Site Meter REALITY CHALLENGED - Same shit, new wrapping

Same shit, new wrapping

Siden jeg blogget om klær i går blogger jeg like gjerne om klær i dag også. Noe vi har lite av her hjemme på berget er moteblogger. Svenskene derimot er store på blogging om "kläder, mode och smink", men akkurat det syns jeg vel det er like greit av vi nordmenn ikke er. Her hjemme kan Vampus av og til finne på å blogge om skoene sine på fortreffelig vis og Drusilla har hatt noen utmerkede innlegg om kleskonspirasjoner av ulik art. Men ellers er ikke norske bloggere så opptatt av klær, og det sparer oss heldigvis for begredelig kjedelige blogginnlegg om Gudruns siste funn på H&M eller Thomas' luksuriøse fantasier om Tom Ford og Georgio Armani .

Når det gjelder anskaffelsen av klær er det likevel mye å gripe fatt i. Det er nemlig ikke måte på hva vi konsumenter må akseptere for å føle oss fikse og fine (som min mormor ville sagt det - leker ikke ungdomsblogg her). At konfeksjonsindustrien er en djevelsk bransje av ondskapsfulle sultne skapninger er det ingen tvil om:

Utvalg:
Hvis en ikke er millionøse må en ta til takke med det som noen homofile klesdesignere i Italia eller Frankrike har bestemt at vi skal ikle oss enten dette kler oss eller ikke, dvs vi må vandre rundt i kjedebutikkenes fortolkning av det de har sagt er gjeldende for kommende sesong. Er det opplest og vedtatt at knebukser, rysjebluser og bolerojakker er det som gjelder er det akkurat det du finner i klesbutikkene i litt forskjellige fortolkninger. Har trendsjefene sagt at det er hoftebukser som gjelder må de fleste av oss bare akseptere å gå med halve rumpa hengende utenfor enten det er kledelig eller ei.

Hvis du ikke liker det som tilbys for sesongen må du enten bruke enormt mye tid på å lete etter noe annet, eller bare gå med klær du har fra tidligere sesonger. De store kleskjedenes snitt er det samme uansett, det er bare stoffene og fargene som til en viss grad varierer. Løsningen her er selvsagt å handle inn et lager når det snittet du foretrekker, og som kler deg best , er det som er moderne, men all erfaring tilsier at du er historisk blakk det nanosekundet  det skjer.

Det er ikke bare snittet på de forskjellige klesplaggene som er det samme, men fargene er det også. Så snart januarsalget er over strømmer det inn pastellfargede sommergevanter i butikkene. Før jul har 90% av alle plagg spagettistropper og er dekorert med strass og paljetter, noe som er særdeles upraktisk hvis du trenger en ullgenser. Og nå i den siste uken før 17. mai dukker de forhatte 17.mai antrekkene opp, grusomme kreasjoner i rødt, hvitt og blått (grøss og gru!).

Størrelser:

Her snakker vi rendyrket ondskap. Det er ikke annet enn infamt at det som er størrelse medium i en butikk kan være small eller large i en annen. Det betyr at du alltid må prøve og det er slitsomt og tar tid. Dessuten begynner de fleste å lure på om de har lagt på seg hvis de må gå en størrelse opp eller om de har fått bendelorm hvis de må en størrelse ned. Universalstandarer kunne vært på sin plass.
 
Som en perfeksjon av fandenskapen tilbyr herreekviperinger langt flere størrelser enn dameekvipering. Hvorfor det er slik er et stort mysterium all den tid kvinnekroppen formmessig er litt mer komplisert enn mannekroppen, dvs der mannekroppen er relativt rett er kvinnekroppen desto mer bølgete. Hvorfor kan menn velge ulike skjortestørrelser med utgangpunkt i hvor tykk hals de har, mens kvinner ikke kan velge skjortestørrelser ettersom hvor store eller små pupper de har? Jeg vil anta at det er like stor variasjon blant kvinners pupper som det er blant menns halser. Dresser finnes i utrolig mange størrelsesvarianter fra liten, spelemmet til høy og korpulent, mens kvinner må ta til takke med small, medium og large. 

Enkelte har dessuten påpekt av enkelte kvinneklær størrelsesmessig passer bedre for barn enn for voksne kvinner, men det skal ikke jeg disse fordi jeg er veldig fornøyd med akkurat dette. Siden jeg ikke ser ut som gjennomsnittskvinnen slik den er definert av nordeuropeiske klesprodusenter fryder jeg meg over mikrosmå spanske, engelske og franske klesmerker. Men buksene til feks Mango burde vært utstyrt med helseadvarsler som ligner dem vi finner på røykpakker: Å være så tynn og lang kan føre til langsom og smertefull død. Disse buksene er nemlig lagd for kvinner som er 1.78 og er omtrent 40 cm over baken.

Vedlikehold:
Noe av det mest irriterende med klær er at de må vedlikeholdes. Drusilla har gått til krig mot håndvask, og den kampen støtter jeg fullhjertet. Enda verre enn håndvask er klær som må renses - jeg har truser som må renses i henhold til vaskeanvisningen( Hallo! Den dagen jeg leverer en truse til rens bør jeg leveres et sted med stor lås på døren). Alle vet imidlertid at overmerking er de fandenivoldske klesprodusentenes måte å forsure livene våre på. Ved å si at et plagg ikke kan vaskes overhode har du ingenting du skulle sagt hvis det viser seg at plagget ikke tåler vann.

Det aller verste er likevel knapper som faller av så snart du har fått plagget opp av posen. Klær med knapper kunne likegodt blitt levert som et helvetes DIY-prosjekt hvor du fikk utlevert nål, tråd og knapper, så slapp du ihvertfall å gå ut og kjøpe sytråd hver gang du mistet en knapp. Resultatet av en slik ordning ville for mitt vedkommende blitt som i dag: Ingen knapper i mine jakker og frakker.


Jeg hadde visst litt for mye å si om dette, hadde egentlig tenkt å ta for meg elendig service i butikker og sånt også. Men det får jeg spare til en dag jeg ikke har noe bedre å blogge om. Jeg tror likevel konklusjonen er rimelig klar: Klær skaper ikke kvinnen, men uhorvelige mengder frustrasjoner som hindrer oss fra å oppnå verdensherredømme og den slags. Og det var selvsagt planen til konfeksjonsindustrien fra begynnelsen av (det er derfor menn har flere størrelser å velge mellom).

Kommentarer:
Postet av: Lise

Kan'ke dy meg og vifter vilt med hendene. Kom kom kom, og f supadupa service baby!

04.05.2006 @ 23:07
URL: http://www.manillusion.no
Postet av: Iskwew

HAH! Det var en god konspirasjonsteori om jeg noen gang har sett en slik.

04.05.2006 @ 23:36
URL: http://iskwew.weblogg.no
Postet av: Lasse G. Dahl

"Som en perfeksjon av fandenskapen tilbyr herreekviperinger langt flere strrelser enn dameekvipering. Hvorfor det er slik er et stort mysterium"Logistikk.En mann kjper ny dress til annenhver jul. Da er kvinnen i hans liv p sin 7. kjole for sesongen. Dersom kvinneklr skulle hatt alle de samme variasjonene som manneklr, ville volumene med usolgte klr antatt fanatiske hyder. Men med bare tre strrelser, er det uproblematisk bytte ut hele kolleksjonen 12 ganger i ret.Manneklrne blir ikke byttet ut. De bare henger der til jeg kjper dem.

05.05.2006 @ 09:01
URL: http://www.lassedahl.com/
Postet av: Skorpionkvinnen

Knappelse jakker er ofte resultatet her i grden ogs...Har heller aldri skjnt hvorfor de har s grusom belysning og vemmelige speil i de alltid knttsm prverommene. Resultat: Ikkeno klesinnkjp, bare en grusom flelse av at en egentlig ikke burde bevege seg ute blant andre mennesker... ;-)Tips til kjedebutikkene for kt salg: Speil som fr deg til framst en liten tanke brunere og slankere, bedre plass og lekker belysning.

05.05.2006 @ 09:56
URL: http://skorpionkvinnen.blogspot.com
Postet av: delirium~

Nr det gjelder speil forholder jeg meg til Nemi-Lises konspirasjonsteori: Det er agenter fra Lindex el som skifter ut lysrrene i prverommene til H&M. Det positive er at hvis jeg ser bra ut i et plagg inne i et prverom kommer jeg til se ut som en gudinne i det ute i den virkelige verden!

05.05.2006 @ 10:26
Postet av: Tiram

Nja -- jeg vil heller ha et speil som er litt for slemt, enn et som er for snilt. Det er verre finne ut etterp at den buksa, den passa jeg egentlig ikke i det heile tatt ...

05.05.2006 @ 10:40
URL: http://tiram.org/blogg/
Postet av: Sexy Sadie

Jeg hadde faktisk likt en norsk moteblogg; s lenge det ikke var Kikki Srum som skrev den.

05.05.2006 @ 11:01
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: elvis bling laden

Her er det mye si.. Ikke bare om strrelser. Jeg river meg i hret over sko. Jeg er, i likhet med vr vrt, vegetarianer. Vegetar sko er nesten umulig oppdrive. Jeg har n to par vegetariske sko (og noen uvegetariske), det ene er et par ganske kule skatesko, og det andre har jeg skrivi om i min klespost her: http://gudbedre.blogspot.com/2006/04/vestens-reste-par-sko.htmlSom er helt legendarisk kule, men som jo er litt vanskelige f tak i..Og da har jeg enda ikke begynnt p de jvla merkene. Jeg liker dem ikke. Men det er vanskelig finne kule klr for herrer, la oss si en hettegenser, uten at du m reklamere for kjipe amerkianske taggerdataspill eller noe annet enda dvere. Zoo York? Hva da Zoo York? ssen er det nr det frste intrykket folk fr av deg, frste gang de treffer deg er zoo york? hva skal det bety? Er du skeiv og kommer fra new york? Neggu. Jeg er hetrofil nordmann takk, kan jeg f en hettegenser n?

05.05.2006 @ 13:29
URL: http://gudbedre.blogspot.com
Postet av: Leni

Lise: Du er selvsagt untaket som bekrefter regelen p alle punkter! Og jeg stikker snart innom igjen :)Iskwew: Hvordan skal vi ellers forklare det? Det m jo vre logiske grunner til at det er snn.Lasse G. Dahl: Takk for et konstruktivt innspill. Men jeg er jammen ikke sikker p om du har rett, det hadde jo bare vrt for produsentene ikke produsere s mange av hver strrelse. Dessuten mistenker jeg at kvinner hadde kjpt enda flere klr hvis det var slik at klrne passet bedre. Skropionkvinnen: Umiddelbart m jeg si meg enig med deg, men ved nrmere ettertanke nsker jeg vel at speilet skal gi et tilnrmet riktig bilde av hvordan jeg ser ut. H&M's speil er det uten tvekan noe feil med s de burde byttes ut pronte :)Delirium: Jeg tilslutter meg den teorien der, spesielt gudinnekonklusjonen!Tiram: Tilsluttes! Jeg hadde blitt sur hvis jeg kom hjem og oppdaget at det ikke s likt ut i det hele tatt!Elvis: Veggis sko bestiller du sklart fra England. Og de japanskoene dine er ubeskrivelig kule :) Jeg bruker stort sett barnesko og de er sjelden i ekte skinn...ha ha. Forvrig vet jeg at Din sko hadde en serie sko som het Happy Cow en periode, men det tror jeg de har sluttet med. Veggissko p sommeren er ikke noe problem, det er verre p vinteren. Og snne teite merker og tekster p hettegensere lses vel relativt lett ved kjpe dem p Nilz eller Probat? Det er ihvertfall mitt tips :)Nr det er sagt ville ikke jeg gtt i en hettegenser hvor det sto Zoo York heller...gir meg white ass assosiasjoner.

05.05.2006 @ 13:59
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Leni

Sexy Sadie: He he- plassen er jo ledig s det er bare sette igang ;)

05.05.2006 @ 14:00
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Brom

Herregud.. jeg var p vei skrive et langt innlegg hvor det tilslutt ble spass mye "negging" at jeg mtte kakke meg selv i hodet litt.Men mitt hovedpoeng her (som jo ikke kommer til forandre verden eller noen ting som helst, uansett hvor mye jeg skulle nske det) er noe la det du sier selv: Klr designet for bittesm guttejentekropper er homoseksuelle menn sin hevn over moder natur - face it. Dere fr det ikke p dere. Og - rlig talt - er ikke det bare fint da? Det meste ser jo helt jvlig ut, og det er jo s sabla mye bedre satse p det evig klassiske, det som alltid funker uansett faen, de helt normale klrne.:=)

05.05.2006 @ 14:04
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Skorpionkvinnen

Det er sant Leni, speilene m ikke lyve ALT for mye, i hvert fall ikke s mye at man fr sammenbrudd nr man kommer hjem. Men HM burde definitivt gjre noe, bde med speil OG strrelser!!Og jeg er enig med Brom over her, satser mest p det litt enkle og klassiske, dongery og svarte klr er stort sett moderne heldigvis :-)

05.05.2006 @ 14:42
URL: http://skorpionkvinnen.blogspot.com
Postet av: Brom

Jepp - og svart gr ogs best til alle andre farger :=)

05.05.2006 @ 15:16
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Iversen

Jeg hadde ALDRI trodd jeg skulle lese et spass langt innlegg om klr fullt ut og attptil kose meg med kommentarene i etterkant, men jaggu klarte du ikke det kunststykket ogs, Leni! Det er ikke mindre en utrolig bra jobba.Selv var jeg Den Perfekte Small iflge H&M og Dressmann da jeg spilte fotball og var bra se p uten skjorte, n er det verre. Jeg handler t-skjorter p tshirthell og handler bukser om jeg absolutt M. Det er et helvete.

05.05.2006 @ 15:43
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Kjeks

Jeg m lre meg sy. :/

05.05.2006 @ 20:20
URL: http://kjeks.weblogg.no/
Postet av: Gisle

Vegetarsko???Hva i all verden er det? Tfflus? Han spiste jo bare kruspersille...

05.05.2006 @ 21:29
Postet av: Sexy Sadie

Leni: Jeg har ne parfymelidenskap, s det fr holde at jeg skriver om det.

05.05.2006 @ 21:45
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: Leni

Brom: He he - prvde du negge meg? Og vi fr det jo p oss de fleste av oss, vi m bare g opp noen strrelser. Og klassisk lyder i mine rer litt av sekretrskjrt, bluse og perleredobber, og det er neppe min stil. Men det er antageligvis noe annet for deg ;)Skropionkvinne: Hvordan er egentlig strrelsene p HM? Jeg handler nesten aldri der lenger...syns ungdomsklrne blir for ungdommelige og dameklrne for damete. Iversen: Takk for ros! Det varmer vet du :). Og du m vre den frste mann i verden som har skrytt av vre en perfekt small! Bukser er ille uansett tror jeg, du kan kanskje g over til damebukser?Kjeks: Ditto! Smkurs hadde kanskje vrt en id?Gisle: Veggissko er sko uten skinn ganske enkelt, selv om tfflus forslaget var veldig kreativt av deg :)Sexy Sadie: He he - en parfymeblogg da?

05.05.2006 @ 23:19
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Iversen

Tja, er man 1.70 s er man 1.70. Ville vre fryktelig kjipt vre s lav og likevel mtte handle klr i mediumstrrelse (siden man da ville hatt mer bredde enn pent er i forhold til hyden). :)

05.05.2006 @ 23:29
URL: http://iversen.weblogg.no
Postet av: Sexy Sadie

Det er da noe parfymepanmeldelser i bloggen n og da, men jeg er blakk for tiden s jeg fr ikke kjpt nye, s da blir det lite snakk om det.

05.05.2006 @ 23:29
URL: http://www.ssbaby.blogspot.com
Postet av: Skorpionkvinnen

Det blir ikke s mye HM-handling p meg heller, grunnet fr nevnte prverom, belysning osv...;-)Og nr jeg, som er en vanlig 40-42 strrelse andre steder, m opp i XL (eller extra ydmykende, som Nemi sier i en stripe) blir jeg litt gretten...

06.05.2006 @ 10:39
URL: http://skorpionkvinnen.blogspot.com
Postet av: Brom

Leni: Det var vel ikke _akkurat_ de tingene jeg der jeg tenkte p nei! :=DForresten drmte jeg om deg i natt!:=)

06.05.2006 @ 13:10
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Leni

Iversen: Tilsluttes! Sexy Sadie: Kjenner flelsen!Skorpionkvinnen: Bare boikotte sier jeg :)Brom: Tenkte det og hva drmte du? Det er jeg fryktelig nysgjerrig p! Var jeg grei eller ekkel?

06.05.2006 @ 14:55
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Brom

Hvor mye kan jeg si?Du var kun kjempesnill, varm og lattermild, og jeg vknet smilende :=)(Uff, hrtes det en smule eh.. eh.. ut?):=D

06.05.2006 @ 18:35
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Leni

Eh, eh? Det hrtes jo ut som en hyggelig drm hvor jeg viste meg fra min beste side ;)

07.05.2006 @ 19:07
URL: http://mihoe.weblogg.no
Postet av: Brom

Ok. Du har helt rett. Det var faktisk snn det var :=)

07.05.2006 @ 22:39
URL: http://www.omelett.org/blog
Postet av: Hilde Marstrander

Hei.Vi har heldigvis mange norske moteblogger! :DJeg liker bl.a. FashionFiles, Fashion.Faux.Pas og Siggens moteblogg. Har ogs lagt ved link til egen blogg. Den oppdateres ikke hver dag akkurat, for jeg m skrive s INNMARI mange artikler ogs ;-)Ha en fin motehst, dahrligs & sweeties!

30.08.2006 @ 22:50
URL: http://www.henne.no/blogg/moteblogg/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/1222872