Site Meter REALITY CHALLENGED - Komplimenter pć utenlandsk

Komplimenter pć utenlandsk

Sommeren 2005 var jeg som tidligere omtalt i Kambodsja sammen med avkommet. Før en reiser på en slik tur kan det være lurt å sette en ni-åring inn i de sosiale kodene som gjelder og jeg fortalte henne både om hvorfor det ikke er lurt å ta buddister på hodet, at peking ikke er spesielt akseptert i noen kulturer og at det er helt normalt at asiater ler høyt når en går skikkelig på snørra.

Imidlertid ble hun en smule skuffet over at de samme reglene hun selv var nøye med å overholde ikke virket så viktige for khemerene selv.  Hun opplevde kontinuerlig at folk både pekte på henne og klappet henne på hodet. Dessuten ble hun i voksende grad irriteret over at folk uten stans ropte "baby" etter henne.

Det kuliminerte imidlertid en ettermiddag hvor en kvinne grep fatt i henne og høylydt begynte å fortelle alle omkring hvilken "beautiful fat white baby" hun var. En ting er å være baby, noe helt annet å bli omtalt som feit i samme åndedrag. Hun er på ingen måte overvektig, men ved siden av de innfødtes fyrstikktynne barn ser hun velfødd ut. Det så også ut til at hun med ett forsto hvorfor nesten alle vi møtte hadde et ustyrlig behov for å knipe henne i de myke kinnene eller underarmene.

Å være ni år og forstå at det som er negativ omtale i hjemlandet kan være et kompliment i en annen del av verden er ikke så lett. På samme måte som heller ikke sult og matmangel er lett å forstå for noen av oss.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/721823