant meg et sted hvor lyder ikke var sosialt akseptert fikk jeg total latterkrampe. Denne groteske historien var i mine øyne så ustyrtelig festlig at jeg måtte forflytte meg tvekroket ut i gangen hvor jeg endte opp på gulvet vrælende av latter. Venninnen min synte ikke det var spesielt morsomt i det hele tatt, og sto og tittet oppgitt på meg (hun er et bedre menneske enn meg, dessuten visste hun at det var kameraten til voldteksmannen, og ikke offeret, som sto og runket, noe som gjør historien litt mindre morsom). Da en av de innfødte, dvs en kjemistudent, kom ut og sa i fra at de hørte meg utmerket godt inne på lesesalen fremdeles, hjalp ikke akkurat det på mitt ondskapsfulle humør. Jeg klarte faktisk ikke å slutte å le før jeg  endte opp to etasjer lenger ned hvor jeg satt og ristet inntil et monter med gamle reagensrør og slike ting som kjemikere liker å pynte opp med.

Så hva er moralen i denne historien da? Si det. Jeg syns fremdeles det er en komisk historie, men voldtekt hører jo ikke inn under de tingene som jeg synes det er lov å le av. Jeg kan selvsagt unnskylde meg med at jeg er vokst opp i en landsdel hvor vi generelt er lite forfinet og ikke har så høy moral, men jeg har vel strengt tatt bodd lenge nok sørpå til å ha plukket opp noe. Konklusjonen får vel bli at jeg ikke er spesielt snill rent humormessig, og at det er veldig bra at jeg ikke har andre arenaer enn denne å spre ondskapen min på. Dessuten er jeg veldig snill med barn, gamle, blomster, trær og dyr og sånn - der ute i det virkelige liv.

Kommentarer:
Postet av: Røverdatter

Jeg er også tilhenger av svart humor og galgenhumor. Problemet oppstår når man kombinerer dette enten med folk som ikke deler oppfatningen, eller folk som har opplevd noe av det man ler av/tuller med. (For ordens skyld legger jeg til at det er helt forståelig!)Jeg har et alter ego med Downs Syndrom (Hege), og et annet som er rusmisbruker (Rita). I mine yngre år kom disse damene fram rett som det var, og gjerne med fremmede tilstede. Ettersom jeg ble litt eldre gikk det opp for meg at kanskje de som ikke kjente meg, oppfattet mine små "forestillinger" som at jeg gjorde narr av folk med Downs syndrom eller rusproblemer. Siden det ikke er tilfellet er jeg blitt flinkere til å velge mitt publikum med omhu, og Hege og Rita er sjelden framme...Poenget med denne alt-for-lange-kommentaren, er vel "alt til sin tid" eller "rett tid og rett plass"...eller noe sånt!

12.05.2006 @ 17:08
URL: http://gruble.blogspot.com/
Postet av: Esquil

hehevi er ikke så forfinet nei, men moral trodde jeg ikke vi hadde så dårlig med? ikke sånn bibelmoral, men sette verdier foran penger osv...bra :)

12.05.2006 @ 18:32
URL: http://aasmul.blogspot.com
Postet av: Tor Andre

Latter er et fysisk fenomen som blir tolket kulturelt.På tur i Kina hørte jeg at et typisk eksempel på kulturkollisjon er gjesten som klager til resepsjonen og blir møtt med latter. Vår vestlige turist tolker det som at betjeningen synes delt er morsomt, mens det er ment å vise at man er pinlig berørt og unnskylder seg.Egentlig tror jeg denne bruken av latter er nærmere den fysiske reaksjonen, men i vesten blir all latter tolket som noe morsomt.

12.05.2006 @ 18:49
URL: http://www.typiskta.com
Postet av: Gisle

Man kan le av alt. Absolutt alt. Men så er det som Røverdatter sier - alt til sin tid. Selv den mest uskyldige historie kan få en pinlig avsluttning om noen av tilhørerne har personlige erfaringer med temaet det spøkes om. Men om vi konsekvent skulle tatt slike hensyn så hadde det ikke vært mye igjen å le av...

12.05.2006 @ 23:15
Postet av: Sexy Sadie

Voldtekt er aldri artig.

13.05.2006 @ 02:51
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: elvis bling laden

T-shirthell.com synes ikke sånnt er morsomt. Med mindre...http://www.tshirthell.com/shirts/products/a247/a247.gif

13.05.2006 @ 13:39
URL: http://gudbedre.blogspot.com
Postet av: Iskwew

Jeg synes nok heller ikke voldtekt er lattervekkende.Men.. det jeg har oppdaget er at om jeg er i en vanskelig situasjon, kan jeg begynne å le mer eller mindre krampaktig. Kanskje en eller annen greie med å se NOE morsomt i noe som er veldig vanskelig, for da blir det på en måte lettere å bære. Da samboeren til min søster døde av hjerteinfarkt da han var 28, var min søster og jeg i kirken og snakket med presten før begravelsen. Svært lite morsomt, kan du si. Og min søster så morskt på presten og sa "Om du så mye som sier et eneste ORD om spurver som faller til jorden, såå..." . Presten så riktig forskremt ut. Og da vi kom ut fra kirken lå vi nesten tvekrokede over gravstøttene og lo. Og DET var jammen befriende i den situasjonen.Og jeg har det også med å le mye av meg selv, DET tror jeg i hvert fall er en god ting, særlig når jeg har driti på draget, skikkelig.

13.05.2006 @ 18:51
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av:

Absurd historie, men ville du ledd dersom det var en kvinne som ble voldtatt på en kirkegård ?

14.05.2006 @ 10:30
Postet av: Leni

Røverdatter: Du har fullstendig rett. Og jeg hadde sikkert ledd av både Hege og Rita.Esquil: Neida - vi har sikkert ikke så mye dårligere moral enn andre, men av og til lurer jeg litt likevel.Tore Andre: Du er inne på noe der, som jeg gjerne bruker til å forklare min utidige latter. I Asia opplever en jo dette hele tiden, noe datteren min har store problemer med å takle. Hun liker nemlig ikke at folk ler høylytt hvis hun går på snørra :)Gisle: Jeg er enig med deg, og jeg innbilder meg at jeg har intelligens nok til å skjønne hvor grensa går, selv om jeg visst ikke alltid gjør det likevel.Sexy Sadie: Det er jeg selvsagt fullstendig enig med deg i.Elvis: Ha ha!!! Kanskje jeg burde skaffe meg en slik.Iskwew: Jeg tror det er et bra poeng, at av og til bruker vi latteren til å takle ting som er for vanskelige å takle på noen annen måte. Og spurver som faller til jorden er faktisk ganske humoristisk. Galgenhumor som benyttes på seg selv er et bra karaktertrekk dessuten, og er noe som bør øves opp systematisk.Anonym: Det er en absurd historie, og jeg tror kanskje jeg hadde funnet den absurd hvis det hadde vært en kvinne også.

14.05.2006 @ 15:21
URL: http://mihoe.weblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1268069